12 Nisan 2020 Pazar

Brenda Novak – Whiskey Creek Serisi 5 - Bir Kış Büyüsü


İngilizce Adı: Take Me Home for Christmas

Seri: Whiskey Creek Serisi 5

Basım Tarihi: Haziran, 2019

Yayınevi: Martı

Sayfa Sayısı: 431

Çeviri: Betül Cevahircioğlu

Konusu: 

Affetmek, olan biteni geçmişte bırakıp, geleceğe umutla ve özgürce bakmanın diğer adıdır.

Yeni yıl kimileri için yüzleşmek, kimileri içinse yenilenmek anlamına gelir. Kasabanın kötü kızı olarak tanınan Sophia hem kendiyle, hem hayatıyla, hem de sahip olduklarıyla yüzleşecektir. 

Dışarıdan masal gibi bir hayata sahip, sınırsız imkânları olduğu düşünülen Sophia, kocasının bir gece yarısı ortadan kaybolmasıyla bu rüyadan uyanır.

FBI’ın da olaya dahil olmasıyla ciddi bir soruşturmanın içerisinde kendini bulan Sophia ve kızı çok da bilmedikleri gerçek yaşamın ağır sonuçlarıyla yüz yüze gelirler. Her şeye yeniden başlayan Sophia, hayatını da bu fırsatta gözden geçirmeye kararlıdır.

Bir zamanlar büyük hayal kırıklığına uğrattığı eski aşkı Ted ve uzun zamandır bir araya gelmediği arkadaşlarıyla yeniden karşılaşır. Kaybettiklerini geri kazanmanın mücadelesini veren Sophia, yeni hayatında aşkın, birine güvenmenin ve affetmenin mümkün olup olmadığını bu sayede sorgulama imkânı bulacaktır.

"Bu hikâye ve karakterlerden bir an olsun uzaklaşmak istemeyeceksiniz."
Reader to Reader Reviews

"Yine Whisky Creek’teyiz ve yine duygusal, tutku dolu, sımsıcak yaşamlara Brenda Novak sayesinde yol alıyoruz."
Library Journal on Dead Right

"Brenda Novak romanlarında küçük, sevimli kasabanın cazibesini o kadar iyi yansıtıyor ki kendimi onun kitaplarını okumaktan alıkoyamıyorum… Novak asla hayal kırıklığına uğratmaz."
RT Book Reviews


Yorumum: 

Uzun uzun zamanlar beklediğimiz, çıkacak, çıkmak üzere eli kulağında dendikten yaklaşık beş ay sonra kavuştuğumuz, çok sevdiğimiz Brenda Novak Bir Kış Büyüsü'nü @okuyan_kadinlar_kulubu nden romantik seven birkaç arkadaşla okuduk.

Her birini ayrı sevdiğimiz serinin bu kitabı yaklaşık iki yıl sonrada geçiyor. Zaman olarak Cheyenne ile Eve arasında geçen konuşmalardan anlıyoruz bunu.

Daha önceki kitapta Sophia'nın eşinden şiddet gördüğünün sinyallerini almıştık. Kasabanın gençlik yıllarında yaptıklarından dolayı sevilmeyen kızı Sophia, Whiskey Creek arkadaş grubundan Ted'in de kalbini kırmış, canını yakmıştır geçmişte.

Fakat geçen yıllarda mutsuz evliliği ile ona cezaların en büyüğü olmuş ve Ted'e yaptıklarının cezasını çekmiştir.

Sophia, eşi Skip'in evlilik yıldönümü için çıktıkları yolculukta yanına bir miktar para alarak kaçarken boğulmasıyla beş parasız ortada kalakalır. Skip, Whiskey Creek sakinlerini de dolandırmış ve iflas etmiştir üstelik. Bu durumda kasaba Sophia'ya karşı ayaklanır ve evini bile yağmalarlar. Eve, Ted'e ısrar ederek evine kahya olarak Sophia'yı aldırır. Ama eski aşıklar yine yakınlaşmaya birbirlerine karşı hislerini hatırlamaya başlarlar. Peki Ted ne yapar? Başka birine çıkma teklif eder. Çünkü bu şekilde kalbini koruyacağını düşünüyordur 🤨 Sonuç arada 3. bir kişiyi mutsuz eden başarısız bir girişim. 🤯

Kitapta en çok Sophia karakterini sevdim. Ayakta kalma çabası, ben dün kasabanın en zenginiydim demeden mütevazi bir şekilde ev temizleyip yemek yapan, çocuğunun üstüne titreyen.
Sonuç olarak Şef Stacy ve Eve'e kızarak, Sophia'ya hayran olarak, Ted'e sinir olarak kitabı bitirdim. Yine de güzeldi. Umarım 6 numara için uzun zaman beklemeyiz.