29 Nisan 2018 Pazar

Monica McCarty – Campbell Trilogy


Campbell Trilogy




3,5) Highland Crossfire

3,5 nolu kitap hariç bitmiş bir seridir (buçuklar bizde pek yayınlanmaz zaten).

Nemesis Kitap okuyucusunu çok bekletmeden bu güzel seriyi tamamladı. 
Keşke tüm yayınevleri başladıkları serileri bu şekilde tamamlasalar. 
Okuyucu seriden kopmadan.

Monica McCarty – Campbell Trilogy 3 – İskoç Esareti


İngilizce Adı: Highland Scoundrel

Seri: Campbell Trilogy 3

Basım Tarihi: Şubat, 2018

Yayınevi: Nemesis

Sayfa Sayısı: 448

Çeviri: Gökçe Müderrisoğlu Aktaş

Konusu:

Güçlü bir İskoç şefinin gayrimeşru oğlu olan Duncan Campbell, işlemediği bir suç yüzünden on yıldır sürgündedir. Hain damgasının gölgesinde geçirdiği yılların ardından, adını temize çıkarma isteğine daha fazla karşı koyamaz ve İskoçya’ya geri dönmeye karar verir. Bu, ihanetini unutamadığı tek kişinin, aşkın yıkıcı gücünü ona kanıtlayan kadın olan Jeannie Gordon’un yardımını istemesi anlamına gelse bile…

Jeannie Gordon, aşkını ve güvenini paramparça eden adamı yıllar sonra karşısında bulunca, hayatı yeniden tepetaklak olur. Artık o âşık ve saf kız değildir, tehlikeli sırları olan bir kadına dönüşmüştür. Ancak Duncan ve Jeannie, güvensizlik ve ayrılıkla harmanlanmış olsa bile, aralarındaki tutkunun daha cesur bir şekilde tekrar alevlenmesine karşı koyamazlar. Çözmeleri gereken entrikaların ortasında kalmış olmalarına rağmen kabullenmeleri gereken bir gerçek vardır; o da kaderlerinin birbirine mühürlenmiş olduğudur…

Monica McCarty – Campbell Trilogy 2 – İskoç Sürgünü



İngilizce Adı: Highland Outlaw

Seri: Campbell Trilogy 2

Basım Tarihi: Kasım, 2017

Yayınevi: Nemesis

Sayfa Sayısı: 416

Çeviri: Gökçe Müderrisoğlu Aktaş

Konusu:

Yakışıklı ve tehlikeli Patrick MacGregor, aranan bir adamdır. Kanun tanımaz klanının sert ve inatçı ruhuna sahiptir. Halkını yoksulluktan kurtarana dek durmayacaktır; bu, en büyük düşmanının kızı olan Elizabeth Campbell ile evlenmesi anlamına gelse bile…

İpek saçlı güzellik Elizabeth ise onu en baştan etkisiz hale getirecektir. Kadının tatlı, el değmemiş zarafeti, Patrick’in perişan ruhunun soğuk derinliklerine kadar dokunacak ve intikamdan çok daha fazlasını istemesine neden olacaktır.

Utangaç ve itaatkâr olan Lizzie’nin içinde tutkulu ve özlemini çektiği aşk için hazır olan bir kadın yatmaktadır. Genç kadın, keskin zümrüt yeşili gözleri olan adamın yakıcı öpücüğü içine umutsuz bir açlık kıvılcımı düşürdüğünde, Patrick’in cüretkâr baştan çıkarmasına karşı koyamaz. Ancak kurtuluş için tek şansı yakaladıklarının farkında değillerdir. Nefretten daha güçlü bir duygudur bu: aşk…

Monica McCarty - Campbell Trilogy 1 - İskoç Savaşçı


İngilizce Adı: Highland Warrior

Seri: Campbell Trilogy 1

Basım Tarihi: Nisan, 2017

Yayınevi: Nemesis

Sayfa Sayısı: 424

Çeviri: Gökçe Müderrisoğlu Aktaş

Konusu:

İskoçya’nın en güçlü klanının en meşhur savaşçısı Jamie Campbell, İskoç topraklarındaki diğer klanların kanunsuzlarına ve zorbalarına karşı koymak için gereken her şeyi yapmaya hazırdır. Adaleti sağlamak, hayatta kendine biçtiği roldür ve bazen bunu yapmanın yolu, başka klanlarla güç birliğine gitmenin önünü açacak evliliklerden geçer.

Jamie Campbell’in de görev niteliğinde bir evlilik gerçekleştirmesi, küçük gruplar halinde İskoç topraklarına dağılmış klanların korunması ve İskoç topraklarında adaletin sağlanması için şart olmuştur.

Öte yandan Campbell soyadına kendini bildi bileli düşman olan Caitrina Lamont, söz konusu güç birliği için Jamie Campbell tarafından eş olarak seçilmiştir. Tabii Jamie’nin her şeyden önce Caitrina’yı bu evliliğe ikna etmesi gerekir. Onu ikna etmeye çalışırken görev aşkıyla Caitrina’ya karşı duymaya başladığı tutku arasında kalan Jamie için zor günler başlamıştır.

Monica McCarty – MacLeods of Skye Trilogy




MacLeods of Skye Trilogy




Seri üç kitaptır. Tüm kitaplar Nemesis Kitap tarafından yeniden yayınlanmıştır.

Monica McCarty - MacLeods of Skye Trilogy 3 - Kır Zincirlerini




İngilizce Adı: Highlander Unchained

Seri: MacLeods of Skye Trilogy 3

Basım Tarihi: Kasım, 2011, 2020

Yayınevi: Koridor, Nemesis

Sayfa Sayısı: 384

Çeviri: Aslıhan H. Bağdatlı
Aslıhan Sevimli

Konusu:

Lachlan Maclean, klanını korumak için her şeyi göze almıştır. İskoçya’nın en inatçı kızını, onu evliliğe ikna etmek gibi gizli bir emelle kaçırması gerekse bile. Vahşi arzulara sahip, emirler yağdırmaya alışkın bir lider olan Lachlan, güzel Flora’nın alevler püskürmesine hiç hazır değildir. Flora onun klanını kurtarma planını sekteye uğratacak ve sert, yontulmuş görüntüsünün altındaki yumuşak kişiliğini ortaya çıkararak, belki de felaketine neden olacaktır.

Highland’daki en büyük evlilik ödülü olan Flora ne pahasına olursa olsun siyasi bir anlaşma gereği feda edilen annesinin kaderini yaşamamaya kararlıdır. Kendisini esir alan kişiye gaddarlığının bedelini ödeteceğine dair yemin eder ve tehlikeli bir tutkuyla onu cesurca bir irade savaşının içine sürükler. Geçmiş bir trajedinin ağır ağır kaybolmakta olan laneti ise henüz söze bile dökülmemiş aşklarının önünde büyük bir engel oluşturacaktır.

Monica McCarty - MacLeods of Skye Trilogy 2 - Maskesiz


İngilizce Adı: Highlander Unmasked

Seri: MacLeods of Skye Trilogy 2

Basım Tarihi: Şubat, 2011 (Koridor)
Mart, 2020 (Nemesis)

Yayınevi: Koridor, Nemesis

Sayfa Sayısı: 376

Çeviri: Aslıhan H. Bağdatlı
Aslıhan Sevimli

Konusu:

“Heyecan verici, hızlı ve büyüleyici… Nefesinizi kesecek.”
-Julia London

Yiğit görüntüsü, korku uyandıran şöhreti ve dillere destan dövüş becerileri Alex MacLeod’un kaya kadar sert bir paralı asker rolüne bürünmesi için biçilmez bir kaftandı. Klanını korumak için bu gizli görevi üstlenen Alex, asıl amacını kimseye belli etmeyeceğine dair yemin etmişti. Ancak bu cesur girişimi, bizzat haydutların elinden kurtardığı güzel bir kadın tarafından tehdit edilir; bu masum meleğin bir anda planlarını tehlikeye atacağı aklının ucundan bile geçmemektedir.

Meg Mackinnon onu koruyacak ve klanını ayakta tutacak güçlü bir eş arayışı içindeydi; ta ki bir gece yarısı delici mavi gözleri ve toy şehvetiyle karşısında onu görüp soluksuz kalacağı ana dek. Alex hiç sadakati olmayan bir paralı asker gibi davranır, ancak hiç de öyle değildir. Meg, ateşe doğru yürüdüğünden habersiz, onun tüm karanlık yönlerini keşfetmeye çalışır ve tehlikenin boyutları giderek artar, özellikle de bir İskoç erkeğinin maskesini indirmeye cesaret edecek bir kadın için.

Monica McCarty - MacLeods of Skye Trilogy 1 - Asi


İngilizce Adı: Highlander Untamed

Seri: MacLeods of Skye Trilogy 1

Basım Tarihi: Ekim, 2010 (Koridor)
Şubat, 2020 (Nemesis)

Yayınevi: Koridor, Nemesis

Sayfa Sayısı: 352

Çeviri: Aslıhan H. Bağdatlı

Konusu:

“Dolu dolu, romantik ve mest edici!”
-Teresa Medeiros

Onu kendine aşık etmek için yalnızca bir yılı vardır... Isabel MacDonald, amansız kavgaya bir son vermek için klanının en azılı düşmanı Rory MacLeod ile nişanlanmayı kabul eder. Ancak nişan onun kaleye – ve biraz tahrikle kalbine – girişini kolaylaştırmak için bir paravandır. Ne var ki haince planları hayranlık duyduğu her şeye sahip güçlü ve korkusuz bir Highland reisi olan Rory tarafından sınanır. Şimdi Isabel hep hayal ettiği mutluluğu, tam da ihanet etmesi gereken adamda bulmuş ve ihtirasın, intikamdan çok daha tehlikeli olabileceğini görmüştür.

Dostların yakınında olsun ama düşmanların daha da yakında... Rory’nin MacLeod klanının reisi olarak görevi açık ve nettir: Kralın emrine itaat edip MacDonald’ların kızı ile evlenmek – şartları ise kendisi belirleyecektir. Rory nişanın yalnızca bir yıl sürmesine karar verip kızı ailesine teslim ettikten sonra başka biriyle evlilik yapmayı planlar. Fakat bu baştan çıkarıcı güzellikteki kadının, onun çelik gibi dirayetine meydan okuyacağını ve sert görünüşünün altında içten içe kaynayan dizginlenmemiş ihtirası ortaya çıkaracağını tahmin edemez.

Not: Monica McCarty kitapları Nemesis Kitap tarafından tekrar yayınlanmaktadır. 

Monica McCarty – Highland Guard Serisi




Highland Guard Serisi






7,5) The Knight



--------------------------
11) The Rock

11,5) The Rogue

12) The Ghost

Not: Kitap 2018 yılında Nemesis Kitap'tan serinin ilk kitabından itibaren yayınlanmaya başlanmıştır. Yayınevlerinden çıkan yarım kalan seriler adına sevindirici bir harekettir.

Güncellenme Tarihi:13.09.2023

Monica McCarty - Highland Guard Serisi 4 - İhanet


İngilizce Adı: The Viper

Seri: Highland Guard Serisi 4

Basım Tarihi: Kasım, 2014 (Koridor)
Ocak, 2020 (Nemesis)

Yayınevi: Koridor, Nemesis

Sayfa Sayısı: 440

Çeviri: Belgin Selen Haktanır (Koridor)
Gökçe Müderrisoğlu Aktaş (Nemesis)


Konusu:

Uğruna savaştığı adaletin pençesinde kalmak mı, yoksa onu alev alev saran tutkuya esir olmak mı?

Muhafızlar arasında soğukkanlılığı ve gizli görevlerdeki ustalığından dolayı “Yılan” lakabı ile anılan Lachan MacRuairi güvenilmesi zor biridir. Sadakatini yıllar önce yitirmiş, kayıtsızlığı ise acı bir ihanetle mühürlenmiştir. Ancak Lachan, Bella MacDuff’ı kaçırıp onu kralın taç giyme törenine ulaştırmakla görevlendirildiğinde her şey değişir. Kibirli görünümüyle kontes, onun yeniden aşık olmama yeminini tehlikeye atacaktır.

Tutkulu ve fedakar bir kadın olan Bella, tacı Bruce’a giydirerek hem İngiltere kralına hem de kocasına meydan okuyunca bunun bedelini ağır bir şekilde öder. Kızını ondan uzaklaştırırlar, artık kısıtlanmış olan özgürlüğü de elinden alınmıştır. Barbarca mahkum edildiğinde çocuğunu geri almak için tüm varlığını ortaya koyar, ne var ki bu, çelik bakışlı acımasız savaşçıya ruhunu açmak anlamına gelecektir.

Not: Kitap 2018 yılında Nemesis Kitap'tan serinin ilk kitabından itibaren yayınlanmaya başlanmıştır. Yayınevlerinden çıkan yarım kalan seriler adına sevindirici bir harekettir.

Monica McCarty - Highland Guard Serisi 3 - Gazap


İngilizce Adı: The Ranger

Seri: Highland Guard Serisi 3

Basım Tarihi: Şubat, 2014 (Koridor)
Ağustos, 2019 (Nemesis)

Yayınevi: Koridor, Nemesis

Sayfa Sayısı: 496

Çeviri: Gönenç İnal (Koridor)
Gökçe Müderrisoğlu Aktaş (Nemesis)

Konusu:

Üstün keşif becerilerinden dolayı kralın gözde ordusuna seçilerek düşman cephesine sızan Arthur Campbell, bir sonraki adımı için emir beklemektedir. Adeta bir gölge gibi hareket ederken, babasını öldüren liderin klanına karşı yüreği intikam ateşiyle yanıp tutuşmaktadır. Ancak düşman cephesinin tam kalbinde karşısına beklenmedik bir engel çıkar. Gizli kapaklı işleri aydınlatmadaki becerisiyle ondan aşağı kalır yanı olmayan, efsanevi güzelliğiyle Anna MacDougall.

Babasının kuvvetlerine yeni katılan bu sert görünüşlü, yakışıklı adamdan etkilenen Anna, onun kendisine karşı kararlı bir tavırla kayıtsız kalışını bir meydan okuma olarak kabul etmeye hazırdır. Savaşın bir an önce bitmesini dileyen Anna, sevebileceği iyi bir adamla sakin bir hayat paylaşma hayalleri kurarken, onu gözleriyle kendine çeken ancak sözleriyle uzaklara iten bu esrarengiz şövalyeye gönlünü kaptırır. Fakat tehlike, yalan dolan ve ufukta görünen savaş, ikisini birbirlerinin tutkularını ve sırlarını öğrenmeye sürükleyince, adeta çelikten bir vücuda sahip bu savaşçı bir seçim yapmak zorunda kalır: Aşk mı? Yoksa intikam mı?

Not: Kitap 2018 yılında Nemesis Kitap'tan serinin ilk kitabından itibaren yayınlanmaya başlanmıştır. Yayınevlerinden çıkan yarım kalan seriler adına sevindirici bir harekettir.


Yorumum: 

(instagram hesabım dendeninyorungesinde paylaştığım yorumumdur.)

Uzun zamandır ilk defa bir serinin ortasından başlayarak bir kitap okudum. Neden mi? @kahve__kokan_kitaplar Nuraycım okuyorum deyince ayy bende okuyayım, hem uzun zamandır okumak istediğim bir yazar, hemde @illekitaplahistoricalokuyoruz grubu için aylık okumamız olsun dedim, ve başladık.

Sonda yazacağımı başta yazayım sabırsızlandım çünkü. Kesinlikle türünün historical romance ın en iyi örneklerinden.

Ben bir ara tüm Koridor Yayınları baskılarını toplamıştım. Bilseydim @nemesiskitap devamını ve olanları çıkaracak asla böyle bir çabaya girmezdim. Artık devam kitaplarını alıp kitaplığımın düzenini bozacağım ne yapalım😭

Bu historical romance ta ne Almack var, ne balolar ama kimlikleri gizli İskoç Muhafız Alayı var ve bu alayın İzci'si düşman tarafa geçmiş bir casus olan Arthur Campbell var. Ve öyle bir düşmanın yanındaki. 14 yıl önce bir çocukken gizlendiği yerden babasını sırtından bıçakladığını gördüğü Lorn Lordu Kohn MacDougall'ın şatosunda.

Ve ne yazık ki elinde olmadan Lord'un kızı Anna'ya büyük, çok büyük bir aşkla bağlanıyor. Uzak durmaya çalışıyor, kaçıyor, ama kader onu hep Anna'nın hayatını kurtarmaya mahkum ediyor. Çünkü Arthur'un doğa üstü dediğimiz sezgileri var ve bir tehlike yaklaştığında hissediyor. Anna ise tehlikeleri bir mıknatıs gibi çekiyor.

Gerçek İskoç tarihi üzerinden kurgulanmış bu kitap kesinlikle türü sevenlere tavsiyemdir. Hatta seri tavsiyemdir. Ben sadece bu kitabını okumuş olsam bile.

Görüşmek üzere 🏞

Monica McCarty - Highland Guard Serisi 2 - Tutsak


İngilizce Adı: The Hawk

Seri: Highland Guard Serisi 2

Basım Tarihi: Nisan, 2013 (Koridor)
Şubat, 2019 (Nemesis)

Yayınevi: Koridor, Nemesis

Sayfa Sayısı: 456

Çeviri: Gönenç İnal (Koridor)
Gökçe Müderrisoğlu Aktaş (Nemesis)

Konusu:

Ateşle oynuyorsan yanmayı göze alacaksın.

Rakipsiz denizci Erik MacSorley, asla kendisine karşı koyabilecek bir kadınla karşı karşıya gelmemişti – ta ki sırılsıklam halde, yarı çıplak bir “bakıcı kadını” İrlanda kıyılarının açıklarından kurtarana dek. Ama Ellie’nin sıradan görünüşüne kanması bir talihsizlikti; o aslında İrlanda’daki en güçlü asilzadenin özgür ruhlu kızı, Leydi Elyne de Burgh’dü. Daha da kötüsü, bu karşı konulmaz kadın, Erik’in sıra dışı çekiciliğine kapılmayacağını kanıtlamaya kararlıydı. Erik ise onun direnişini, kalbinin derinliklerinde yankılanan bir tutkuyla alaşağı edebilecek kadar ısrarcıydı.

Sadakati her şeyin üzerinde tutan bir adam ve tarihin en zorlu taht mücadelesini tehlikeye atabilecek sırlar barındıran bir kadın. Kral ve vatan uğruna verilen savaşın sesleri karşı kıyılardan yükselirken, Ellie’nin aşkı bir efsaneyi dizginlemeye yetecek midir?

Not: Kitap 2018 yılında Nemesis Kitap'tan serinin ilk kitabından itibaren yayınlanmaya başlanmıştır. Yayınevlerinden çıkan yarım kalan seriler adına sevindirici bir harekettir.

Monica McCarty – Highland Guard Serisi 1 – İki Ateş Arasında


İngilizce Adı: The Chief

Seri: Highland Guard Serisi 1

Basım Tarihi: Ağustos, 2012 (Koridor)
Kasım, 2018 (Nemesis)

Yayınevi: Koridor, Nemesis

Sayfa Sayısı: 440

Çeviri: Aslıhan H. Bağdatlı (Koridor)
Gökçe Müderrisoğlu Aktaş (Nemesis)

Konusu:

Cesur Yürek (Brave Heart) filmine konu olan, tarihin en güçlü, en unutulmaz kahramanlarından William Wallace’ın izinde benzersiz bir serüven…

Yıl 1305… Robert the Bruce, dünyanın en güçlü ordusunu oluşturmak ve İskoçya’yı İngiliz hakimiyetinden kurtarmak için, ülkenin en ücra köşelerinden ve Batı Adaları’ndan, her biri üstün yeteneklerle donatılmış on savaşçı seçer. Bu gizli orduya önderlik edebilecek tek bir kişi vardır: Muhteşem savaşçı Tor MacLeod.

Tor MacLeod’un ise İskoçya ile İngiltere arasındaki bir savaşta taraf olmaya hiç niyeti yoktu. Kendini klanına adamış bu özgür ruhlu adam, kimseye hesap vermekten hoşlanmazdı özellikle de bir kadına. Fakat babasıyla ittifak yapabilmek için sinsice koynuna giren ve onu kendisiyle evlenmek zorunda bırakan karısı yüzünden hiç istemediği olayların içine çekileceğinden habersizdi. Tor, onunla evlenmiş olabilirdi ama kalbini ele geçirmesine asla izin vermeyecekti.

Christina Fraser, sert görünümüne rağmen kocasının duygusuz biri olmadığını biliyordu. Onun yeniden birini sevebilmesi ve güvenebilmesi için her şeyini feda etmeye hazırdı. Tor’un kalbini kazanmaya çalışırken yaptığı dikkatsiz bir hareket, onları savaşın kıyısına sürüklediğinde ise Tor hayatının en zorlu mücadelesini verecekti: Çok geç olmadan karısını kurtarmak ve ona kalbini açmak.

Not: Kitap 2018 yılında Nemesis Kitap'tan serinin ilk kitabından itibaren yayınlanmaya başlanmıştır. Yayınevlerinden çıkan yarım kalan seriler adına sevindirici bir harekettir.