23 Haziran 2018 Cumartesi

Sabrina Jeffries – Hellions of Halstead Hall Serisi


Hellions of Halstead Hall Serisi







Not: Bitmiş bir seridir.
Okudum.

Sabrina Jeffries – Hellions of Halstead Hall Serisi 6 – Öyle Bir Geceydi ki


İngilizce Adı: Twas the Night After Christmas

Seri: Hellions of Halstead Hall Serisi 6

Basım Tarihi: Kasım, 2014

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 384

Çeviri: Zeynep Okan

Konusu:

“Lordum. 

Münasebetsizliğim için beni bağışlayın ama annenizin çok hasta olduğu konusunda sizi bilgilendirmem gerektiğini hissettim. Çok geç olmadan onu görmek istiyorsanız, bir an önce buraya gelmelisiniz. 

                                                                                 Saygılarımla, Bayan Camilla Stuart.”


Devonmont Kontu, Pierce Waverly, hayatını annesine düşman olarak geçirmişti. Ancak Leydi Devonmont’un yeni refakatçisi Bayan Camilla Stuart ona annesinin ciddi bir hastalıkla savaştığını söylediğinde, Pierce’ın eve geri dönmekten başka seçeneği kalmayacaktı.

Eve geldiğinde, bu sevimli dulun onu Noel için annesiyle barıştırmak amacıyla kandırdığını öğrenen Pierce, “şartları” yerine getirilmezse gideceği tehdidine başvurmak zorundaydı.

Bir yandan Camilla’yı baştan çıkarmaya çalışır, diğer yandan da geçmişinin acı hatıralarıyla yüzleşirken, Pierce kendi merhametinin sınırlarını keşfedecek ve aşkın en soğuk kışlarda bile alevlenebileceğini öğrenecekti.

"Bu etkileyici, akıcı ve canlı hikâye birçok şaşırtıcı ve göz yaşartıcı konuyu birbirine bağlıyor."
-PublishersWeekly

Sabrina Jeffries – Hellions of Halstead Hall Serisi 5 – Son Çarem


İngilizce Adı: A Lady Never Surrenders
 
Seri: Hellions of Halstead Hall Serisi 5
 
Basım Tarihi: Ocak, 2014
 
Yayınevi: Epsilon
 
Sayfa Sayısı: 391
 
Çeviri: Özge Burçak Aydınalp
 
Konusu:
 
Sharpe ailesinin en genç kızı, büyükannesinin ultimatomuna karşılık evlenebileceği birilerini bulmak konusunda bir plan yapınca, Jackson Pinter bunu engellemek için elinden gelen her şeyi yapmaya karar verdi…
 
Leydi Celia Sharpe, birkaç uygun damat adayından evlilik teklifi alıp, büyükannesine ultimatomunun anlamsız olduğunu göstermeyi umut ediyordu. Üstelik bu planı işe yaramazsa, evlenebileceği bir koca adayı da elinde olacaktı.
 
Ancak aile için çalışan ve Celia'nın damat adaylarını araştırması için görevlendirdiği polis memuru Jackson Pinter, bütün adaylarda bir kusur bularak onun bu planını mahvetmeye kararlıydı. Celia ise bunun nedenini, Jackson Pinter'la beraber kendi ailesinin cinayetini araştırmaya başladığında anlayacaktı.

Sabrina Jeffries – Hellions of Halstead Hall Serisi 4 – Vahşi Bir Lordun Kollarında


İngilizce Adı: To Wed a Wild Lord

Seri: Hellions of Halstead Hall Serisi 4

Basım Tarihi: Kasım, 2012

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 373

Çeviri: Kübra Tekneci

Konusu:

Büyükannesinin ültimatomunu yerine getirmek isteyen Lord Gabriel Sharpe, kendisine çok ihtiyacı olduğunu sandığı hırçın bir kızın peşine düşer. Ve sonra durum tamamen tersine döner.

Gözü pek bir adam olan Gabe Sharpe'ın yaptığı her şey gibi, Virginia Waverly ile flört etmek de büyük bir oyundur. Erkek kardeşi Roger'ın Lord Gabriel'a karşı yarışırken ölmesinden beri, Virginia delidolu lordu kendi oyununda yenerek ondan intikam almak istemektedir. Ama Lord Gabriel'a kendisiyle yarışması için meydan okuduğunda, Ölüm Meleği olarak tanınan yakışıklı lord ona evlenme teklif ederek karşılık verir! Gabe, Virginia'nın maddi durumunun kötü olduğunun farkındadır evlenip her ikisinin de sorunlarını ortadan kaldırmamaları için herhangi bir sebep görememektedir. Virginia onun teklifi karşısında dehşete düştüğünü söyler ama öpücüklerine verdiği karşılık hiç de öyle söylememektedir. İkisi Roger'ın ölümünün arkasındaki gerçeği ortaya çıkarmaya başlarken, Gabe risklerin en büyüğüne girerek cesur güzele tüm miraslardan daha değerli bir şey teklif eder: gerçek aşkı.

"Jeffries, Sharpe ailesi destanına güzel bir eklemede daha bulunuyor Hızlı temposu, esprili diyalogları ve hayli etkileyici olan orijinal karakterleri Jeffries'in kitaplarını diğerlerinden ayırıyor. Elinizdeki kitap da, serinin eski hayranlarını memnun edeceği gibi bu destana bir sürü yeni hayran kazandırmaktan da geri kalmayacak."
-Publishers Weekly

"Jeffries'in son derece eğlenceli olan Hellions of Halstead Hall serisine yaptığı bu son ekleme, içine bol bol tutku aşılanmış, tehlikeli entrikalarla çeşnilendirilmiş ve tam olması gerektiği kadar mizah öğesiyle kıvama getirilmiş harika bir spesiyalite."
-Booklist

Sabrina Jeffries – Hellions of Halstead Hall Serisi 3 – Sır Gibi Sakladım


İngilizce Adı: How to Woo a Reluctant Lady
 
Seri: Hellions of Halstead Hall Serisi 3
 
Basım Tarihi: Temmuz, 2012
 
Yayınevi: Epsilon
 
Sayfa Sayısı: 416
 
Çeviri: Selin Ceylan
 
Konusu:
 
Yakışıklı bir hovarda Minerva'ya büyükannesinin ültimatomunu yerine getirmesi için kendisiyle evlenmeyi teklif ettiğinde, Sharpe ailesinin başına buyruk kızı, hem mirasını koruma altına alacak hem de bu yakışıklı adamın hayal gücünü harekete geçirecek kışkırtıcı bir karşı teklifte bulunur.
 
Leydi Minerva Sharpe, büyükannesinin taleplerinin önüne taş koyacak mükemmel bir plana sahiptir: bir hovardayla nişanlanmak! Kuşkusuz, büyükannesi bir çapkınla evlenmesine göz yummaktansa, evlilik şartına bağladığı mirasını serbest bırakacaktır.
 
Peki Minerva'nın sözde koca adayı rolünü, yine kendisinin yazdığı popüler gotik romanlardaki yakışıklı casusa ilham vermiş olan vahşi avukat Giles Masters'tan daha iyi kim oynayabilir? On dokuzuncu yaş gününde Giles Masters'tan aldığı tutkulu öpücüğün anısı hâlâ dudaklarında olsa da, böyle bir hovardayla evlenmek şöyle dursun, ona gönlünü kaptırmak gibi bir niyeti bile yoktur. Ama hakkında çok az şey bildiği bu adam, aslında hükümet adına çalışan bir gizli ajandır. Minerva'nın anne babasının ölümlerinin ardındaki gizemi araştırmak için güç birliği yapmaya karar verdiklerinde, sahte nişanlılıkları da alev alev yanan bir tutku oyununa dönüşür. Minerva daha sonra Giles'ın gizli ikili yaşamını keşfederken, Giles da onun kalbine tekrar girebilmek için mesleğinin kurnaz numaralarının hepsini kullanmak zorunda kalır.

Sabrina Jeffries – Hellions of Halstead Hall Serisi 2 – Yatağımdaki Serseri


İngilizce Adı: A Hellion in Her Bed
 
Seri: Hellions of Halstead Hall Serisi 2
 
Basım Tarihi: Kasım, 2011
 
Yayınevi: Epsilon
 
Sayfa Sayısı: 368
 
Çeviri: Ayhan Akbaş
 
Konusu:
 
Büyükannesinin "evlilik ültimatomu" karşısında öfkelenen Lord Jarret Sharpe, oyun masasında hiç de aşina olmadığı bir rakip karşısında şansı - ve de kalbi - üzerine bahse giriyor.

Anne babasının gizemli ölümü bir skandal haline gelen, kumarbazlığıyla ünlü Lord Jarret Sharpe ailenin bira fabrikasını yönetmeyi uysalca kabul eder, tabii bunun karşılığında büyükannesi bir yıl içerisinde evlenmesini şart koşmayacaktır. Ancak Annabel Lake, ona bir bahis önerdiğinde içindeki kumarbaz buna karşı koyamaz. Annabel oyun masasında kazanırsa Lord Jarret, genç kızın ailesi tarafından kurulan ve batmakta olan bira fabrikasını kurtaracaktır. Jarret kazanırsa, Annabel onunla bir gece geçirecektir. Ne var ki meydana gelen bir dizi talihsiz olay bütün planları altüst eder...

Jarret girdikleri bahsin ardındaki asıl niyeti keşfettiğinde, bu defa bahsin sonunda Annabel'in bedenini değil kalbini de kazanmaya ant içer.

"Aşk romanları okumayı seven herkes Sabrina Jeffries okumalı!"
-Lisa Kleypas

"Büyüleyici."
-Booklist

Sabrina Jeffries – Hellions of Halstead Hall Serisi 1 – Bozulan Yeminler


İngilizce Adı: The Truth About Lord Stoneville
 
Seri: Hellions of Halstead Hall Serisi 1
 
Basım Tarihi: Kasım, 2010
 
Yayınevi: Epsilon
 
Sayfa Sayısı: 374
 
Çeviri: Funda Sularöz
 
Konusu:
 
"Canlı, kıpır kıpır, çarpıcı, çok çekici..."
-Library Journal
 
"Bu roman, yazarın bütün yeteneğini sergilemesine olanak tanıyor: Zekâ dolu diyaloglar, akıllıca çizilmiş karakterler ve alev alev cinsel çekime sahip, birbirine son derece uygun başkahramanlar."
-Booklist
 
On dokuz yıl önce meydana gelen trajik bir kaza Stoneville Markisi olan Oliver Sharpe'ın ailesinin yaşamlarına mal olur. Yakışıklı markinin hayatını bu olay ömrü boyunca etkiler ve onu skandallarla yaşayan pervasız bir adama dönüştürür. Büyükannesi Hetty, evlenmezse onu ve dört kardeşini aile mirasından mahrum bırakacağını söylediğinde ise, Oliver ona kendi tarzında karşılık vermeye karar verir. Şansına, Londra'da kayıp nişanlısını aramaya gelen Amerikalı bir güzel olan Maria Butterfield ile karşılaşır. Planı için kusursuz bir kadın bulduğunu düşünen Oliver'ın hesaba katmadığı tek şey ise, Maria'ya duyduğu şehvetle nasıl başa çıkacağı olacaktır.

Not: Okudum.

Michelle Hodkin – Mara Dyer Serisi


Mara Dyer Serisi




The Shaw Confessions Serisi

(Mara Dyer Serisi’nin devamı niteliğinde)