16 Mart 2020 Pazartesi

Susan Elizabeth Phillips - Chicago Stars Serisi 2 - Kalbinde Bir Yer Aç


İngilizce Adı: Heaven, Texas

Seri: Chicago Stars Serisi 2

Basım Tarihi: Eylül, 2012

Yayınevi: Pegasus

Sayfa Sayısı: 415

Çeviri: Gizem Onat

Konusu:

Bir Melek ile Bir Baş Belası

Gracie Snow, efsanevi eski futbolcu Bobby Tom Denton’ı ne pahasına olursa olsun Teksas’a sürükleyerek ilk filminin çekimlerine götürmekte kararlıdır. Ama 1957 model bir T-bird sahibi, egoist bir kovboyu evcilleştirmek Ohio’lu bu utangaç genç hanımın altından kalkamayacağı kadar ağır bir görev gibi görünmektedir.

Son derece yakışıklı ve çekici olmasına rağmen Bobby Tom’un bir film yıldızı olma konusunda şüpheleri vardır ve bir türlü aklından ve hayatından çıkaramadığı bu patronluk taslayan ufak kadınla işbirliği yapmaya yanaşmamaktadır. Böylece baş belası Bobby Tom işbirliği yapmaktansa tekdüze bir hayat süren Gracie’yi vahşi bir kediye çevirmeye karar verir.

Ama kötü çocukların saklanamayacağı kadar küçük bir kasabada melek yürekli bir vahşi kediden daha tehlikeli bir şey olamayacağını hesap etmemiştir. İki unutulmaz insan sevgiyi, kahkaha atmayı ve tutkuyu keşfederken ve sadece cennette var olabilecek bir birliktelik doğmak üzereyken kıyamet kopacaktır.

“Susan Elizabeth Phillips’in adından söz ettirdiğini göreceksiniz!”
-LaVyrle Spencer


Yorumum:

Geldik Chicago Stars Serisinin ikinci kitabına. Öncelikle bu seride iki kitap arasında bu kadar bir zaman atlaması olması beni şaşırttı demeliyim. İlk kitapta Phoebe'nin yüksek miktarlara satın aldığı oyuncusu Bobby Tom'un hikayesi.

Aradan yıllar geçmiştir. Phoebe ve Dan'in bir sürü çocuğu olmuştur. Ama bunu kitabın sonunda okuyoruz. Bobby Tom sakatlanıp futbolu bırakmıştır. Bunu kitabın başında okuyoruz. Artist olmuştur. Aslında olmak istemiş sonra cayar gibi olmuş sete gitmemiştir. Burada Gracie sahneye çıkmış ve onu sete götürmekle görevlendirilmiştir.

Konu olarak bildiğimiz çerez kitap konusu. Eğlenceli bir anlatımı var. Ama erkek karakter Bobby Tom biraz sinir bozucu. Kitabın %85 inde kızı kendi dengi görmüyor. Ama ilgi duyuyor. Tüm kadınlara saygılı sözde ama bu saygı herkesin ilgisine yeşil ışık yakar bir tarzda saygı. Kimseye maddi manevi anlamda hayır diyemiyor. Kendisiyle evlenmek isteyenleri futbol testine tabi tutuyor. Yani ne bileyim, çok itici bir karakter. Yazarımız sevimli bulmuş yazmış. Sırf seriye ait olduğu ve yazarın eğlenceli anlatımı için okunur. 

Hollywood romantik komedi filmi tarzında. Alt yazılı çekilir, Türkçe dublaj bayar.
Yinede okurken eğlendim.

Susan Elizabeth Phillips - Chicago Stars Serisi 1 - Aşkta İlk Çeyrek


İngilizce Adı: It Had To Be You

Seri: Chicago Stars Serisi 1

Basım Tarihi: Nisan, 2011

Yayınevi: Pegasus

Sayfa Sayısı: 464

Çeviri: Sevinç Tezcan Yanar

Konusu:

“Rüzgârlı Şehir” Şikago, kendisine Chicago Stars Amerikan futbolu takımı miras kalan, göz alıcı sarışın afet Phoebe Somerville için henüz hazır değildi. Phoebe de sahaların efsane futbolcusu, Stars’ın şimdiki baş koçu sabit fikirli, yakışıklı maço Dan Calebow için hazır değildi. Futboldan zerre kadar anlamayan, seksi sarışın patronu ve Dan birbirine tamamen zıt karakterlere sahiptiler.

Öyleyse, Dan neden bu cüretkâr seks bombasına doğru hedefe kilitlenmiş bir füze misali sürükleniyordu? Ve Phoebe, Koç’un iyi çocuk cazibesi karşısında tuhaf hislere kapılıp dili tutulurken… neden onunla mücadeleye hazırlanıyordu?

“Göz alıcı, yürek ısıtan, cezbedici bir hikâye… Bayıldım!”
-Jayne Ann Krentz

“Romantik komediyi hiç kimse Susan Elizabeth Phillips’ten daha iyi yazamaz.”
-Mineapolis Star-Tribune

“Susan Elizabeth Phillips’in tek kitabını okumakla yetinebileceğini düşünmek, üç kat çikolata kaplı cheesecake’ten tek bir ısırıkla yetinebileceğini düşünmeye benzer.”
-Toronto Star

“Susan Elizabeth Phillips sizi gülümsetmeye devam edecek...”
-San Antonio Express-News


Yorumum:

Merhaba,

🏈Uzun süredir alıp alıp biriktirdiğim ama okumaya fırsat yaratmadığım bir seriyi en sonunda okumaya başladım. Yazarın daha önce Epsilon Yayınevi'nden çıkan Balayı romanını okuyup sevdiğim yazarlar arasına koymuştum zaten. Ama kitap başlayınca bir şok yaşadığımı söylemeliyim öncelikle. Çünkü esas kızımız başlangıçta öyle bir imaj çiziyor ki eyvah dedim. Son derece yapmacık hareketleri olan gıcık bir tip. Ama sayfalar ilerleyip de onun aslında acılarını, güvensizliklerini maskelemek için bir rol olduğunu görünce içime bir su serpildi ve onun için üzüldüm hatta.

🏈Phoebe'ye babasından bir Amerikan futbolu takımı kalır ama bir şartla. Bişey kupasını (kesinlikle hatırlayamama durumu yok adı bu🙃) kazanamazsa dünyanın en gıcık adamı kuzenine devretmek zorundadır takımı. Aptal sarışın imajının altındaki zeki bir kadını bazen göstererek bazen bu imajın altına saklanarak işleri öğrenmeye ve koç Dan'e günden güne kavgalar arasında aşık olmaya başlar. 

🏈Sevmeyeceğimi düşünerek hata ettiğim bir kitaptı. Hatta bazı yerlerde ufaktan gözyaşı dökmeyi bile başardım. 

🏈Seriye devam edeceğim tabi ki ama bağımsız okumak isteyene seri olması engel değil. Daha önce ortalardan dalmıştım seriye çünkü. 

Not: Instagram hesabım dendeninyorungesi'nde paylaştığım yorumumdur.