20 Nisan 2018 Cuma

Nora Roberts - Night Tales (Gece Hikayeleri) Serisi



Night Tales (Gece Hikayeleri) Serisi






6) Bir Gece Ansızın (1986 yılında 
Gecenin Sessizliğinde adıyla
yayınlanmıştır.)

Not: Seri şu an ülkemizde kapanmış bir yayınevinden çıkmıştır. Ve bence yazarın son derece başarılı olan bir serisidir. Okumak isteyenler için sadece sahaflarda satışı söz konusudur. 

Tavsiye eder miyim? Bu tarz polisiye aşk romanı okumak isteyenlere evet.

Nora Roberts - Night Tales (Gece Hikayeleri) Serisi 6 - Bir Gece Ansızın


İngilizce Adı: Night Moves

Seri: Night Tales (Gece Hikayeleri) Serisi 6

Basım Tarihi: Ekim, 2013

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 124

Çeviri: Canan Özüm

Konusu:

Henüz yirmi sekiz yaşındayken iki Oscar, beş Grammy ve bir de Tony ödülünün sahibi olmuş Maggie'nin müziğini dinlemeyen, ona hayranlık duymayan ve onu tanımayan kim kalmıştı ki? Los Angeles'taki, girişi İtalyan mermerleri ile kaplı evini, mozaiklerle süslü havuzunu bırakıp bu ıssız yere gelmesinin nedeni o baş döndürücü yaşamdan uzaklaşıp kendi ile baş başa kalabilmek isteğiydi. Böylesi bir dinginlik arayışının orta yerinde, bahçe düzenlemesi ve tadilat işlerinin sürdüğü yeni evinden gelen tuhaf sesler, insan iskeletleri ve katillerle uğraşmak en son ihtiyaç duyacağı şeydi. Dahası bir de ortada yakışıklı Cliff Delaney vardı. Onun her temasta giderek derinleşen bakışlarında arzu ile kaybolmak kaçınılmazdı.

Not: Seri ilk beş kitap bir bütünlük arzediyor. Yani karakterler ya kardeş ya arkadaş. Altıncı kitabı hiçbir karakterle bağdaştıramadım doğrusu. Zaten seri bilgilerine baktığınızda beş kitap görünüyor ama bu kitapta ikili basımlarda 6. kitap olarak yer almış.



Not: Bu kitap 1986 yılında Gecenin Sessizliğinde adıyla Gelişim Yayınları tarafından yayınlanmıştır.
Gecenin Sessizliğinde kitabı için ayrı bir kayıt açmayı gereksiz buluyorum.

Nora Roberts - Night Tales (Gece Hikayeleri) Serisi 5 - Güzel Tehlike


İngilizce Adı: Night Shield

Seri: Night Tales (Gece Hikayeleri) Serisi 5

Basım Tarihi: Ocak, 2012

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 224

Çeviri: Arda Gedik

Konusu:

Boyd Fletcher'ın bir zamanlar yaptığı şey, potansiyeli olan bir sokak çocuğunun farkına varmaktı. Jonah Blackhawk ise yıllar sonra istediği şeye sahipti. Saygı duyacağı ve hoşlanacağı yönde ilerleyen düzgün bir yaşamı vardı. Bunu elde edişini Boyd Fletcher'a borçlu olduğuna inanıyordu. İşte bu yüzden de Allison Fletcher'ın dünyasına sokulmak fikri, onu huzursuz ediyordu.

Boyd'un ona kefil olmasına rağmen, Allison, Jonah Blackhawk'ın kusursuz cazibesine ve hoş bakışlarına tutulmayı reddetmişti. Şüpheli bir şahsa gönül veremeyecek bir polisti o. Buna rağmen Jonah'nın her dokunuşu, kalp atışlarını hızlandırmaya yetiyordu.

Jonah, daha önce polislere hiç ilgi duymamıştı. Ta ki o ana dek. Ally, Jonah gibi bir adam için sınır tanımaz bir kadındı. Keşke onu arzulamaktan kendini alıkoyabilseydi…

Keşke o insanı sarhoş eden gözlere, o içini eriten gülümsemeye sahip olmasaydı. Ve Ally, keşke Boyd Fletcher'ın kızı olmasaydı.

Nora Roberts - Night Tales (Gece Hikayeleri) Serisi 4 - Alevlerin İçinden


İngilizce Adı: Night Smoke

Seri: Night Tales (Gece Hikayeleri) Serisi 4

Basım Tarihi: Aralık, 2011

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 224

Çeviri: Ayşe Nur Gedik
Konusu:

Kundakçılık müfettişi Ryan Piasecki, karşısına çıkan her türlü engele rağmen, yapması gereken işin üstesinden gelmekten asla vazgeçmeyen, zor bir adamdı. Söz konusu engel, fazlasıyla güzel bir kadın olsa bile, tutkularından ödün vermemeyi seçen biriydi. Hırslı, zeki ve son derece güzel bir iş kadını olan Natalie Fletcher’ın, üzerinde çalıştığı son projesi, alevler arasında küle dönüşürken, kundaklamayı yapanın kim olduğunu bulabilmek için Ryan’ın yardımına ihtiyacı vardı.

Ancak Ryan, yeterince dikkatli olmazsa bu zeki ve çekici genç kadın ile aralarında parlayacak tek bir kıvılcımla, kendilerini alevler içinde bulmak ve dumanların gölgesinde kaybolmak tehlikesi ile baş edemeyebilirdi.

Nora Roberts - Night Tales (Gece Hikayeleri) Serisi 3 - İz Peşinde


İngilizce Adı: Nightshade

Seri: Night Tales (Gece Hikayeleri) Serisi 3

Basım Tarihi: Ekim, 2011

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 224

Çeviri: İrem Yerlikaya

Konusu:

Yüzbaşı Althea Grayson gibi muhteşem bir kadınla ortak bir dava üzerinde çalışmak, hukuk diploması sahibi, hava kuvvetlerinde görev yapmış Colt Nightshade için umulmadık bir sürpriz olmuştu. Birbirlerine her konuda taban tabana zıt düşen bu ikilinin yollarını kesiştiren şey, Grayson'ın muhbiri Vahşi Bill Billings'in ölümü ile Nightshade'in, izini sürdüğü, eski bir dostunun kaybolan kızı Liz'in bağlantısıydı.

Daha ilk karşılaşma anından itibaren, üçüncü bir kişinin dahil çıplak gözle fark edebileceği sıradışı bir çekim vardı aralarında. Grayson'ın, bu çekime karşı koyma biçimi, ortak davalarının peşinde hızla yol almalarına neden olacak bir hırsa dönüştükçe farkında bile olmadan daha da fazla yakınlaşıyorlardı birbirlerine. İp uçları birbirini tamamladıkça, her yeni keşifle beraber, bir önceki çaresizlik, göz parıldatan bir umuda dönüşüyordu. Bu sayede her ikisi de geçmişlerinin gölgesinden giderek uzaklaşarak yine umulmadık bir yerde birleşiyorlardı.