22 Nisan 2018 Pazar

Nora Roberts - Love by Design: Jack's Stories Serisi 2 - Büyülü Plan


İngilizce Adı: Best Laid Plans

Seri: Love by Design: Jack's Stories Serisi 2

Basım Tarihi: Şubat, 2015

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 169(ikili kitapta bu kitap için ayrılan sayfa sayısıdır)

Çeviri: Zeynep Arda

Konusu: 

Abra Wilson, onun gibi adamlarla daha önce de karşılaşmıştı. Bu tip adamlar önce kadınların kalbini çalar, sonra da hiçbir şey olmamış gibi ortadan kayboluverirlerdi. 

Doğu Kıyısı’ndan gelen ve kendine aşırı derecede güvenen bir mimar olan Cody Johnson da bu tanıma tıpatıp uyuyordu.

Ancak Cody ne kadar baş döndürücü olursa olsun, Abra onun büyüsüne kapılmayacaktı. Tabi Cody’nin kendine özgü planlarına karşı koyabilirse.

Nora Roberts - Love by Design: Jack's Stories Serisi 1 - Hayaller Gerçek Olsa


İngilizce Adı: Loving Jack

Seri: Love by Design: Jack's Stories Serisi 1

Basım Tarihi: Şubat, 2015

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 167(ikili kitapta bu kitap için ayrılan sayfa sayısıdır)

Çeviri: Zeynep Arda

Konusu:

Aşk romanları yazarı Jack MacNamara yani Jackie, yarattığı roman kahramanını, kalmakta olduğu evde, tam karşısında bulunca şaşkınlıktan neredeyse dilini yutacaktı.

Ne yazık ki, müzmin bekâr Nathan Powell’ın romantik aşk hikâyelerine hiç ilgisi yoktu. Jackie ise, onunla birlikte hayatlarının sonuna kadar çok mutlu olabileceklerinden emindi.

Bunun gerçekleşebilmesi için yapması gereken tek şey de, inatçı Beyaz Atlı Prensi’ni ikna etmekti.

Nora Roberts - The Stanislaskis: Those Wild Ukrainians Serisi



The Stanislaskis: Those Wild Ukrainians Serisi 







Not: Bitmiş bir seridir. Serinin tümü duygu yüklü, sıcak aile ilişkileri ve son derece güzel aşklarla akıllardan silinmeyecek bir seri. Okunması ancak sahaflardan bularak mümkündür.

Nora Roberts – The Stanislaskis: Those Wild Ukrainians Serisi 6 - Yeni Bir Düş


İngilizce Adı: Considering Kate

Seri: The Stanislaskis: Those Wild Ukrainians Serisi 6

Basım Tarihi: Ağustos, 2014

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 108(ikili kitapta bu kitap için ayrılan sayfa sayısıdır)

Çeviri: Canan Özüm

Konusu:

Kate şan ve şöhreti bir yana bırakarak yeni bir hayata başlamak üzere doğup büyüdüğü kasabaya dönmüştü. Dans okulu haline getirmeyi düşündüğü eski ve güzel binadan daha mükemmel olan bir şey varsa, o da insanı çileden çıkaran, büyüleyici dekoratör Brody O'Connell'dı. Bir erkek, Kate kadar güzel, çekici ve kışkırtıcı bir kadına her an rastlayamazdı. Fakat Brody onun cazibesine karşı koymaya kararlıydı. Çünkü Kate Natasha Stanislaski'nin şımarık, el üstünde büyütülmüş kızıydı ve kesinlikle ona uygun bir kadın olamazdı.

Kısa Yorumum:

Bu kitap benim ilk okuduğum Nora Roberts kitabı olması açısından farklı bir yere sahiptir. Natasha'nın ünlü bir balerin olan kızı Kate doğduğu kasaba döner ve marangoz Brody ve onun oğlu Jack ile tanışır. Kate inatçı ve hedefe doğru hızla yürüyen biri. Brody oğlunu çok düşünen bir baba. Jack "bizimle evlenir misin Kate?" diyerek okuyan herkesi gözyaşlarına boğan tatlı mı tatlı bir çocuk. Bir kitapla bir okur bir yazarı en sevdiğim listesine alır mı? Evet. O benim işte. Final kitabı son derece güzel, muhteşem.


Not: İkinci baskıdır. 2001 yılında ilk baskı yapılmış. 

Nora Roberts – The Stanislaskis: Those Wild Ukrainians Serisi 5 – Nick’i Beklerken


İngilizce Adı: Waiting For Nick

Seri: The Stanislaskis: Those Wild Ukrainians Serisi 5

Basım Tarihi: Ağustos, 2014

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 116(ikili kitapta bu kitap için ayrılan sayfa sayısıdır)

Çeviri: Canan Özüm

Konusu:

Üç aile evlilikler yoluyla birbirine karışıp dev bir aile haline gelirse, üstelik hepsi de birbirini öz akraba yerine koyacak kadar severse ortaya ilginç bir manzara çıkmaz mı? 

Frederica Kimball: Ailenin kurucusu ve iki nesil önce Amerika' ya yerleşen Yuri Stanislaski'nin torunu bir müzik otoritesi olan Spencer Kimball'ın kızı. Müzikaller için söz yazarlığı yapmayı kafasına koymuş. Çok çekici. 

Nicholas LeBeck: Yıllar öncesinin asi genci, sokak savaşçısı. Şimdilerin ödüllü bestecisi. Son derece yakışıklı popüler. Bu iki inatçı, yetenekli ve kişilikli insan aynı iş dalında bir araya gelirlerse, dahası aralarında duygusal yakınlaşma olursa, bir de işe o koca aile karışırsa ortaya neler çıkar?

Kısa Yorumum:

Freddie (Natasha ve Spence'in kızları. birinci kitap), ve Nick (Zack'in üvey kardeşi üçüncü kitap).

Freddie artık 24 yaşına gelmiştir ve New York'a Nick'i elde etmek için gider ve yerleşir. İyi bir söz yazarıdır ve Nick de besteci. 10 yıl Nick'e aşık bir şekilde yaşamıştır. Nick dışında herkes bunun farkındadır ve düğün çanlarının ne zaman çalacağını beklemektedir aile. Evet yine sıcacık aile ortamının, gürültülü yemeklerin, ateşli bir aşkın içinde bir kitap. Bu kitapta aile olmak adına kan bağı gerekli değildir teması da güzelce işlenmiş.

Not: İki kere basılmıştır. Bir seri olarak tam olarak yayınlandığı için diğer baskısı değil bunu baz aldım.


İlk baskı Harlequin Altın Dizi'den 1999'da çıkmıştır.

Nora Roberts – The Stanislaskis: Those Wild Ukrainians Serisi 4 – Güvenim Sonsuz


İngilizce Adı: Convincing Alex

Seri: The Stanislaskis: Those Wild Ukrainians Serisi 4

Basım Tarihi: Mart, 2014

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 138(ikili kitapta bu kitap için ayrılan sayfa sayısıdır)

Çeviri: Banu Barutlu

Konusu:

Alex Stanislaski, kadınların karşı koyamadığı, son derece yakışıklı bir dedektiftir. Bir hata sonucu, pembe dizi yazarı, Bess McNee'yi tutukladıktan ve onu tanıdıktan sonra, Alex'in tüm dünyası değişir. Cesur ve güzel Bess, bu seksi dedektifin tüm yaşamını etkilemeye başlamıştır. Ancak ne yazık ki Alex, tanıdığı tüm kadınlardan farklı olan bu güzel kadının duygularının gerçek olduğuna inanmamaktadır. Bess, Alex'in güvenini kazanıp kendisine inanmasını sağlayacak mıdır, yoksa hiç hesapta olmayan şeyler mi gelişecektir?

Kısa Yorumum:

Alex ile Bess. En eğlenceli olan kitap diyebilirim. Bess pembe dizi yazarı ve her gittiği yerde dizisi ile ilgili kullanabileceği olayları not alıyor. İnsanlarla hemen sohbete başlıyor. Alex klasik bir güzelliği olmayan rengarenk giyinen bu kadına mıknatıs gibi çekiliyor. Güvenemiyor çünkü Bess teklif eden herkesle nişanlanmış. Sebebi kırmak istememesi. Ama bir şekilde onlara başka insanlar bularak başından atmış. Güzeldi. geleneksel yemekte artık çocuk sayısı karışmaya başladı. hesabını tutamaz hale geldim.

Nora Roberts – The Stanislaskis: Those Wild Ukrainians Serisi 3 – Duygu Fırtınası


İngilizce Adı: Falling for Rachel

Seri: The Stanislaskis: Those Wild Ukrainians Serisi 3

Basım Tarihi: Ocak, 2014

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 145(ikili kitapta bu kitap için ayrılan sayfa sayısıdır)

Çeviri: Banu Barutlu

Konusu:

Manhattan’daki yaşamına geri dönen eski denizci, yakışıklı Zack Muldoon’un, erkek kardeşi Nick’i hapisten kurtarabilmek için, onun savunmasını üstlenecek bir avukata ihtiyacı vardır. Karşısına güzeller güzeli, genç bir kamu avukatı olan Rachel Stanislaski çıktığında Zack, ona şüpheyle yaklaşır. Buna rağmen bu yetenekli, özgür ruhlu ve ihtiraslı genç avukat, Zack’in tüm ön yargılarını yıkmaya, hatta tüm yaşantısını değiştirmeye başlar. Rachel onunla ilişkilerini profesyonel sınırlar içinde tutmaya çalışırken, kendisini hiç ummadığı bir duygu fırtınası içinde bulur. Birbirinden inatçı, güçlü ve ihtiraslı üç genç insanın kıyasıya mücadelesi başlamıştır. Birbirleriyle ve duygularıyla…

Kısa Yorumum:

Zack Muldoon ve Rachel. Ve tabi ki Nick. Zack'in üvey kardeşi Nick suç işleyince kamu avukatı Rachel devreye giriyor. Nick'in kendisine olan ilgisini anlamazken Zack ile yakınlaşıyor. Buradaki Rachel'ı hep Gece Hikayeleri'ndeki Deborah'ı aklıma getirdi hep. O seriyi de ayrı severim zaten. Bu kitap son derece güzeldi. Geleneksel yemekte ailenin iyice genişlediğini görüyor ve Freddie'nin Nick'e tutulduğu ana şahit oluyoruz. Gelişmeleri sonraki kitaplarda okuyacağız zaten.

Nora Roberts – The Stanislaskis: Those Wild Ukrainians Serisi 2 – Kalbinin Sesini Dinle


İngilizce Adı: Luring A Lady

Seri: The Stanislaskis: Those Wild Ukrainians Serisi 2

Basım Tarihi: Aralık, 2013

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 142(ikili kitapta bu kitap için ayrılan sayfa sayısıdır)

Çeviri: Banu Barutlu

Konusu:

Sydney Hayward, çok genç bir yaşta aile şirketinin başına geçtiğinde, ciddi sorumluluklar yüklenmişti. Geçmişinde yaşadığı başarısız bir evlilik ve hayal kırıklıkları nedeniyle, genç kadın, hiç tecrübesi olmadığı halde, bu yeni dünyaya dört elle sarılmıştı. Hayatında sadece iş olacak, duygusal karışıklıklardan uzak duracaktı. Kader karşısına Mikhail Stanislaski'yi çıkarmıştı. Bu son derece yakışıklı, çekici, dediğim dedik erkek, yetenekli bir sanatkârdı. Farklı yetişme tarzları ve davranış biçimleri olan bu iki muhteşem genç insanın, birbirlerine karşı hissettikleri büyük çekim ve aşka rağmen birleşmeleri mümkün olacak mıydı?

Kısa Yorumum:

Mikhail ve Sydney. Ünlü bir sanatçı Mikhail ve onunla ilk karşılaşmalarında bunu bilmeyerek onu marangoz olarak işe alan Sydney. Mikhail aşkından emin ama Sydney çekimser. Kitap su gibi akıp giderken, Natasha'nın (serinin ilk kitabındaki karakter) bir oğlu olduğunu öğreniyoruz geleneksel yemekte. Son derece güzel, ateşli. Sydney'in annesine de sinir oluyoruz bu arada. Kızının arkadaşına asılıyor bolca ve başkasına yönlendirmeye çalışıyor Sydney'i de. 

Nora Roberts – The Stanislaskis: Those Wild Ukrainians Serisi 1 – Aşk Senfonisi


İngilizce Adı: Taming Natasha

Seri: The Stanislaskis: Those Wild Ukrainians Serisi 1

Basım Tarihi: Eylül, 2013

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 133 (ikili kitapta bu kitap için ayrılan sayfa sayısıdır)

Çeviri: Banu Barutlu

Konusu:

Spence Kimball, artık üretemeyen ünlü bir besteci, piyanist ve yakışıklı, bekâr bir babadır.

Natasha Stanislaski ise, artık dans edemeyen ve bir oyuncak dükkânının sahibi olan, sıra dışı güzelliğe sahip, eski bir balerindir.

Spence, Natasha’nın hırçın tavırlarının, gizlediği derin acılardan kaynaklandığını hissederek, küçük kızı Freddie’yle güç birliği yapar. Bu harika kadının korkularını yenmek ve ona yeniden sevebileceğini göstermek için, elinden geleni yapmaya kararlıdır. Acaba müziğin sihri, benzer acılar yaşamış bu iki insanın, gerçek aşkın namelerini duymalarını, sağlayabilecek mi?

Kısa Yorumum:

Öncelikle fotoğraf ekleyemedim çünkü tüm Harlequin Nora Roberts kitaplarımı çok sevdiğim bir arkadaşıma hediye ettim. Kitaplarımı emanet ya da hediye vermeyi sevmem ama arkadaşım daha değerliydi. O yüzden hiç pişman değilim.

Aşk Senfonisi'nde Natasha ve Spence Kimball'ı görüyoruz. Natasha eski bir balerin, Spence klasik müzik bestecisi. Spence kötü bir evlilik geçirmiş, küçük bir de kızı var ki onu da daha sonraki kitaplarda okuyacağız. Freddie. Natasha ise çok kötü bir ilişkiden çıkmış. Ve kendini küçük bir kasabaya hapsetmiş. Kaybettiği çocuğunu kalbinde taşıyarak oyuncak mağazası işletiyor. Spence ilk günden aşkından emin ve Natasha'yı da ikna ediyor. Son derece duygu yüklü, romantik bir kitap. Tabi bu kitapta Stanislaskis ailesiyle tanışıyoruz ve her kitapta geleneksel hale gelecek aile yemeğine katılıyoruz kahramanlarımızla birlikte. (sıcak aile ilişkileri Nora Roberts'ın aşk romanlarının genel özelliklerinden. Eğer iki tarafında ailesi yoksa kan bağı olmayan aileler yani arkadaşlardan böyle bir ortam oluşturuyor. Hepsinde yok ama benim okuduğum genelinde var.)