10 Nisan 2018 Salı

J. M. Darhower – Monster in His Eyes Serisi


Monster in His Eyes Serisi




Not: Serinin şu an üç kitabı vardır. Sonuncu kitap Sırtımızdaki Hedef olacak denmişti. 
Ben ilk iki kitabı okudum ve üçüncü kitap çıkınca yeniden okuyorum şimdi en baştan. Ayrıntılar olaylar unutulabiliyor çünkü. Bittikten sonra yorumlarımı güncelleyeceğim.

J. M. Darhower – Monster in His Eyes Serisi 3 – Sırtımızdaki Hedef


İngilizce Adı: Target on Our Backs

Seri: Monster in His Eyes Serisi 3

Basım Tarihi: Kasım, 2017

Yayınevi: Yabancı

Sayfa Sayısı: 384

Çeviri: Arzu Altınanıt

Konusu:

Sözünü tutmanın en iyi yolu asla söz vermemektir.

Pek de uzun olmayan bir zaman önce, Vegas’ta bir şapelde, hayatımın geri kalanı boyunca Karissa’yı seveceğime dair yemin ettim. Fakat kimseye sonsuz yarınlar bahşedilmemişti. Kimseye sonsuzluk sözü verilmemişti. Bazen elimizde tek kalan bugündür.

Carpe Diem
Ânı yaşa.

Şimdiye dek her şey bitmiş olmalıydı, biz mutlu olmalıydık fakat insanlar huzur içinde yaşamamı güçleştiriyordu. Ellerimde öyle çok kişinin kanı vardı ki temizlenmesi asla mümkün değildi ve orada bir yerlerde, birisi yaptıklarımı bana ödetmeye kararlı gibiydi. Sonsuza dek mutlu, her zaman bir bedel ile birlikte gelirdi; her adamın ödemeye hazır olduğu bir bedel. Ancak bu olacakları oturup bekleyeceğim anlamına gelmiyordu.

Çünkü söz konusu sevdiğim kadın olduğunda… uğruna savaştığım yaşam olduğunda…

Kimse güvende değildi.


Yorumum:

Hep kitap yorumlarıma şu etkinlik bu fidan diye başlayan ben bu sefer canım istediği için Sırtımızdaki Hedef kitabını okudum diyerek başlıyorum. Etkinlikten etkinliğe koştururken yeni çıkan canımın okumak istediği kitapları biraz ihmal ettiğimi fark ederek yaz tatilimde okuma saatlerimi biraz uzatarak hem etkinliklere katılıp hemde istediklerimi okuyayım dedim. 

Gelelim serinin üçüncü kitabına. Bu seriyi bilenler bilir. Bilmeyenlere serimiz Monster in His Eyes sırasıyla Gözlerindeki Canavar, Ruhumdaki Canavar ve son olarak Sırtımızdaki Hedef'ten oluşuyor ve kötü adamın başrolde olduğu bir seri. Ve kötü adamın kötü olduğuna ikna olmayan aşık bir kızımız var. 

Bu kitabın yorumunu yazmak seriyi okumamış ve okumak isteyenlere spoiler olur. O yüzden onlar fazla okumasınlar. Bende fazla anlatmayacağım zaten. 

Bu kitapta artık Ignazio ve Karissa evliler. Ignazio'nun Karissa'yı sevdiğini zaten biliyorduk. Hiç saklamadı bundan önceki kitaplarda. Ama bu kitapta aklımızda hiç soru işareti kalmamacasına aşkına şahit olduk. 

Lorenzo adında yeni biri sahneye çıktı ki oda Scarlet Scarf serisinin 1. Kitabının kahramanı oluyor. Yabancı Yayınları eminim kısa zamanda bu kitabı bizimle buluşturur. Lorenzo kim mi? Okumak gerek onun iyi mi yoksa kötü adam mı olduğunu anlamak için. (aslında bu cümle yanlış oldu. Kötü ama hangi taraftaki kötü demek lazım)

Bugün kitabın en aksiyonlu sahnelerini iki arada bir derede boya tadilat yapılan bir evde köşe bucak vakit bularak okudum. Bırakmak istemedim çünkü. Tekrar okuyabilirim rahatlıkla. 

Çeviri yine Arzu Altınanıt'a  ait. Ve son derece güzel. Emeğinize sağlık. 💗💗💗

Julie Garwood Kitapları


Seriler






Bağımsız Kitaplar

Hiç Umudum Yokken



Yazarın toplam 19 kitabı ülkemizde yayınlanmıştır. 18 kitap Epsilon Yayınevi,'nden bir kitap Kalp Hırsızı Bilge Kültür Sanat'tan çıkmıştır. Umarım yazarın yakın zamanda kitaplarını tekrar okuma şansını buluruz. Özellikle Kalp Hırsızı sahaflarda 100 TL civarında fiyatla satılmaktadır. Okumadığım ender kitaplarından biridir.

Julie Garwood - Yazgı


İngilizce Adı: Honor's Splendour

Seri: Yok

Basım Tarihi: Temmuz, 2012

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 424

Çeviri: Hüseyin Yılmaz

Konusu:

New York Times çok satanlar yazarı Julie Garwood’dan sürükleyici bir hikâye… kalbinizi ısıtacak karakterler…

Leydi Madelyne acımasız ağabeyi Baron Louddon’ın zalimce planlarının cezasını çekmektedir. Kurt olarak bilinen Baron Duncan intikam ateşiyle Louddon’ın arazisine adamlarını saldığında genç kızı esiri olarak kaçırır… Fakat bu mağrur güzeli tanıdıkça onu hayatı pahasına koruyacağına dair and içer. Zamanla her ikisi de birbirlerine karşı koyamazlar ancak Madelyne lordu gibi cesur ve bir kurt kadar güçlü bir şekilde onuru için mücadelesini sürdürmeye devam eder.

“Tek kelimeyle büyüleyici.”
-Romantic Times

Julie Garwood - Ödül



İngilizce Adı: The Prize

Seri: Yok

Basım Tarihi: Eylül, 2011

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 456

Çeviri: Timur Avarkan

Konusu:

Fatih William’ın Sakson tutsağı Nicholaa, Norman soylularından biriyle evlenmek zorunda bırakılır. Genç kadın eş olarak kendine merhametli savaşçı Baron Royce’u seçer. Becerikli, isyankâr ve tam anlamıyla tecrübesiz Nicholaa hislerine söz geçirmeye çalışsa da Royce’dan etkilenmeye başlar. Savaşın acımasızlığını, tutkunun yakıcılığını deneyimlemiş olan Royce ise bu çekici kadın karşısındaki hislerinin derinliğinden ötürü dehşete kapılır. Ve Saksonlar’ın Norman istilacılar tarafından böylesine ilgi gördüğü bir ihanet ikliminde, Royce ve Nicholaa yeni bir aşka yelken açarlar...

“Kalbinizi fethedecek kahramanlarıyla ÖDÜL gizem, entrika ve aşk dolu bir roman…”
-Affaire de Coeur

“Sürükleyici anlatımıyla romantik, eğlenceli ve bir o kadar da macera dolu bir hikâye.”
-Randezvous

“Tek kelimeyle kusursuz.”
-Romantic Times