8 Nisan 2018 Pazar

Julie Garwood – Buchanan-Renard Serisi


Buchanan-Renard Serisi


2) Mercy

3) Killjoy

4) Murder List





9) The Ideal Man

10) Sweet Talk

11) Hotshot

12) Fast Track

13) Wired

Julie Garwood – Buchanan-Renard Serisi 8 – Sımsıcak


İngilizce Adı: Sizzle

Seri: Buchanan-Renard Serisi 8

Basım Tarihi: Aralık, 2013

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 359

Çeviri: Kübra Tekneci

Konusu:

Sinema öğrencisi Lyra, son okul projesi üzerinde çalışırken, çektiği bu belgeselin hayatını bir korku filmine dönüştüreceğinin farkında değildi…

Peşine düşen kimliği belirsiz adamlar onun yolunu yakışıklı FBI ajanı Sam Kincaid ile kesiştirdi….

Lyra ve Sam’in artık birbirlerine güvenip tehlikelere birlikte göğüs germekten başka seçenekleri yoktu…

Ölümcül entrikaların çapı daralırken, sımsıcak bir aşkın doğması ise ikisi için de sürprizdi…


Yorumum:

Elimdeki son Buchanan-Renard Serisi kitabı da bitti. Hatta bu Türkiye’de yayınlanmış serinin son kitabı. Kitap 2013 basımı ve çıktığı aylarda alıp okuduğumu hatırlıyorum. O zamanlar serinin diğer kitaplarını okumadığım için kitabı biraz uzak bulsam da şimdi yeniden okuduğumda çok beğendiğimi söylemeliyim.

Lyra’nın seriyle ilgisi Sidney Buchanan’ın ev arkadaşı olması.

Lyra sinema bölümü öğrencisidir ve okul ödevlerini yaparken kötü adamların hedefi haline gelir. FBI’li Buchananlar devreye girer ve hemen bir koruma olarak Sam Kincaid Alec’in hayatıI ajanı gayriresmi olarak olayla ilgilenmeye başlar. Olay derken aslında Lyra’nın özel koruması olur.

Burada soyada dikkat çekmek istiyorum. Kincaid ve Sam İskoç. Spoiler verirsem eğer Lord Kincaid oluyor kendileri. Aklıma geldi hemen Julie Garwood’un historical romanceları. Gelin romanındaki Kincaid klanının torunu bu herhalde dedim. Çünkü yazar da burada bir dikkatimizi çekmiş.

Milo var bir de. Garibim. Kitap boyunca güldürdü. Kitap sonunda onun yaşadıkları için üzülürken buldum kendimi.

Son derece güzel bir polisiyeydi. Kesinlikle sıkmıyor, komik ve romantizm zirvede.

Sonuç umarım başka bir yayınevi tarafından baştan sona yayınlanır da bizde tam olarak okuyabiliriz.

Julie Garwood – Buchanan-Renard Serisi 7 – Ateş ve Buz


İngilizce Adı: Fire and Ice

Seri: Buchanan-Renard Serisi 7

Basım Tarihi: Mart, 2011

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 352

Çeviri: Timur Avarkan

Konusu:

Chicago’da bulunan yerel bir gazetede çalışmakta olan Sophie Summerfield Rose, büyük bir hikâye peşinde koşan kararlı ve enerjik bir muhabirdir. Patronu, 5K yarışına katılacak olan William Harrington hakkında yazmasını talep eder ve genç kadın bu kaba ve kendini beğenmiş adamla iki saati aşkın bir süre boyunca inanılmaz derecede sıkıcı bir görüşme yapmak durumunda kalır. Ertesi gün yarışta olanlar ise Sophie’nin Alaska’ya doğru bir maceraya sürüklenmesine neden olur.

Bir FBI ajanı olan Jack MacAlister’ın görevi Sophie’yi korumaktır. Sophie ve Jack amansız Alaska topraklarındaki tehlikelere karşın tutku dolu bir yakınlık kurarlar. Aynı zamanda Alfa Projesi’nin saklı tutulan gizemini çözmeye çalışırlarken, ölümcül bir düşmanla karşı karşıya gelirler.

Sophie aradığı büyük hikâyeyi Alaska’da bulmakla kalmaz, aynı zamanda kendisi de bir hikâye konusu haline gelir.


Yorumum:

Buchanan-Renard Serisinin 7. Kitabını bitirmiş bulunmaktayım. 6. Gölgede Dans bende olmadığı için okuyamadım. Satışı artık normal sitelerde olmadığı ve bu aralar internet sahaf sitelerinde dolaşmadığım için kitap bende yoktu. İleride belki başka bir yayınevi tarafından baştan sona eksiksiz yayınlanırsa alıp elimde tutacağım serilerden biridir. Bu seriyi ikinci kez okumama rağmen yine çok beğenerek okudum, hiç atlamadan.

Bu kitapta Alec Buchanan’ın FBI’deki yeni ortağı Jack ve Alec’in karısı Regan’ın arkadaşı Sophie’yi görüyoruz başrollerde. Yani nereden seriye bağlanıyor onu anlattım şu ana kadar.

Sophie küçücük bir gazetede angarya haberler yapan bir muhabirdir ve yaptığı bir röportajdaki kişi ani bir şekilde ortadan kaybolunca kendini bir bulmacanın ortasında bulur. Aldığı ölüm tehditleri bir yana bir de teşebbüs olunca işe Jack karışır. Bu arada Sophie o kadar güzeldir ki Jack’in onu gördüğünde tepkisi efsane sahnelerden.

Daha önce okuduğum ama severek tekrar okuduğum çok tatlı, komik bir Julie Garwood polisiyesi.

Bulabilirseniz bu türü sevenler okuyun derim.

Julie Garwood – Buchanan-Renard Serisi 6 – Gölgede Dans


İngilizce Adı: Shadow Dance

Seri: Buchanan-Renard Serisi 6

Basım Tarihi: Ocak, 2009

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 350

Çeviri: Timur Avarkan

Konusu:

“Anlıyorum. Sen yaşıyorken ben seyrediyorum. Her şeyi sürekli planlamak yerine arada bir anlık bir şeyler yapmam gerektiğini düşünüyorsun. Ancak senin de bildiğin üzere, ben zaten anlık bir şey yapıyorum.”

Düğün ve Gelin adlı eserleriyle beğeni toplayan Julie Garwood yazdığı gerilim ve tarihi aşk romanlarıyla tüm dünyada adını duyurdu ve Gölgede Dans adlı eseriyle de Romantic Times Career Achievement ödülüne layık görüldü.

Hayatına yön vermeye çalışan bir kadın…
Açığa çıkmak üzere olan bir sır…
Sınırları zorlayan bir katil…

Huzursuzluğun ortasında beklenmedik bir aşk… Boston ve Teksas arasında mekik dokuyan bu romanı elinizden düşüremeyeceksiniz. Çünkü Gölgede Dans, her adımda tutkunun ve tehlikenin hissedildiği yakıcı bir tango.

Not: Okumadım.

Julie Garwood – Buchanan-Renard Serisi 5 – Sen de Yanarsın


İngilizce Adı: Slow Burn

Seri: Buchanan-Renard Serisi 5

Basım Tarihi: Temmuz, 2009

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 376

Çeviri: Ayhan Akbaş

Konusu:

“Cesaret… Biraz cesaret…”

Bombalı saldırıdan uyandığında söylediği ilk sözler bunlardı… İki kere ölümden dönen bir kadın ve hala inadına hayatta kalma çabası…

Cesaret korkusuzluk değildi; korkuya rağmen mücadele edebilmekti. Kate’i özel kılan en güçlü yanı da buydu zaten.

Kanserden kaybettiği annesinin acısı bir yana iki kız kardeşiyle de ilgilenmek zorunda kalan Kate Mackenna, hem maddi hem de manevi anlamda oldukça güç bir kadındır. Dala lise öğrencisiyken sadece harçlık çıkarabilmek için mum yapımına merak saran Kate’in ileride büyük bir yatırımcı olacağı kimsenin aklına gelmezken, bu güzel kadın, büyük bir mirasa konarak da kötü niyetli akrabalarının hedefi olur.

Aştan yana cesareti yoksa da işte ve mücadelede risk almayı seven Kate, insanlara fazla güvenerek birtakım ayrıntıları gözden kaçırır ve işler kötüye gitmeye başlar. İşte tam burada onu karşılıksız sevmeye razı olan Dylan, Kate’in cesaretini aşkıyla güçlendirir ve sonunun nereye varacağı bilinmeyen bir çıkmazın içine girerler…



Yorumum:

Buchanan-Renard Serisi’nin 5. kitabı bitti. Serinin şimdiye kadar ilk kitabı 2001 yılında Kalp Hırsızı Bilge Kültür Sanat’tan çıkmış, yıllar sonra Epsilon Yayınları tarafından 5. Kitaptan itibaren peşpeşe dört kitabı çıkmış ve 13 kitaplık serinin diğer kitaplarının akibeti bilinmemektedir.

Julie Garwood genel olarak tarihi aşk romanlarıyla tanıdığımız sevdiğimiz bir yazar olmasına rağmen burada başarılı bir polisiye aşk romanıyla karşımıza çıkıyor.

Konusuna gelince zengin bir ailenin zengin amcasının birkaç haftalık ömrü kalır ve büyük servetini ne yapacağına beklentileri karşılamayan bir karar vererek ailenin yanlış eş seçtiği için reddettiği küçük erkek kardeşin (karı-koca ölmüşler) üç kızına dağıtır. Bu karar ölünce açıklanacaktır ve kızların ne amcalarından ne de servetten haberi vardır.
Ne de kuzenlerinden.

Servetin en büyük mirasçısı ortanca Kate (80 milyon dolarcık) üst üste bombalı patlamalardan ramak kala kurtulur ve polis korumasına alınır. Bu polis yakın arkadaşının ağabeyi Dylan Buchanan’dır. Ve biz kim neden nasıl ne şekilde bağlantılı derken yazar uçurup götürür bizi sayfalar arasında.

Yazar hiç drama bağlamadan çok tatlı tatlı yazmış heyecanlı polisiyesini.
Sonuç Julie Garwood işte. Ben kalemini çok seviyorum.

Bu kitapta özellikle iki yerde çok güldüm. Biri Dylan’ın evi kontrol edip tüm kapıların açık olduğunu fark ettiği ve bu evin tek eksiği “kurbanlar içeride” tabelası dediği yer. Bir de Kate’in Dylan’a aşık olduğunu fark ettiği sahne.

Not: Bu kitabı sadece sahaflarda bulabilirsiniz. Satışı yok.

Julie Garwood – Buchanan-Renard Serisi 1 – Kalp Hırsızı


İngilizce Adı: Heartbreaker

Seri: Buchanan-Renard Serisi 1

Basım Tarihi: Şubat, 2001

Yayınevi: Bilge Kültür Sanat

Sayfa Sayısı: 415

Çeviri: H. Gülru Yüksel

Konusu:

Yazdığı tarihi romanları ile Amerika ve İngiltere'de çoksatanlar listelerinden çıkmayan yazar Julie Garwood, bu defa konusu günümüzde geçen başarılı bir gerilim romanı yazmış. 

Kalp Hırsızı' Amerika'da aylarca çok satanlar listelerinden inmedi ve büyük bir başarı elde etti. Amerika'da yayınlanmasından kısa bir süre sonra Türkçe'ye çevrilen 'Kalp Hırsızı', okurların bir solukta okuyacağı alışılmışın dışında bir gerilim romanı...

FBI ajanı Nick Buchanan üç yıl aradan sonra ilk defa tatile çıkacaktır, fakat eski bir arkadaşı olan rahip Tom Madden onu yardıma çağırır. Yardım elbette bir cinayetle ilgilidir, fakat işlenmiş bir cinayet değil, işleneceği önceden haber verilen bir cinayetle... Katil adayının, kurbanın rahip kardeşi Tom'a, daha işlemeden günahını çıkarttığı bir cinayetle...

Katilin ve kurbanın daha ilk sayfadan bilindiği bu sıradışı roman, hiç alışık olmadığınız yollarla soluğunuzu kesecek!

Not: Ancak sahaflarda belki bulunabilecek, bir zamanlar basılmış, yazarı sevenlerin bulmak istediği yok bir kitap. Keşke tekrar basımı yapılsa ve yarım yamalak yayınlanan seri tüm olarak basılıp devam etse.

Julie Garwood – Claybornes’ Brides (Rose Hill) Serisi


Claybornes’ Brides (Rose Hill) Serisi

(Mary Rose - Harrison)


2) Pembe Bir Gül
(Emily - Travis)

3) Beyaz Bir Gül
(Isabel - Douglas)

4) Kırmızı Bir Gül
(Genevieve - Adam)

(Jessica - Cole)

Julie Garwood – Claybornes’ Brides (Rose Hill) Serisi 5 – Baharı Beklerken



İngilizce Adı: Come the Spring

Seri: Claybornes' Brides (Rose Hill) Serisi 5

Basım Tarihi: Kasım, 2012

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 376

Çeviri: Kübra Tekneci

Konusu:

Çok satan kitapların yazarı Julie Garwood’dan serinin merakla beklenen son kitabı BAHARI BEKLERKEN eğlenceli ve romantik bir aşk hikâyesiyle okurlarla buluşuyor…

Cole Clayborne kandırılarak rozet sahibi olur ve Daniel Ryan tarafından polis şefliği görevine getirilir. Elinde olsa bu sorumluluğu reddedecektir ama Blackwater Çetesi yine iş başında olduğundan geri planda kalamaz. Ryan iki senedir - bir banka soygununda karısını ve kızını kaybettiğinden beri - çeteyi takip etmektedir ve meseleyi çözmesi için onun yardımına ihtiyaç duymaktadır.

Rockford Falls Bankası soyulduğunda tanıklardan sadece biri sağ kurtulmuştur. Fakat sorgulanmaktan korkan görgü tanığı ifade vermeye yanaşmamaktadır. Bu kişinin kimliğine dair Cole’un ve Daniel’ın elinde bulunan tek ipucu o öğleden sonra bankada işlem yapan üç kadının isminin bulunduğu listedir. Hayatta kalmayı başarmış olan tanık aristokrat Rebecca James midir yoksa sevimli Grace Winthrop mu? Peki ya baştan çıkarıcı Jessica Summers?

Cole ve Ryan banka soygunu meselesini çözerken ve katillerin peşine düşerken üç kadını da bir şekilde güvende tutmak zorundadırlar. Ancak en büyük tehlike bu güzellerden birine kalplerini kaptırmalarıdır.

“Gerçekten harika… Esprili, duygu yüklü ve kesinlikle merak uyandırıcı.”
-Romantic Times

“Tarihi aşk romanı alanında güvenilir bir isim haline gelmiş olan Garwood yarattığı karakterlerle okuru yine büyülüyor.”
-People

Julie Garwood – Claybornes’ Brides (Rose Hill) Serisi 2-3-4 – Güller ve Gelinler


İngilizce Adı: The Clayborne Brides

2) One Pink Rose

3)One White Rose 

4) One Red Rose

(3 ayrı kitap ülkemizde tek kitap olarak basılmıştır.
Hiç basılmamasından iyidir.)

Seri: Claybornes' Brides (Rose Hill) Serisi 2-3-4

Basım Tarihi: Mart, 2012

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 472

Çeviri: Seden Gürel

Konusu:

New York Times çok satanlar yazarı Garwood'un milyonların beğenisini kazanan serisi hızla devam ediyor... Montana, Blue Belle'de yaşayan Clayborne kardeşlerden üçünün hikâyesi tek bir kitapta okurlarla buluşuyor...

PEMBE BİR GÜL
Clayborne'ların en genci olan Travis başına buyruk biridir. Tabii sevgili Rose Anne'sine asla hayır diyememesini hesaba katmazsak. İşte Emily Finnegan'a Golden Crest'e kadar eşlik etme nedeni de budur. Ancak bu yolculuk her ikisinin de kaderini hayal dahi etmedikleri bir şekilde etkileyecektir.

"Tek kelimeyle cezbedici...“
-The Philadelphia Inquirer

"Olağanüstü diyaloglar... Muhteşem karakterler.”
-Rocky Mountain News

BEYAZ BİR GÜL
Yardıma ihtiyaç duyan birine asla sırt çevirmeyen Douglas'ın bu özelliğini Blue Belle'deki herkes bilmektedir. Zalimliği hoş görmeyen yapısı onu savunmasızların kurtarıcısı haline getirmiştir. Ancak inatçı güzel Isabel Grant ile karşılaşması belki de ilk kez iradesini sınamasına yol açacaktır.

"Büyüleyici... Kesinlikle okunmaya değer."
-Romantic Times

"Eğlenceli ve dokunaklı."
-BookPage

KIRMIZI BİR GÜL
Kitaplara düşkünlüğüyle tanınan ve uzak diyarlara olan merakını okuyarak dindiren kaçak köle Adam hayatından son derece hoşnuttur. Tabii bekâr olmaktan da. İşte bu yüzden Rose Anne çekici Genevieve Perry'yi Montana'ya davet eder. Acaba Adam kalbini bir kadına açarak kitaplarla ulaşamayacağı gerçek özgürlüğün tadına varabilecek midir?

"Kalbinizi ısıtacak etkileyici bir hikâye."
-Romantic Times

"Tam bir Garwood klasiği."
-Rendezvous

Julie Garwood - Claybornes' Brides (Rose Hill) Serisi 1 - Güllere Sor


İngilizce Adı: For the Roses

Seri: Claybornes' Brides (Rose Hill) Serisi 1

Basım Tarihi: Kasım, 2011

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 620

Çeviri: Sarin Simonyan

Konusu:

New York'taki dar sokakta terk edilmiş bir bebek bulan Clayborne kardeşlerin hayatı birdenbire değişir. Bebeğe Mary Rose adını verip onu bir leydi gibi yetiştirmek adına Montana, Blue Belle'e yönelirler. Aralarında kan bağı olmasa da orada bir aile olurlar. Ancak ansızın karşılarına çıkan bir yabancı onları ayırma tehdidi oluşturmaktadır...

Lord Harrison Stanford MacDonald belindeki silahla boş boş gezinmektedir, fakat çok geçmeden özünde bir centilmen olduğunu kanıtlar. Ağabeyler ona haydut bölgesinde nasıl hayatta kalacağını öğretirler, Mary Rose ise derin ve ümitsiz bir tutkuyla onun kalbine dokunur. Ancak kısa süre içinde yıkıcı gerçekler Mary Rose'un kendisi, hayatı ve yeni keşfettiği aşkı hakkında bildiği her şeyi sorgulamasına neden olur.

"Garwood'un usta kaleminden çıkma, aile değerlerini vurgulayan sürükleyici bir hikâye."
-Kirkus Reviews

"Gülüp ağlayacak ve şefkatle aşkın gücünü hissedeceksiniz.GÜLLERE SOR ışıltılı bir başarı örneği."
-Romantic Times

"Garwood hayranlık uyandıran olağanüstü anlatım tarzı ve karakterleriyle kalbinize dokunacak."
-Rendezvous

"İlgi çekici karakterleriyle heyecan verici ve sürükleyici bir hikâye."
-Library Journal

Julie Garwood – Crown’s Spies Serisi


Crown’s Spies Serisi

(Christina - Lyon)

(Jade - Caine)

(Sara - Nathan)

(Alesandra - Colin)