20 Ağustos 2018 Pazartesi

Charlaine Harris Kitapları


Charlaine Harris Kitapları


Charlaine Harris – Midnight, Texas Serisi


Midnight, Texas Serisi



3) Night Shift (henüz çevrilmedi)

Not: Seri şu an üç kitaptan oluşmaktadır.

Charlaine Harris – Midnight, Texas Serisi 2 – Gündüz Mesaisi


İngilizce Adı: Day Shift

Seri: Midnight, Texas Serisi 2

Basım Tarihi: Ağustos, 2017

Yayınevi: Artemis

Sayfa Sayısı: 370

Çeviri: Uğur Mehter

Konusu:

“Yatağınızın altında saklanan korkularınıza Mark Twain ustalığında hükmeden bir macera.”
Houston Press

GECEYARISI KASABASININ SIRLARI TEHDİT ALTINDA.
ÜSTELİK DOLUNAY YAKLAŞIYOR!..

Reklamın iyisi kötüsü olmaz değil mi? Mesela, sessiz hatta ıssız bir kasaba, birden ulusal medyanın ilgi odağına dönüşürse sakinleri bayram etmez mi?.. Eh, münzevi yaşamlarından son derece mutlu olan Teksas’taki Geceyarısı kasabası halkı yoğun ilgiden doğrusu pek hoşnut değil. Üstelik bu ilginin nedeni, Dallas’ta bir otelde işlenen cinayetler.

Gizemli insanlarla dolu bu kasaba için bile fazlasıyla sırrı olan Olivia ile kasabanın en yeni sakini Manfred Bernardo’nun tesadüfen rastlaştığı oteldeki cinayetlerin hedef tahtasında Bernardo var.

Ancak çok daha önemli bir sorunla karşı karşıyalar. Huzuru bozan medyayı kasabadan uzaklaştırmalılar. Yoksa kasabanın yeni üyesi, her gün on yıllar hızında büyüyen gizemli çocuk, medyaya unutulmaz bir malzeme verecek çünkü dolunay kapıda ve o, sıradan bir çocuk değil.

Charlaine Harris, serinin ilk kitabı olan Geceyarısı Kavşağı ile yakaladığı büyüyü Gündüz Mesaisi ile farklı bir seviyeye taşıyor ve okurlarına tuhaf, ürpertici ve eğlenceli bir macera vadediyor.

Charlaine Harris – Midnight, Texas Serisi 1 – Geceyarısı Kavşağı


İngilizce Adı: Midnight Crossroad

Seri: Midnight, Texas Serisi 1

Basım Tarihi: Haziran, 2016

Yayınevi: Artemis

Sayfa Sayısı: 314

Çeviri: Beril Tüccarcıbaşı Uğur

Konusu:

Sookie Stackhouse’u ve onun Bon Temps, Louisiana’daki dünyasını yaratan Charlaine Harris, bu kez daha karanlık ve gizemli bir kasabayla karşınızda. Burada oturanlar birbirine biraz mesafeli. Ama kasabanın yerlileri de öyle olmasını tercih ediyor zaten…

Cadı Işığı Caddesi’yle Davy Otobanı’nın kesiştiği kavşaktaki Geceyarısı, kapalı kepenkleri ve az sayıdaki sakiniyle ıssız ve sıradan bir batı kasabası görünümünde.

Geceyarısı’nda bir emanetçi dükkânı (bodrumunda yaşayan biri sadece geceleri ortaya çıkıyor); bir lokanta (kasabalılar dışında kimse burada fazla oyalanmak istemiyor) ve yeni bir kasaba sakini var: Manfred Bernardo. Ki, bu yeni sakin huzurla çalışabileceği mükemmel bir yer bulduğunu sanıyor. Oysa kendisinin de büyük sırları olan Manfred bu sessiz kasaba hakkında çok yanılıyor.

Geceyarısı’nın girişindeki trafik ışıklarından bakıldığında burada her şey normal görünüyor ama içine girdiğinizde sizi bambaşka bir dünya bekliyor...

Charlaine Harris – Sookie Stackhouse Serisi


Sookie Stackhouse Serisi














Not: Bitmiş bir seridir.

Charlaine Harris - Sookie Stackhouse Serisi 13 - Sonsuzluk Ölüsü


İngilizce Adı: Dead Ever After

Seri: Sookie Stackhouse Serisi 13

Basım Tarihi: Kasım, 2016

Yayınevi: Artemis

Sayfa Sayısı: 425

Çeviri: Beril Tüccarcıbaşı Uğur

Konusu:

Efsane seri sona eriyor. Bizi de götür Sookie, bizi de götür!

“Bu romanlara âşık oldum… Harris’in yarattığı dünyanın komikliğine, seksiliğine, romantikliğine ve korkunçluğuna bayılıyorum.”
-Alan Ball, Altın Küre ödüllü televizyon fenomeni HBO dizisi TRUEBLOOD’ın yaratıcısı

Bon Temps kasabasında birçok sır var. Bazıları Sookıe’nin en yakınlarını yok edebilir. Bazıları da kalbini...

Yakın zamanda yaşadıkları korkunç olaylardan sonra Sookie ve Sam, dikkatlerini bara vermekte zorlanıyor. Buna rağmen eski çalışanlardan Arlene gelip işini geri istediğinde Sookie’nin ona hayır demesi zor değil. Ne de olsa Arlene, zamanında Sookie’yi öldürmeye kalkmıştı, değil mi?

Sookie’nin Eric Northman’la ilişkisi sallantıda. Eric ve vampirleri, mesafelerini ve sessizliklerini koruyor. Sookie ise bu sessizliğin sebebini öğrendiğinde tam anlamıyla yıkılıyor.

Bütün bunlar yetmezmiş gibi, Arlene’in öldüğü ortaya çıkınca Sookie cinayet şüphelisi olarak tutuklanıyor. Aleyhindeki kanıtlar sağlam olsa da Sookie’nin pes etmeye niyeti yok. Ölü ya da diri, bütün arkadaşlarını toplayıp Arlene’in ölümünü aydınlatmak zorunda. Tek bildiği, olaya iki gizemli adamın karıştığı. Ve Sookie olayı araştırırken geçmişin intikamını almak isteyen birden fazla düşmanı olduğunu öğreniyor.

Bon Temps’ta hiçbir şey göründüğü gibi değil: Gerçek denilen, inandırıcı bir yalan. Adalet denilen, daha fazla kan. Ve aşk denilen, en büyük dram.

Charlaine Harris – Sookie Stackhouse Serisi 12 – Tuzak Ölüsü


İngilizce Adı: Deadlocked

Seri: Sookie Stackhouse Serisi 12

Basım Tarihi: Şubat, 2016

Yayınevi: Artemis

Sayfa Sayısı: 417

Çeviri: Deniz Evliyagil

Konusu:

“Harris’in GÜNEYLİ VAMPİR serisi, daima türünün en iyisi olarak kalacak.”
-Booklist

“Bu romanlara âşık oldum… Harris’in yarattığı dünyanın komikliğine, seksiliğine, romantikliğine ve korkunçluğuna bayılıyorum.”
-Alan Ball, Altın Küre ödüllü televizyon fenomeni HBO dizisi -TRUEBLOOD’ın yaratıcısı

Tuhaf ve seksİ garson kız Sookıe Stackhouse’a kapılmamanın yolu yok. Bizi de al Sookıe! Bizi de!

Louisiana (ve Arkansas ve Nevada) vampir kralı Felipe de Castro şehre geldi. Yani bir parti sırasında, Eric Northman’ın ön bahçesinde, bir insan cesedi bulunması için çok kötü bir zaman. Özellikle de ölen kadının kanı yeni içildiği için.

Eric’in şüpheli durumuna düştüğü cinayeti çözmek Sookie’yle Beşinci Bölge sorumlusu Bill’e düşüyor. Sookie, en azından bu kez, ölen kızın kaderinin kendisiyle ilgili olmadığını sanıyor. Ama yanılıyor elbette. Öyle bir düşmanı var ki, tahmin edebileceğinden bile tehlikeli. Ve söz konusu düşman Sookie’nin hayatını mahvetmeye kararlı.

Sookie bir yandan cinayeti çözmeli, bir yandan da kendi içlerinde problemler yaşayan peri akrabalarının arasını düzeltmeli. Ve son bir problem daha. Büyükannesinin ona bıraktığı sihirli obje. Üstelik Sookie’ye kalbindeki en büyük ve tek isteği verebilecek bir gücü var. Ama sorun şu ki, Sookie neyi -ya da kimi- istediğinden emin değil.

“Harris, sıradan insan hayatının dramasını ve doğaüstü maceraları muhteşem bir kokteyl hâlinde sunuyor.”
-Daily Mail

Charlaine Harris – Sookie Stackhouse Serisi 11 – Patron Ölüsü


İngilizce Adı: Dead Reckoning

Seri: Sookie Stackhouse Serisi 11

Basım Tarihi: Haziran, 2014

Yayınevi: Artemis

Sayfa Sayısı: 410

Çeviri: Deniz Evliyagil

Konusu:

"Bu romanlara aşık oldum… Harris’in yarattığı dünyanın komikliğine, seksiliğine, romantikliğine ve korkunçluğuna bayılıyorum.”
-Alan Ball, Altın Küre ödüllü televizyon fenomeni HBO dizisi TRUEBLOOD’ın yaratıcısı

Tuhaf ve seksi garson kız Sookie Stackhouse’a kapılmamanın yolu yok.
Bizi de al Sookie! Bizi de!

Zaman hesaplaşma zamanı! Üstelik belaya balıklama atlamakta Sookie Stackhouse’un üstüne yok. Çalıştığı barda patlayan bomba sadece bir başlangıç. Sam Merlotte bir çift-doğalı olduğundan, şüpheler anında şekil-değiştiricilerin bölgedeki düşmanlarında toplanıyor. Sookie bu işte bir bit yeniği olduğunun farkında ama konuyla ilgili araştırmalarına girişemeden çok daha tehlikeli bir olay patlak veriyor.

Sookie’nin sevgilisi Eric Northman ve ‘çocuğu’ Pam, kapalı kapılar ardında bir işler çeviriyor. Bu iş her neyse, Eric ve Pam, Sookie’yi o işten uzak tutmaya kararlı. Tabii Sookie de ‘bu işi’ çözmeye bir o kadar kararlı. İşi ve aşk hayatı tehlikedeyken bir kenarda oturup bekleyemez ya! Gerçi Sookie, Eric ve Pam’in planlarına dâhil oldukça, durumun tahmin ettiğinden daha da ölümcül olduğunu anlayacak, ki bu risk dahi onu durduramaz, o da ayrı mesele.

“Harris pek çok farklı doğaüstü dünyayı mizahla harmanlayarak gerçekliğimizin tam ortasına yerleştirmekte usta. ”
-Tulsa World

Charlaine Harris - Sookie Stackhouse Serisi 10 - Aile Ölüsü


İngilizce Adı: Dead in the Family

Seri: Sookie Stackhouse Serisi 10

Basım Tarihi: Temmuz, 2013

Yayınevi: Artemis

Sayfa Sayısı: 436

Çeviri: Deniz Evliyagil
Konusu:

Tuhaf ve seksi garson kız Sookie Stackhouse’a kapılmamanın yolu yok. Bizi de al Sookie! Bizi de!

Sookie Stackhouse, bildikleri yüzünden türlü işkencelere maruz kaldı, kısa ama ölümcül peri savaşı sırasında sevdiklerini kaybetti. Yaralıydı ve deliye dönmüştü. Hayatında yolunda giden tek şey, vampir Eric Northman’a duyduğu aşktı. Fakat yeni vampir kralının gözü, ilişkileri yüzünden sürekli Eric’in üzerindeydi. Şekil-değiştiricilerin ortaya çıkışının siyasi sonuçları kendini hissettirmeye başlarken, Sookie’nin bir kurtadamla bağlantılı olması, onu tehlikeli bir tartışmanın içine çekecekti. Üstelik Sookie henüz bilmiyordu ama periler diyarının kapıları kapandığı halde, insanlar tarafında hala birkaç peri vardı. Ve onlardan biri Sookie’ye kızgındı. Hem de çok kızgın.

“Heyecan dolu ve eğlenceli. Aile Ölüsü’nün samimi bir hikayesi var.”
-Los Angeles Times

“Harris, dosdoğru bir dürüstlük, mizah ve açık yüreklilikle yazıyor...
Ve tam dozunda bir gizem yaratıyor.”
- The Seattle Times

“Sookie serisine müthiş bir katkı… Kışkırtıcı.”
- Midwest Book Review