14 Mayıs 2018 Pazartesi

Diana Gabaldon – Outlander Serisi 3 – Yolcu


İngilizce Adı: Voyager

Seri: Outlander Serisi 3

Basım Tarihi: Ocak, 2011

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 1078

Çeviri: Yasemin Büte

Konusu:

"Fevkalade."
-Los Angles Daily News

"Okumaya doymayan tarih meraklıları için kahramanlık ve aşk dolu bir ziyafet."
-Kirkus Reviews

"Merak Uyandırıcı ve doyurucu. Karakterlerden ayırmanız zor olacak."
-Daily Press (Newport News)

"Ustaca yazılmış canlı bir karışım."
-Anniston Star

Claire Randall ne derse desin, onların tutkulu karşılaşmaları çok uzun zaman önce gerçekleşti. Genç kadın yirmi yıl önce zamanda yolculuk ederek geçmişe gitmiş, 18. yüzyılda adı Jamie Fraser olan cesur bir İskoç'un kollarına düşmüştü. Daha sonra Claire onun çocuğunu taşıyarak kendi zamanına geri döndü, genç adamın kanlı Culloden savaşında öldüğüne inanıyordu. Fakat onu bırakmayan Jamie'nin hatırası asla silinmedi... rüyalarında hâlâ onunladır. Nihayet, Claire onun hayatta kaldığını keşfeder. Ona geri dönmek ile kızıyla kendi zamanında kalmak arasında kararsızlığa düşer. Claire kendi kaderini belirlemek zorundadır. Ve zaman ile mekân tamamlarken, kendisini bekleyen tutku ve acıyla yüzleşmek için gereken cesareti bulmak zorundadır. Tehlikeli entrikaların döndüğü bölünmüş Iskoçya'da, bilinmez bir karanlıkta yol alırken ya ölümsüz aşkına kavuşacak ya da sonsuza kadar lanetlenecektir.

Not: Okudum.

Diana Gabaldon – Outlander Serisi 2 - Kehribardaki Yusufçuk


İngilizce Adı: Dragonfly in Amber

Seri: Outlander Serisi 2

Basım Tarihi: Nisan, 2010

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 896

Çeviri: Yasemin Büte

Konusu:

Claire Randall yirmi yıl boyunca sırlarını saklamayı başardıktan sonra bir gün artık bir yetişkin olan kızıyla İskoçya'nın sisler altındaki görkemli tepelerine döner. Claire burada bu olayları başlatan esrarengiz durum kadar çarpıcı olan gerçekleri açıklamayı planlamaktadır, tarihi dikili taşlar çemberinin gizemi, zamanın sınırlarını aşan bir aşk ve James Fraser, zamanında sınırlarını aşan bir aşk ve karakteriyle, Genç Claire'in, yaşadığı güvenli yüzyılı bırakıp kendi tehlikeli dönemine çekilmesine sebep olan İskoç savaşçısı.

Claire, güzel kızı Brianna'ya, Charles Stuart'ın entrikalarla dolu Paris devletlerinde, ölüme mahkum Kuzey İskoçya'nın ayaklanmasına engel olma mücadelesinde ve hem sevdiği çocuğu hem de sevdiği adamı kurtarmak için verdiği tehlikeli savaş sırasında kendini keşfetmeye devam ettiği büyüleyici macerayı anlatırken, onun geçmişten kalan bu mirasa sahip çıkıp çıkmayacağını anlamaya çalışır.

Not: Okudum. 

Diana Gabaldon – Outlander Serisi 1 – Yabancı


İngilizce Adı: Outlander

Seri: Outlander Serisi 1

Basım Tarihi: Mart, 2010

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 838

Çeviri: Seden Gürel

Konusu:

Eşsiz bir hikâye anlatımı… Unutulmaz karakterler…
Zengin tarihi detaylar…

İşte bunlar Diana Gabaldon’ın romanlarına damgasını vuran en büyük özellikler.
Yayınlanır yayınlanmaz New York Times gazetesinin en çok satan kitaplar listesine hızlı bir giriş yapan Yabancı serisi, eleştirmenlerin büyük övgüsünü kazandı ve milyonlarca okuyucuyu etkisi altına aldı. Serinin başlangıç kitabı olan ve heyecanlı bir macera ile bir aşk hikâyesini başarıyla harmanlayan bu büyüleyici ve tutku dolu romanda olağanüstü iki karakterle tanışıyoruz;
Claire Randall ve Jamie Fraser.

Sene 1945. Eski bir savaş hemşiresi olan Claire Randall, evine dönmüştür. Tekrar bir araya geldiği eşiyle ikinci bir balayına çıkar. Salisbury Düzlüğü’nde bulunan tarihi taş çemberini ziyaret ederler. Bu taşlardan birine dokunan Claire birden kendini, savaş yüzünden yıkılmış ve gruplaşmış sınır baskınlarına maruz kalan İskoçya’da bir yabancı olarak bulur. Sene 1743’tür.

Anlayamadığı güçler tarafından zaman içinde geçmişe savrulan Claire, hayatı için tehdit oluşturabilecek mülk sahipleri ve casusların arasına düşmüştür. Cesur bir İskoç savaşçısı olan James Fraser, Claire’e öyle sınırsız bir aşk sunar ki, genç kadın sadakat ve tutku gibi iki zıt duygunun arasında sıkışıp kalır. Farklı zamanlarda yaşayan ve hiç ortak özellikleri olmayan bu iki adam arasında bir seçim yapması gerekmektedir.

Not: Kitap serisinin dizisi yapıldıktan sonra Epsilon Yayınevi tarafından ilk kitap Yabancı özel kapakla tekrar basımını yapmıştır.

Julia Quinn Kitapları


Julia Quinn Kitapları




(Lady Whistledown #2 - Part 1)



Not: Bakıyorum iki tanesi dışında hepsini okumuşum. Ve historical romance türüne eğlenceli bir bakış açısı isterseniz kesinlikle tavsiye ederim. Bir de bizim Rita Hunter'ımız var ki o daha da güzel. 

Julia Quinn - Agents of the Crown Serisi 2 - Bana Sevdiğini Söyle


İngilizce Adı: How to Marry a Marquis

Seri: Agents of the Crown Serisi 2

Basım Tarihi: Mayıs, 2009

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 392

Çeviri: Meriç Algün

Konusu:

Elizabeth Hotchkiss çalıştığı köşkün kütüphanesinde "Bir Marki ile Nasıl Evlenilir?" adlı kitabın bir kopyasını bulduğunda, bunun birinin ona oynadığı acımasız bir oyun olduğunu düşünür. Bakacak üç kardeşi olduğu için zengin birisiyle evlenmekten başka çaresi kalmamıştır. Bir erkeği baştan çıkarmak için hazırlanmış bu rehber tam da ihtiyacı olan şeydir ve kitaba bir göz gezdirmenin bir zararı olmayacağını düşünür. 

James Sidwell, Riverdale Markisi, teyzesinin peşine düşen şantajcıyı bulmak için köşke gelir. Kendini yeni emlak idarecisi olarak tanıtır. İlk şüphelisi, teyzesinin refakâtçisi Elizabeth'tir. Daha sonra, bu çekici genç kadının küçük kurallar kitabını bulduğunda, durum ilgisini çeker ve bir eş bulması için ona yardım etmeye karar verir. Tabii bu cazibeli oyunların kendisinin üzerinde uygulanmasına izin vererek. Fakat olaylar hiç tahmin etmediği bir şekilde gelişir ve ortada uygulanması gereken tek bir kural olduğunu anlar. O da Elizabeth'in markisiyle evlenmesidir.

Not: Ülkemizdeki baskısında serinin tek kitabı yayınlanmıştır.

Julia Quinn - Bevelstoke Serisi 1 - Şahane Bir Kadının Gizli Günlüğü


İngilizce Adı: The Secret Diaries of Miss Miranda Cheever

Seri: Bevelstoke Serisi 1

Basım Tarihi: Eylül, 2008

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 365

Çeviri: Ayhan Akbaş

Konusu:

Bayan Miranda Cheever, henüz on yaşındayken; "muhteşem güzelliğe" dair hiçbir iz taşımıyordu. Taa ki, yakışıklı ve gösterişli Vikont Turner, onun bir gün büyüyerek çok güzel bir kadın olacağını söyleyene dek.. İşte o zaman Miranda, bu adamı sonsuza dek seveceğini biliyordu...

Oysa ilerleyen yıllar Miranda için ne kadar kolay olduysa, Turner için o kadar da acımasız olmuş; önemli bir kaybın altında ezilmiş, yalnız ve acı çeken bir adama dönüşmüştü. 

Fakat Miranda yıllar önce günlüğünün ilk sayfasına geçirdiği bu gerçeği asla unutmadı... Kaderi olan bu aşkın, parmaklarının arasından kayıp gitmesine izin vermeyecekti...



Yorumum:

Kitabımız Bevelstoke Serisinin ilk kitabı ve yaklaşık on yıl önce çıkmıştı. Bu yıl Julia Quinn konusunda çok güzel hareketler yapan yayınevi, serinin devamını çıkarmaya karar verdi ve bizi çok mutlu etti.

Zaten on yıldır neredesiniz diyemeyiz, niye çünkü belki bir gün umuduyla beklediğimiz bir sürü yarım serimiz var😭 O yüzden gizli gizli kulis yaptık sadece.

Konusuna gelince; yazarımız Julia Quinn çok tatlı iki karakterle gönüllerimize taht kurdu yine. Miranda Cheveer ve Vikont Turner (asla Nigel değil🤣). 

Miranda on yaşındayken arkadaşı Olivia'nın doğum gününe gider ve babası onu unutup almaya gelmediği için Olivia'nın abisi Turner tarafından eve bırakılır. 

Ve yolda ettikleri sohbet Miranda'nın hayatının dönüm noktası olur. Turner Miranda'ya günlük tutması gerektiğini söyler ve "Çünkü bir gün büyüyüp kendini bulacak ve zaten akıllı olduğun kadar da güzel olacaksın." der.
Miranda o gün günlük tutmaya başlar ve ilk yazdığı şey "Bugün aşık oldum." olur (ahh çok tatlı).

Ve Miranda yıllar içinde bu aşkını içinde büyütür. Kimselere söylemez. Ama sanmayın Miranda saf aşık. O karakter sahibi, ilerici fikirleri olan, hafif sivri dilli bir kız aynı zamanda.

Peki böyle bir kız sadece erkeklere satış yapan bir kitapçıda bir kitap beğenirse ve onu almayı aklına koyarsa🙈 İnanın o kitapçıyı Turner Miranda'nın elinden zor alır demiyorum🤣🤣🤣 Peki bu ikili nasıl yakınlaşır. Kitapta🥰