2 Nisan 2020 Perşembe

Susan Elizabeth Phillips – Wynette, Texas Serisi 0.5 – Taş Bebek


İngilizce Adı: Glitter Baby

Seri: Wynette, Texas Serisi 0.5

Basım Tarihi: Aralık, 2016

Yayınevi: Pegasus

Sayfa Sayısı: 512

Çeviri: Selim Yeniçeri

Konusu:

Kuğuya dönüştüğüne inanamayan çirkin ördek yavrusu…

Taş Bebek’in dünyasına hoş geldiniz!

Fleur Savagar, kendisi hariç herkese göre dünyanın en güzel kadınıdır. Aşırı büyük elleri ve ayakları, dikkat çekici sarı saçları ve parlak yeşil gözleriyle sır dolu bir hayat sürdürmektedir. Tüm bu gizemse güzel ve çekici annesi, James Dean’i
bulmak için evden ayrılıp onun yerine Errol Flynn’le karşılaştığında başlamıştır. Şimdi Fleur çabucak büyümek zorundadır ve hayat, işini hiç kolaylaştırmayacaktır.

Acılarla dolu bir geçmişe sahip, maço bir film yıldızı…

Jake Koranda hem New York’un en yetenekli senaristi hem de Hollywood’un en çekici aktörüdür ve uluslararası üne sahip kızlara, hatta güzel vücutlu ve ağzı laf yapanlarına bile tahammülü yoktur. Ancak Taş Bebek’te ilk bakışta görülen parıltıdan fazlası vardır ve Fleur, Jake’in beklediğinden daha çetin cevizdir. Fleur karşılaştığı bütün zorluklara rağmen içindeki güçlü kadını keşfedip ona dönüşmeye kararlıdır.

Kırık hayaller diyarındaki bu ikili birbirlerine kalplerini açabilecek mi?

“Çok ilginç bir hikâye. Taş Bebek mutlaka okunması gereken bir roman.”
-Sandra Brown-

Yorumum:

Kitap Belinda ile başlıyor. Onun yıldız olma hayalleri, ünlülere olan bakışı (onlar her şeyi yapabilir şeklinde) ve o dünyaya balıklama dalması. Ama ünlü olma yolunda değil sadece sevgili olarak ve yaşı çok küçük ne yazık ki. Üstelik sevgisiz yetiştiği aile evinin desteği kesilmiş. Belinda'nın biraz safça denilebilecek bir bakış açısı var hayata karşı. 

Ve Belinda'nın ünlü birinden bir kızı oluyor Fleur. Fleur gerçek babasını bilmeden büyüyor ve annesinden uzakta bir manastırda. Çünkü üvey babasının onu görmeye tahammülü yok. Çok güzel bir kız oluyor. Modelliğe adım atıyor çünkü annesi onu o şekilde yönlendiriyor. Kendi yapamadıklarını kızında gerçekleştirmeye çalışıyor.

Kitap son derece akıcı bir şekilde yazılmış. Son derece rahatsız edecek yerler olmasına rağmen bunların yanlış olduğunu bilerek okuyorsunuz. Şimdi burada ne demek istediğimi kısaca yazayım. Son zamanlarda öyle kitaplar bilmeden alıp okuyor ki insan yapılan sapkın hareketlerden sonra ben böyleyim kabul eden böyle etsin mantığı öne sürülüyor. Neyse ki bu kitapta bu hareketlerin yanlış olduğunu vurgulamış yazar. Böyle bir kitapta bunları düşünmekte bana özgü olsun.

Fleur önce zayıf bir kişilik gibi olsa da sonradan iyi toparladı.
Güzel bir kitaptı.

Not: Kitabın benim tarafımdan çekilen fotoğrafını şu an hiç beğenmediğimden yorum üstü fotoğraf şimdilik eklemedim.