21 Nisan 2018 Cumartesi

Nora Roberts - The MacGregors Serisi


The MacGregors Serisi







6)  The MacGregor Brides (çevirilmedi)



8) The MacGregor Grooms (çevirilmedi)


Not: Son derece güzel bir seriydi. Yayın tarihi biraz eski olsa da en azından unutulmasınlar. 
Elinde olanlar değerini bilsin.


Nora Roberts - The MacGregors Serisi 9 - Gizemli Komşu


İngilizce Adı: The Perfect Neighbor

Seri: The MacGregors Serisi 9

Basım Tarihi: Mayıs, 2013

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 133

Çeviri: Nilgül Özbörek

Konusu:

Çalışırken yanında birinin olması Cybil'i rahatsız etmezdi aksine o bundan hoşlanırdı. Sessizliği ve yalnızlığı seven biri değildi. Bu yüzden de New York'ta yaşamaktan, meraklı ve gürültücü bir avuç komşunun bulunduğu küçük bir apartmanda oturmaktan hiç şikayeti yoktu. Bu tip şeyler onu hem kişisel olarak tatmin ediyor hem de mesleğine malzeme oluyordu...

Adamın adı, Preston McQuinn'di ve gizemli biri olduğunu düşünmezdi. Sadece yalnızlığı seven biriydi ve dünyanın en kalabalık şehirlerinden birine sürüklenmesinin nedeni de bu yalnız kalma arzusuydu. Saksafonu kutusuna koyarken, kısa bir süreliğine bu şehirde olduğunu düşündü. Connecticut'ın kayalık sahilindeki evinin tamiratı iki ay içinde bitecekti. çoğu insan bu evin, onun kalesi olduğunu düşünürdü ve Preston için bu çok normal bir durumdu. Bir erkek, kendi kalesinde, yalnız başına, huzur içinde yaşayabilmeliydi.

Not not not: Çok çılgın bir kız ile sakin, kendi halinde içine kapanık komşusu. Yine bir araya gelmelerini sağlayan gizli gizli bir MacGregor. Çok güzel bir aşk hikayesi.

Ülkemizde iki kere basılmış bir kitap. Seriyi bulursanız seri halinde yoksa tek olarak da okunur.

İkili basım bir kitap. Hiç sevmediğim bir durum olsa da katlandık o dönem. Umarım bir daha hiçbir yayınevi böyle saçma bir uygulama yapmaz.


Not: Birinci baskı 1999 yılında yine Harlequin Türkiye tarafından yapılmıştır.

Nora Roberts - The MacGregors Serisi 7 - Utangaç Milyoner


İngilizce Adı: The Winning Hand

Seri: The MacGregors Serisi 7

Basım Tarihi: Nisan, 2013

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 224

Çeviri: Nilgül Özbörek

Konusu:

Mac coşkulu kalabalığı yararak ilerledi ve bir anda onu gördü. Yaşı, Casinoya giremeyecek kadar küçük gibiydi... Kısa saçları darmadağınıktı ve bal rengi gözlerinin üstüne düşmüşlerdi. Üstündeki pamuklu gömlek ve kot pantolon, sanki günlerdir giyiliyormuş gibi bumburuşuktu. Yanına yaklaşınca onu kolundan tuttu ve titrediğini fark etti. Ama bu, uyuşturucu kullanma nedeniyle olan titremelerden değildi, bu korku titremesiydi...

Darcy irkilerek kolunu tutan adama baktı. Karşısında, gücü, azameti ve tüm yakışıklılığıyla, tam bir Kızılderili şefi duruyordu. Ve bu şef ya kendisini kurtaracak, ya da şuracıkta işini bitirecekti... “Ben… İstemeden… Ben… Sadece… Ben ne yaptım?” diye kekeledi.

Mac şaşkın bir ifadeyle ona bakıp, hafifçe gülümsedi. “Büyük ikramiyeyi kazandın.”
Darcy, “Ah, öyle mi? İyi o zaman…” dedi.
Ve bayıldı...

Not not not: Son derece eğlenceli bir kitaptı.
Konu orijinal kapak arkasında yok ama ben kısaca özetleyeyim. Bizim MacGregorlar'ın bir oteli ve kumarhanesi var bu otelin de. Las Vegas'ta. Bir gün Darcy hayatından sıkılır ve kaçış yaşar burada soluğu alır ve bir slot makinesinde Jackpot yapar. Yani büyük ikramiyeyi kazanır ve yukarıda okuduğunuz pasajda karşısına gönlünün prensi Mac çıkar. Sonrası MacGregorların çılgın dünyası.

Ülkemizde iki kere yayınlandı. Hangi baskısını bulursanız okuyun derim.

Bu arada serinin altıncı kitabı basılmamıştı.


Not: İlk baskı 174 sayfa olarak 1998 yılında Harlequin Türkiye tarafından yapılmıştır.

Nora Roberts - The MacGregors Serisi 0.1 - Alacakaranlık


İngilizce Adı: Rebellion

Seri: The MacGregors Serisi 0.1

Basım Tarihi: Şubat, 2013

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 224

Çeviri: Nilgül Özbörek

Konusu:

İskoçya, 1745... Kanlı bir meydan savaşının yanı sıra, başka bir savaş daha yaşanmış ve kazanılmıştı... Bedeli onur, zaferi aşk olan savaştı bu...

Serena MacGregor, bir İskoçyalı olarak, tüm İngilizlerden nefret ediyordu ve son derece geçerli nedenleri vardı. İngiltere’nin, Ashburn Kontu, Brigham Langston da bu nefretten payına düşeni alacaktı.

Brigham, İskoç davasına olan sadakatiyle MacGregor ailesine kendini kanıtlamış ve saygılarını kazanmıştı, ama Serena’nın, ona ve ırkına duyduğu nefretten vazgeçmeye hiç niyeti yoktu.

Güzelliği, tutkuları, inançları, davasına olan adanmışlığıyla Serena’ya âşık olan Brigham, onun bu nefretini yenmek ve onu kazanmak zorundaydı...

Not: Nora Roberts The MacGregors Serisi'ni 1985 yılında yazmaya başlamıştır. Alacakaranlık kitabı 1988 yılında yazılmış ve seriye konu olan ailenin atalarını anlatmaktadır. Ülkemizde de yayın sırası bozulmamış yurt dışındaki gibi sonradan basılmıştır. 

Ayrıca seri bilgisinde yazacağım ama tüm seri son derece güzeldir. Eğer sahaflardan bulup okumak isterseniz fazla geç kalmayın. Harlequin Türkiye kapandığından artık yeni baskılar da olmayacaktır.

Nora Roberts - The MacGregors Serisi 5 - Paylaşılan Hayaller


İngilizce Adı: For Now, Forever

Seri: The MacGregors Serisi 5

Basım Tarihi: Aralık, 2012

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 224

Çeviri: Nilgül Özbörek

Konusu:

İşte Daniel'in, özgür, idealist, inatçı Anna Whitfield'ı elde edişinin ve muhteşem MacGregor hanedanlığının kuruluş günlerinin hikâyesi...

Anna MacGregor kırk yıllık eşi Daniel'in başucunda geçirdiği endişe dolu saatler boyunca, her şeye burnunu sokan, küstah, büyük bir aile kurmak uğruna her türlü çöpçatanlığı yapan, azimli, enerjik, inatçı, dürüst, her şeyi tek başına yapmak isteyen ve bunu başarıp, çabalarıyla milyoner olan bu olağanüstü adamla yaşadığı flörtün her anını, yeniden yaşar...

Kendini büyük bir azimle hayaline adamış tıp öğrencisi Anna Whitfield, Daniel MacGregor'ın hayalindeki uysal ve doğurgan eş tanımına uyabilecek en son kadındı.

O hâlde neden bu küstah milyoner, hayattaki en büyük ideali başarılı bir cerrah olmak isteyen bir kadını eşi olmaya ikna etmek için uğraşıyordu?

Nora Roberts - The MacGregors Serisi 4 - Yalnız Adam


İngilizce Adı: One Man's Art

Seri: The MacGregors Serisi 4

Basım Tarihi: Eylül, 2012

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 224

Çeviri: Nilgül Özbörek

Konusu:

En çok sevdikleri kişileri kaybetmenin travmasını bir şekilde atlatmış ama hâlâ acı çeken bir erkek ve bir kadın… 

Karikatürist Grant Campbell, babasının ölümünden sonra şehirde barınamamış, ücra bir sahildeki deniz fenerinde münzevi bir hayat yaşıyordu.

Ünlü ressam Gennie-Genviève Grandeau ise kız kardeşini kaybettikten sonra kalabalıklar içinde olmasına rağmen kendini yapayalnız hissediyordu.

İki acılı insan, fırtınalı bir gecede karşılaştılar ve içlerinde bambaşka fırtınalar koptu. Şiddetle direnmelerine karşın gittikçe birbirlerine yaklaştılar.

Grant, yalnız bir adamdı ve hâlinden memnundu. Gennie’ye ilk görüşte kapılmış, onun çarpıcı güzelliğiyle sarsılmıştı ama o, yıllar önce terk ettiği pırıltılı bir dünyada yaşıyordu.

Gennie için Grant tam anlamıyla bir muammaydı ve onu çözmek için yanıp tutuşuyordu.

Birbirlerine âşık olmalarına rağmen, acaba korkularını ve sırlarını gömüp, birbirlerine güvenebilecekler miydi? Ortak bir noktada uzlaşabilecekler miydi? Grant ya geçmişin etkisinden kurtulacaktı ya da gelecekteki mutluluğunu riske atacaktı.

Nora Roberts - The MacGregors Serisi 3 - Geçmişin Gölgeleri


İngilizce Adı: All the Possibilities

Seri: The MacGregors Serisi 3

Basım Tarihi: Temmuz, 2012

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 224

Çeviri: Nilgül Özbörek

Konusu:

Shelby bir an durdu. “Sen İrlandalı olamazsın, değil mi?” 
Alan başını hafifçe salladı. “İskoçyalıyım.” 
“Yüce Tanrım! Ben de öyle...” 
Bu kez şaşırma sırası Alan’daydı. Kadehini ona doğru kaldırarak “Eski düşmanlıklara o zaman…” dedi. “Hiç şüphem yok ki atalarımız birbirlerini gayda ağıtlarıyla boğazlamışlardır. Ben MacGregor klanındanım.” 
Shelby'in yüzü aniden soldu “Sana vakit ayırdığımı büyükbabam Campbell bir bilse... Lânet olası, çılgın MacGregor’lar… Sen, sen Alan MacGregor, Massachusetts Senatörü değil mi?" 

Çok eski yıllara dayanan aileler arası düşmanlık bile gerçek aşkın karşısında duramazdı. Alan MacGregor bunu Shelby Campbell’e ispatlamaya kararlıydı. Shelby, yakışıklı Senatör MacGregor’a yoğun bir ilgi duyduğunu kabul ediyordu ancak ona âşık olma riskini göze alamıyordu. Çocukluğunda yaşadığı korkunç travma nedeniyle Shelby, kendi babasının ayak izlerini takip etmeye niyetli olan bir politikacıya âşık olamaz ve onunla asla evlenemezdi.

Nora Roberts - The MacGregors Serisi 2 - Kader Bağladı Bizi


İngilizce Adı: Tempting Fate

Seri: The MacGregors Serisi 2

Basım Tarihi: Mayıs, 2012

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 224

Çeviri: Nilgül Özbörek


Konusu:

Avukat Caine MacGregor, hem mahkeme salonlarında hem de özel hayatındaki çılgınlığıyla ünlüydü. Ne de olsa soyu İskoç’tu… Genç avukatın kazanamadığı dava veya kadın yok gibiydi.

Ancak Diana Blade sıradan bir kadın değildi. Caine, onun ördüğü buzdan duvarı kırmak, onun içindeki ihtiraslı kadını ortaya çıkarmak için yanıp tutuşuyordu.

Caine, Diana’yı iş ve ofis arkadaşlığı için ikna edebilirdi ama acaba bir MacGregor erkeğinin aşkı uğruna bütün planlarını riske atmaya razı olacak kadar kalbini fethedebilecek miydi?

Geçmişi acı ve yalnızlıkla dolu olan Diana Blade, Caine’nin babasının doğum gününe davetli olarak gittiği Caine’nin ailesinin tarih kokan İskoç şatosunda, onları kaderin bir araya getirdiğine inanabilecek miydi?

Nora Roberts - The MacGregors Serisi 1 - Kumarbaz Aşk


İngilizce Adı: Playing The Odds

Seri: The MacGregors Serisi 1

Basım Tarihi: Mart, 2012

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 224

Çeviri: Nilgül Özbörek

Konusu:

Serena MacGregor, bu işi yapmaya karar verdiğinde niyeti, gerçek anlamda bağımsızlığını kazanmak ve biraz da macera yaşamaktı. Bu yolla kendini bulmak istiyordu. Onca yıl çalışıp, emek vererek sahip olduğu diplomasını yok sayarak ve varlıklı ailesini bir kenara bırakarak, bir gezi gemisinin kumarhanesinde krupiye olarak çalışıyordu. Bu işe başlayalı yaklaşık bir yıl olmuştu. Bu süreçte Justin Blade gibi bir kumarbazla ilişkiye girmek, aslında hiç de Serena’ya göre değildi. Ama bahisler yüksekti ve Justin, Serena’nın hakkındaki izlenimini değiştirmek üzere bahse girmişti. Çabuk parlayan, ateşli ve varlıklı Serena MacGregor, bu Komançi Kızılderililerinin kanından gelen kumarbaza karşı bahsi yükseltince, oyunun sonunu ‘Şehvet dolu,’ olarak tanımlamak bile yetmezdi... Sonuçta aşk da bir kumardı ve kimin kazanıp kimin kaybedeceğini önceden kestirmek mümkün değildi.