12 Ağustos 2018 Pazar

Charlaine Harris – Sookie Stackhouse Serisi 1 – Gündüz Ölüsü


İngilizce Adı: Dead Until Dark

Seri: Sookie Stackhouse Serisi 1

Basım Tarihi: Mart, 2009

Yayınevi: Artemis

Sayfa Sayısı: 436

Çeviri: Yiğit Değer Bengi

Konusu:

Belki de sevgilinizin bir vampir olması o kadar da şahane bir şey değildir...

“Komik, hızlı tempolu, eğlenceli ve müthiş merak uyandıran bir vampir ve aşk romanı; elinizden bırakamayacaksınız, sakın kaçırmayın.”
-Susan Sizemore

Sookie Stackhouse, Louisina’nın ufak bir kasabasında, kendi halinde bir bar garsonu. Sessiz, sakin, etliye sütlüye karışmaz ve öyle çok sık dışarı çıkmaz. Güzel olmadığından değil. Güzel bir kız. Sadece, Sookie bir çeşit ‘beceriksizliğe’ sahip. İnsanların zihnini okuyabiliyor. Bu yüzden de erkekler tarafından pek tercih edilmiyor, diyelim.

Bir gün Bill ile tanışıyor, uzun boylu, yakışıklı, esmer -üstelik Sookie adamın aklından geçen tek kelimeyi bile duymuyor. Bill, Sookie’nin hayatı boyunca beklediği erkek...

Fakat Bill’in de kendine has bir ‘beceriksizliği’ var. O bir vampir, hem de kötü şöhretlisinden. Ciddi anlamda tüyleri diken diken eden bir grupla takılıyor ve hepsi de -ne sürprizdir ki- potansiyel katil. Üstüne üstlük, Sookie’nin iş arkadaşlarından biri öldürülünce, Sookie sıranın kendisinde olduğunu düşünmeye başlıyor.

“Charlaine Harris temiz ve okuru ikna ederek yazıyor.”
-The New York Times Kitap Eki

“Nadir rastlanan yeteneklere sahip bir yazar.”
-Publishers Weekly

Monica McCarty – Highland Guard Serisi 5 - Aziz


İngilizce Adı: The Saint

Seri: Highland Guard Serisi 5

Basım Tarihi: Ağustos, 2018

Yayınevi: Nemesis

Sayfa Sayısı: 464

Çeviri:  Gökçe Müderrisoğlu Aktaş

Konusu:

Magnus MacKay gerçek bir İskoçyalıdır; mağrur, güçlü ve düşmanlarına korku salacak derecede dayanıklı bir İskoçyalı… Kadınlara ve aşka karşı mesafeli duruşu yüzünden ona takılan Aziz lakabına rağmen, kalbinin derinliklerinde acı bir gerçeği saklamaktadır. Sır olarak sakladığı bu gerçek, onu reddederek en yakın arkadaşlarından biriyle nişanlanan kadının, Helen’in açtığı aşk yarasıdır.

Vahşi ve masum güzelliğiyle Helen ise, Magnus’a karşı duyduğu aşka rağmen ailesinin ona biçtiği rolü oynamak zorunda kalmıştır. Ve bunu yaptığı için hissettiği pişmanlık kendini, gözlerinden yansıyan öfke alevleriyle göstermektedir. Aradan yıllar geçtikten sonra, genç bir kızken yaptığı bu hatayı düzeltmeye yemin eder. Magnus ise hâlâ aldığı yaranın acısından kurtulamamıştır. Ancak onları bekleyen büyük tehlike, geçmişin sıkı sıkı kapanmış kapılarını yeniden açmak zorunda kalmalarına neden olur.

Not: Koridor Yayınları'nın yarım bıraktığı serinin devamını basan Nemesis Kitap'a sonsuz sevgiler.