31 Mart 2018 Cumartesi

Brenda Novak – Whiskey Creek Serisi


Whiskey Creek Serisi






6) Come Home to Me (Presley – Aaron)

7) The Heart of Christmas (Eve – ?)

8) This Heart of Mine (Phoenix – Riley)

9) A Winter Wedding (Kyle – Lourdes)

10) Discovering You (India – Rod)

Seri şu anda on kitap, ileride devam eder mi etmez mi bilinmez. İlk üç kitabı okudum. İlerleyen günlerde yorumlarımı yazacağım. Genel kanım hepsinin Türkiye’de de basılması, beğendim okuduğum kadarıyla.

Brenda Novak – Whiskey Creek Serisi 4 – Bir Yanımız Bahar



İngilizce Adı: Home to Whiskey Creek

Seri: Whiskey Creek Serisi 4

Basım Tarihi: Mayıs, 2017

Yayınevi: Martı

Sayfa Sayısı: 448

Çeviri: Leyla Savaş

Konusu:

Bir gerçekle cezalandırılmak mı yoksa bir yalanla yaşamak mı daha zor?

Herkesin geçmişinde gizli saklı kalmış, unutmak için çaba sarf ettiği küçük ya da büyük kırıklıklar vardır. Adelaide Davies’in hayatını değiştiren, onu sevdiği kasabadan ayıran da lise mezuniyet partisinde yaşanan korkunç bir olaydır.

Aradan uzun yıllar geçtikten sonra Whisky Creek’e bambaşka biri olarak geri dönen Adelaide, zamanla geçmişiyle ve unutamadığı “gençlik aşkı”yla da yüzleşmek durumunda kalır.

Önyargıların, gerçeklerin ve kimi zamanda yalanların ortasında kalan Adelaide, hem özgürlüğün hem de aşkın zorlu yollarında okuyucuyu savaşmadan kazanmanın mümkün olmadığı bir yolculuğa çıkarıyor.


Yorumum:

🌸Whiskey Creek Serisinin her bir kitabını bir öncekinden daha çok beğendim. Ve paylaşımlarımda üçüncüyü atladığımın farkındayım ama eskiden kalma doğa temalı fotoğrafım yoktu. Malum eski sayfamdam taşıdım bunu.🌸 🌸Bir Yanımız Bahar bir trajedi ve bir aşk hikayesi barındırıyor içinde. Aynı zamanda küllerinden doğan bir anka kuşu gibi Addy'nin nasıl tekrar ayağa kalktığına ve güçlendiğine şahit oluyoruz.🌸 

🌸Bütün kitap boyunca Addy için üzülüp onun acılarına sebep olanlara nefret duyuyoruz ve bazılarımıza göre imkansız aşkına gözyaşı döküyoruz.🌸 

🌸Bu kitap bir aşk hikayesiyle beraber bize biraz da gizem sunuyor. Çünkü kitabın başında Addy bir kuyuya atılıyor ve kitap boyunca kim sorusu aklımızı kurcalıyor.
Sonunu sevebiliriz ya da sevmeyiz. Bu Addy'nin seçimi.🌸 

🌸 Alıntı yapardım ama spoiler olur. Kitabı okuyacaklar okuyanlar son cümleye dikkat etsin. Çünkü son derece güzel bir hayat dersi belki de. Umursamazlık olarak asla görmüyorum.🌸 Ben beğendim. Yazarın dili, kurgusu kesinlikle sıkmıyor. Diyaloglar mantıklı, gerçekçi. Laf salatası yok. Favori yazarlarımdan biridir artık

Brenda Novak – Whiskey Creek Serisi 3 – İçimdeki Yaz



İngilizce Adı: When Summer Comes

Seri: Whiskey Creek Serisi 3

Basım Tarihi: Aralık, 2016

Yayınevi: Martı

Sayfa Sayısı: 432

Çeviri: Ilgın Yıldız

Konusu:

Hayat, biriyle gerçek bağ kurabildiğiniz o birkaç kısa anda saklıdır

Sağlık sorunları nedeniyle fazla zamanının kalmadığını öğrenen Callie, daha sakin ve huzurlu bir hayat yaşamak ister. Aile yadigârı çiftlik evinde yeni bir başlangıcın ona iyi geleceğini düşünür. Ta ki bir gece yarısı, yabancı bir adam kapısını çalana dek.

Çekici, esrarengiz bir gezgin olan Levi’nin başı büyük beladadır. Callie tesadüfen kapısına dayanan ve hakkında hiçbir şey bilmediği bu yabancıya yardım etmekten çekinse de herkesin bir şansı hak ettiğine inanır.

Beklenmedik şekilde yolları kesişen Callie ile Levi, hayatta her şeyin mümkün olduğunu gösteren sıcacık bir aşkın başkahramanları oluyor.

Yorumum:

Fotoğrafçı Callie, karaciğerindeki bir problem nedeniyle az bir ömrünün kaldığını öğrenir ve bunu kimseyle paylaşmadan çiftliğe taşınır. Son günlerini beklemeye başlar. Motosikletli bir gezgin bir gece kapısına gelir zor bir durumda olarak. Callie ona yardım eder ve üstüne üstlük ona aşık olur. Ama adamın gözü yollardadır. Sürekli ertelese bile bir gün gidecektir. O da Callie'ye aşık olur ama geçmişle hesaplaşması gereken olaylar yaşamıştır. 

Sonuç söylemeyeceğim tabiki okumak lazım
Seriyi şiddetle tavsiye ediyorum. Şu an üç kitapta bir öncekinden daha iyi bir şekildeydi. Hatta itiraf edeyim gözlerim bile yaşardı. 🍒Serideki kitaplar tek tek okunabilir şekilde yazılmış ama bence baştan alın.

Brenda Novak – Whiskey Creek Serisi 2 – Karlar Düşerken



İngilizce Adı: When Snow Falls

Seri: Whiskey Creek Serisi 2

Basım Tarihi: Ağustos, 2016

Yayınevi: Martı

Sayfa Sayısı: 480

Çeviri: Ilgın Yıldız

Konusu:

Hiçbir yere ait olmadığınızı ve sizi uzaklarda bambaşka bir hayatın beklediğini hissettiğiniz oldu mu?

Ya da

Hayallerinizin hayatınız hakkında gerçek şeyler fısıldayabileceğini hiç düşündünüz mü?

Cheyenne Christensen, annesi ve ablasıyla birlikte uzun yıllar şehir şehir dolaştıktan sonra Whiskey Creek’te yeni bir yaşam kurar. Annelerinin yakalandığı amansız hastalık iki kız kardeşi birbirlerine yakınlaştırdığı gibi, bu zamana kadar gizli kalmış bir meseleyi de günyüzüne çıkarır.

Geçmişi hakkında cevaplanmamış soruları olan Cheyenne’in aklını kurcalayan bir diğer mesele ise, uzun yıllar içten içe sevdiği Joe ile ummadığı bir anda karşısına çıkan Amos kardeşlerin en büyüğü Dylan’dır. Mantığı ile duygularının arasında sıkışan Cheyenne, tutkuları için herkesi karşısına alıp büyük bir riske mi girecek yoksa yıllardır hayalini kurduğu sevginin peşinden mi gidecektir?


Yorumum:

Instagramda Okuyan Kadınlar Kulübü ile Nisan ayının 1-10'u arasında yaptığımız Martı Yayınları okuma etkinliğimiz tam gaz devam ediyor (Her ay farklı bir yayınevini konuk ediyoruz). Ben okumak için Brenda Novak'tan Whiskey Creek Serisini seçmiştim. Serinin birinci kitabı Sonbahar Kokusu'nu daha önce okuyup yorumlamıştım. Ve ikinci kitap Karlar Düşerken'i de bitirmiş bulunuyorum.

Bu kitabımızda Cheyenne'in hayatına konuk oluyoruz. Kötü ruhlu hasta bir anne, zayıf karakterli bir abla, annesine ve ablasına son derece sadık Cheyenne. Hatta en iyi arkadaşı Eve'e de sadık. Bu sadakat yönünden çok takdir ettim bu kızı. Eve ve Cheyenne aynı kişiden hoşlanıyorlar (Joe) ve Eve'in bu durumdan haberi yok. Cheyenne de söylemiyor arkadaşına duygularını ve kesinlikle arkasından iş çevirmiyor. Ben Eve gibi arkadaşı bir daha bulamam diyor. Ve karşısına kötü çocuk imajlı Dylan çıkıyor. 

Aslında aşk var kitapta tamam ama bundan çok daha farklı bir durumu işlemiş yazar. Cheyenne hep kendini başka biri olarak hatırlıyor küçüklüğünde. Hep saçmalama deyip susturuyorlar onu. Burayı anlatmayacağım. Çok ilgi çekici olaylar var. 

Bir de Presley'in durumu. Ablası. Uyuşturucu bağımlısı. Evden kaçan kızlara ne olur okuyarak öğreniyoruz. Söylemiyoruz bunu da.

Pek çok konuya 475 sayfalı kitapta son derece güzel değinmiş yazar. Kitabı çok beğendim. Ben puan vermiyorum ama verseydim tam puan olurdu. Bir aşk romanı olarak kesinlikle bakmayın. Yazarın tarzı farklı. Ve yine bu on kitaplık serinin umarım devamı gelir diyorum. 

Not: Son karı yakaladım ve kitaba fotoğrafı çektim.

Yer: Kırklareli köy yolları. 


Brenda Novak - Whiskey Creek Serisi 1 - Sonbahar Kokusu


İngilizce Adı: When Lightning Strikes

Seri: Whiskey Creek Serisi 1

Basım Tarihi: Şubat, 2016

Yayınevi: Martı

Sayfa Sayısı: 448

Çeviri: Ilgın Yıldız

Konusu:

Bazen gerçek bir hayat yaşamak için iyi rol yapmak gerekir.

Kadınların gözdesi, ünlü Hollywood yıldızı Simon O’Neal’ın kariyeri alkol ve eğlence dünyasına olan düşkünlüğü yüzünden tehlikeye girmiştir. Diğer yandan eski karısı, oğlunu ona göstermemektedir ve önünde zorlu bir velayet davası vardır.

Simon’ı bu karışıklığın içinden kurtarabilecek tek kadın, kendisinin de müşterisi olduğu halkla ilişkiler şirketinin sahibi Gail DeMarco’dur. Cinsel taciz dedikodusuyla sarpa saran ilişkileri, ani bir kararla profesyonel bir evliliğe dönüşür. Dışarıya verecekleri doğru imaj Gail’in şirketini, Simon’ın da kariyerini ve oğluyla olan ilişkisini kurtaracaktır.

Simon üst üste yaşadığı çalkantılara yenik düşüp kendine zarar verme noktasına geldiğinde, Gail onu ailesinin evine kaçırmaya karar verir ve ikili gözlerden uzak bir beraberlik yaşamaya başlar. Gail ile Simon’ın bir sonbahar zamanı yapraklarını dökme ve birbirlerini yeniden keşfetme vaktidir.

“Bugün alınacaklar listenize Sonbahar Kokusu’nu mutlaka eklemelisiniz.”
-Romance Readers Connection

“Brenda Novak’ın şık komploları muhteşem bir okuma vaat ediyor.”
-Publishers Weekly

“Merak uyandıran karakterleri sürükleyici bir macerayla buluşturan bir roman.”
-Carla Neggers

“İyi bir kalemi olan Brenda Novak’ın yazdığı her kitap okunur.”
-Reader to Reader Reviews


Yorumum:

Instagramda Okuyan Kadınlar Kulübü olarak #heraybiryayınevi etkinliği kapsamında bu ay Martı Yayınları okuyoruz. Bende Brenda Novak'ın Whiskey Creek serisini okumaya karar verdim. 

Önce seriden bahsedeyim. Şu an için on kitaplık bir seri. Bu durumda hemen almalıyım yetişmeliyim durumu yaşadım. Çünkü Debbie'den alıştık kalabalık serilerin tadına. Biz de şu an için 4 kitabı çıkmış durumda. 4. Kitap Bir Yanımız Bahar Mayıs 2017'de çıkmış. Bu durumda bu seriden yeni kitaplar çıkmasının zamanı gelmişte geçmiş sayın yayınevi.

Seriye adını veren Whiskey Creek bir kasaba. Ve ilk kitap Sonbahar Kokusu Los Angeles'da çok klişe bir şekilde başlıyor. Batmak üzere bir halkla ilişkiler şirketi onu batırmaya çalıştığı sanılan eski müşterisi bir ünlü aktör Simon ve batan şirketin genç sahibesi Gail. 

Simon'un ise kariyerini tehdit eden kötü şöhreti var. Sonuç biri şirketini biri ününü kurtarmak için fasulyeden evlenirler. Sonuç tahmin edeceğiniz gibi. Ama ben burada spoiler vermemek için söylemiyorum.

Klişe başladı dedim ya, ama anlatım olayların devamı öyle gelişmiyor. Bir kere çok akıcı bir dili var yazarın. Sonra Gail'in aile ve arkadaş ortamına girince (Whiskey Creek'e geldiler evlenince) konu daha zenginleşip ilginçleşiyor. 

Sadece aklıma tek bir şey takıldı. O fotoğrafı kim çekti. Ben Callie'den şüphelendim ama bu kitapta ortaya çıkmadı belki gelecek kitaplarda. 

Not: Siz söylemeden ben söyleyeyim görselimi pek sevdim. Bana aittir. Filtresi boldur. Eşimde çekmiş olabilir şimdi düşündüm de. 

Ben bu etkinlik boyunca yemeyip içmeyip seriye devam edeceğim. Devamı da kısa zamanda yayınlanır umarım.

Dönüş

Yuvaya Dönüş

        Merhaba tam bir yıl aradan sonra yeniden buradayım. Bu bir yıl içinde ne okumaya ne de paylaşıma ara vermedim ama bu platformda değildim. Uzun düşünmeler sonrası tekrar buraya dönmeye karar verdim. 2009'da başlayan bir yaz bir sil blogger yolculuğuma son noktayı koyuyorum umarım.

            Bu arada tasarım filan biraz unutmuşum. Alışana kadar sade sade devam edelim bakalım. 

        Daha önceki kayıtlarımın bazıları taslakta bazıları diğer tarafta taşınmayı bekliyor. Yaklaşık 1000 kayıt hazır desem. Her gün elimden geldiğince çok taşıma işini yapacağım. 

           Bol kitaplı günler bizim olsun.