3 Haziran 2021 Perşembe

Yaprak Öz Kitapları


Yaprak Öz Kitapları

Yaprak Öz - Tilki Baykuş Bakire

Seri: Yok

Basım Tarihi: Nisan, 2020

Yayınevi: Oğlak Yayınları

Sayfa Sayısı: 192

Konusu:

Ağızları bantlanmış çocukların elleri arkadan bağlanmıştı, ayaklarıysa bileklerinden birbirine bağlıydı. İkisi de bilinçsizdi. Sidik ve dışkı kokuyorlardı. İçeride aynı zamanda, laboratuvarlarda ya da hastanelerde bulunan türden kokular olduğunu hissetmiştim. Sağ tarafta ince bir masa vardı. Masa boyunca uzanan kocaman tahta kutunun üstünü kaplayan cam bölmenin ardında, uzun siyah saçları özenle göğsüne yerleştirilmiş, elleri karnında birleştirilmiş, beyaz dantelden bir elbise içinde bir kadın yatıyordu. Kararmış derisine, büzülmüş yüzünün gerçekdışı cansızlığına rağmen onu tanımıştım.

Kızı Ada’yla birlikte yeni bir hayata başlayan genç anne Begüm, eski dergilerin arasına saklanmış tuhaf mektupları bulduğunda, hayalindeki yeni ve huzurlu hayatın karanlık bir maceraya dönüşeceğini tahmin edemezdi... Begüm âdeta bir detektif gibi gizemin peşine düştüğünde, karşılaştığı sarsıcı gerçeğin ve korkunç olayların heyecanı, sayfalar arasında kaybolmanıza neden olacak.


İlk baskısı Yitik Ülke Yayınları'ndandır.

Yaprak Öz - Şeytan Disko

Seri: Yok

Basım Tarihi: Nisan, 2020

Yayınevi: Oğlak Yayınları

Sayfa Sayısı: 240

Konusu:

(...) Yüzü bir vitrin mankenininki kadar donuktu. Konuşmak için ağzımı açtığımda, önceki gece olduğu gibi, sesimin çıkmadığını fark ettim. Korkudan bayılacakmış gibi hissediyordum. Üşümem geçmiş, deli gibi terlemeye başlamıştım. Piyano müziği devam ediyordu ama daha ritmik bir melodiye dönüşmüştü. Birden, Raşel’in müzik eşliğinde bir şeyler söylediğinin farkına vardım. Çalan melodinin ritmine uydurarak sürekli aynı şeyleri söylüyordu ama ne dediğini anlayamıyordum. (...) ağzı, takılmış plak gibi bir noktada kalıp sözcükleri geri sarıyormuşçasına hareket ediyordu. Daha da yaklaştım. Saç diplerime dek tere batmıştım ve deli gibi nefes alıyordum. (...) birden söylediği sözcükleri anlamaya başladığımı fark ettim: “şeytan disko şeytan disko şeytan disko şeytan disko şeytan disko şeytan disko şeytan disko şeytan disko şeytan disko şeytan disko...”

Çocukluktan beri yaşadığı trajedileri atlatamayan Deniz, çareyi medyum tanıdığının yanına gitmekte bulur. Onun da yönlendirmesiyle ilk gençliğinde yaşadığı, kâbuslara neden olan korkunç olayın peşine düşer. Bir yandan da imkânsız bir aşkın ve sakinleştirici ilaçların pençesinde çırpınan genç kadını dehşet dolu günler beklemektedir.

Oğlak Yayınları, Türk korku ve polisiye edebiyatının usta kalemi Yaprak Öz’ün, Şeytan Disko romanını Maceraperest Kitaplar arasında yayımlamaktan gurur duyar.


İlk baskısı Yitik Ülke Yayınları'ndandır.

Yaprak Öz - Sobe Siyah Orkide

Seri: Yok

Basım Tarihi: Şubat, 2020

Yayınevi: Oğlak Yayınları

Sayfa Sayısı: 160

Konusu:

Zambak Sokak, 21 Beyoğlu’nda ve internet satış noktalarında…

(...) Bir şimşek daha çaktı. Salonu aydınlatan mavi ışık koridora yansıdığında, ne idüğü belirsiz bir varlığın parlak gözlerini bir anlığına gördüm: Yemyeşil parlayan, kocaman gözbebekleri vardı. Çığlık atarak ve sandalyeleri devirerek yemek masasının altına saklandım. Çenem titremeye başlamıştı ve bedenimi saran o tekinsizlik hissinden kurtulamıyordum. Hayatımda ilk defa cinler, periler gibi doğaüstü varlıklar aklıma geliyor, çıldıracak gibi oluyordum. O tuhaf, yeşil gözler de neydi öyle? Yerde mi emekliyordu o şey? Neden boyu benden daha aşağıdaydı? Gök gürültüsünden dolayı, yaklaştığına dair bir ses duyamıyordum. Birkaç saniye süren hızlı düşüncelerimin hemen ardından, odayı bir kez daha aydınlatan şimşek ışığında, dibimde beliren o kara silueti çok yakından görebildim. Sessizce yanıma gelmiş, dibime kadar girmiş, gözlerini bana dikmişti...

Sizin hiç kalbiniz kırıldı mı? Siz hiç terk edildiniz mi? Aşk acısı çektiniz mi? Öldüresiye nefret ettiniz mi?

Peki, ya öldürmek... öldürmek istediniz mi?...

Jülide’nin yeni bir hayata başlamak ve eskinin acılarından kurtulabilmek için taşındığı

Kadıköy’deki Işıl Apartmanı’nda ters giden bir şeyler var...

Oğlak Yayınları, Türk korku ve polisiye edebiyatının usta kalemi Yaprak Öz’ün, Sobe Siyah Orkide adlı romanını yayımlamaktan gurur duyar...


İlk baskısı Yitik Ülke Yayınları'ndandır.

Yaprak Öz - Şiirli Müzik Kutusu

Türü: Şiir

Basım Tarihi: Aralık, 2009

Yayınevi: Yitik Ülke Yayınları

Sayfa Sayısı: 64

Konusu:

İkindi çayı eşliğinde bir dörtlük,
uzun bir şiir çıkagelir yağmurkuşağı belirdiğinde,
mum ışığında birkaç dize daha
ve gece.


Düş çiftliğinin küçük kuzusu
yol gösterir gün doğduğunda ona,
yürür şiirin keçiyolunu,
ıslak bir tay yolun sonunda.