28 Nisan 2018 Cumartesi

Nora Roberts Tüm Kitapları



Nora Roberts (Eleanor Marie Robertson, d. 10 Ekim 1950 Silver Spring, Maryland, ABD) ABD'li ünlü aşk ve macera romanları yazarıdır. 210'dan fazla roman yazmış, kitapları uzun süre en çok satanlar listesinde kalmış ve 35 ülkede basılmıştır. Ayrıca JD Robb takma adıyla 21. yüzyılda geçen Ölüm Serileri - In Death - (Eve Dallas) adında polisiye aşk romanları da yazmaktadır. In Death serisi ülkemizde Nora Roberts adı altında çıkmaktadır. Ülkemizde 69 romanı çevrilmiştir.

Serileri:












Tekli Kitapları:

















Not: In Death  Serisi yeniden yayınlanmaktadır. Epsilon Yayınevi ilk beş kitabı yeniden yayınlamıştır. Serinin 20. kitabı beklenmektedir.

Not: Bu derlemeyi yaparken bazı kitapların iki kere başka isimlerle basıldığını fark ettim ve sadece birinin kaydını yapıp diğerini yazının içine ekledim. Ayrıca Tekli Kitapları başlığı attığım yerde seriye ait olan ama ülkemizde tek kitabı yayınlanmış tek tük kitaplar mevcut. Eski kapakları bulduğum kitap tanıtımlarının içine eklemeye çalıştım.

Bu kitapların çoğunu okudum ama eskiden yorum yapmadığımızdan ayrıntılı yorumların çoğu unutuldu gittiler. Yorumlarımı sakladığım word dosyasını da şu an bulamıyorum. Genel olarak çok çok tavsiye edebileceğim bir yazar.

Not: 29.07.2023 tarihinde toplam 76 kitabı dilimize çevrilmiş durumdadır.


Nora Roberts - Üç Kader Tanrıçası


İngilizce Adı: Three Fates

Seri: Yok

Basım Tarihi: Mayıs, 2004

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 528

Çeviri: Mine Atafırat

Konusu:

7 Mayıs 1915 günü bir Alman denizaltısı, Lusitania transatlantiğini batırdığında, iki erkeğin hayatı sonsuza kadar değişecektir.

Zengin ve başarılı bir adam olan Henry Wyley, Kader Tanrıçası olarak tanımlanan üç heykelden ikincisini bulma umuduyla geldiği Avrupa'da hayatını yitirirken, hırsız Felix Greenfield İrlanda topraklarında onurlu ve mutlu bir yaşam kurar. 

Seksen yedi yıl sonra, Greenfield'in ailesinden gelen üç kardeş -Rebecca, Malachi ve Gideon-, Üç Kader Tanrıçası'ndan kendilerine ait olanı geri almak için açgözlü ve acımasız bir antikacının peşine düşünce, hayatları egzotik bir striptizci, hastalık hastası bir mitoloji profesörü ve bir güvenlik uzmanının hayatıyla kesişir ve kaderleri değişir. 

Avrupa'da başlayıp Amerika'da süren, aşkın egemen olduğu bir kovalamacının öyküsünü anlatan Üç Kader Tanrıçası, bazen romantik, bazen heyecanlı ve sürprizlerle dolu, ama bütünüyle soluk soluğa okunacak bir Nora Roberts romanı.

Not: Okudum uzun zaman önce, hatta bu ilk çıktığı zaman olabilir, tarihe bakınca. Seri olabilir havası vermiş, seri olmamıştı. Akıcı bir romandı.