26 Haziran 2021 Cumartesi

Debbie Macomber - Gelinlik Efsanesi

İngilizce Adı: The First Man You Meet

Seri: Yok

Basım Tarihi: Nisan, 2015

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 112

Çeviri: 

Konusu:

Gelinlik Efsanesi, Milly teyzenin kötü şöhretli gelinliği, yeğeni Shelly Hansen’a bir sürpriz olarak, ayın tam on üçünde, bir cuma günü ulaştığında, genç kadın dehşete düşmüştü. Aile efsanesine göre, bu gelinlik birinin eline geçtiğinde, o kişi, tanışacağı ilk erkekle evlenirdi. Ve Shelly, işte tam da bu nedenle, Mark Brady ile karşılaştığı ilk anda, hem kendini hem de onu inandırmak istercesine, böyle bir durumla hiçbir şekilde ilgilenmediğini açıkça belli etmişti. Ne var ki, ısrarla karşı koyduğu bu adamla her gün ve hiç hesapta olmayan yerlerde karşılaşır olmuştu. Bu karşılaşmalar rastlantı mıydı, yoksa gelinlik efsanesi doğrulamakta mıydı?

Debbie Macomber - Altın Nehir

İngilizce Adı:
Small Town Christmas: Return to Promise (İnat ve Gurur)
/ Mail-Order Bride (Altın Nehir)
(Orijinali de bizdeki gibi ikili kitap olarak basılmış)

Seri: Yok

Basım Tarihi: Aralık, 2014

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 112

Çeviri: Zeynep Arda

Konusu:

Nişanlısı tarafından terk edilen Caroline Myers, teyzelerinin hediye ettiği bir geziye çıktığını sanarak, kendini Alaska'da son derece sıra dışı bir kasabada bulur. Ancak teyzelerin asıl niyeti çöpçatanlıktır ve planları, Caroline'in mektupla gelen eş olarak, Noel akşamını yakışıklı Paul Trevor'ın evinde geçirmesidir.

Debbie Macomber - İnat ve Gurur


İngilizce Adı: 
      Small Town Christmas: Return to Promise 
/ Mail-Order Bride
(Orijinali de bizdeki gibi ikili kitap olarak basılmış)

Seri: Yok

Basım Tarihi: Aralık, 2014

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 112

Çeviri: Ali Barlık

Konusu:

Dr. Jane, kocası Cal Patterson ve iki çocuğuyla, Teksas'ın dedikoduyu çok veren küçük kasabası Promise'de mutlu bir aile kurmuştu. Çok güzel ama tehlikeli bir kadın olan Nicole Nelson'ın kasabaya döndüğü günlerde, Jane kısa bir süreliğine kasabadan ayrılır ve geri döndüğünde de, duyduğu dedikodular yüzünden kocasına olan güvenini kaybederek, evliliğini bitirme kararı alır.

Son derece gururlu biri olan Cal ise, karısına hiç itiraz etmeden onun bu kararını kabul eder.

İnat ve gurur, her ikisini de esir almıştır.

Debbie Macomber - Bembeyaz Aşk

İngilizce Adı: Let it Snow

Seri: Yok

Basım Tarihi: Aralık, 2013

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 92

Çeviri: Zehra Tapunç

Konusu:

Uçak yoğun kar yağışı yüzünden başka bir havaalanına, Portland'a inmişti. hava koşulları düzelene kadar burada bekleyeceklerdi. Shelly'nin Noel için sadece dört günlük izni olduğu için Seattle'a arabayla gitmek çok daha iyi bir fikirdi.

Terminalde araba kiralama acentelerinden birine yaklaştığında uçakta dikkatini çeken adamın da orada olduğunu gördü. Ne tesadüf ki ikisi de Seattle'a gidiyorlardı ve kiralanmak üzere sadece bir araba vardı.

Debbie Macomber - Gökkuşağı Altında

İngilizce Adı: Hasty Wedding
(A Man's Heart: The Way to a Man's Heart/Hasty Wedding)

Seri: Yok

Basım Tarihi: Haziran, 2014

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 151

Çeviri: Nilgül Özbörek

Konusu:

En yakın arkadaşının Las Vegas'taki düğününde nedime olan Clare Gilroy, kendisini bir gün mihraba götürecek erkekle asla karşılaşamayacağını sanıyordu. Damadın sağdıcı Reed Tonasket'e bir anda âşık olacağını nerden bilecekti ki? Las Vegas'ın pırıltılı gecesinin büyüsüyle geçen baş döndürücü anların sabahında, Clare parmağında bir yüzükle ve yanında kocasıyla uyandı. Acele evliliklerin yürüdüğü görülmüş müydü? Clare ilk sabah uyandığında hiç de pişmanlık hissetmemişti. Eğer Reed'in de bir itirazı yoksa asla pişman olmayacaktı. Ancak farklı dünyaların insanı olmalarının getirdiği engelleri yenebilecekler miydi?

Not: Harlequin Türkiye tarafından Yaz Düğünleri adıyla ikili kitap olarak yayınlanmıştır.

Debbie Macomber - Bir Melek Gibi

İngilizce Adı: Almost An Angel
(Love in Plain Sight: Love n' Marriage / Almost An Angel)

Seri: Yok

Basım Tarihi: Temmuz, 2013

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 112

Çeviri: Zehra Tapunç

Konusu:

Bethany Stone patronu Joshua Norris'e çılgınca aşıktı. Bir gün patronu Bethany'den bir iyilik yapmasını istedi. Anneannesi ve dedesiyle yaşayan on yaşındaki kızı Angie bundan böyle kendisiyle yaşamak için New York'tan gelecekti ve Joshua'nın küçük kızını nasıl yetiştireceği konusunda en küçük bir fikri yoktu. Angie melek gibi bir çocuk olabilirdi ama gelir gelmez babasıyla Bethany arasında bazı duyguların ortaya çıkmasına aracı olacaktı. Bethany, Joshua'nın kendisine yavaş yavaş gelişen ilgisini, -Joshua hafta sonları kızına dadı arıyor- olarak yorumlasa da, sonunda asıl gerçek su yüzüne çıkacaktı...

Not: Harlequin Türkiye ikili kitap olarak yayınlamıştır.

Debbie Macomber – Cennetten Gelen Melek

İngilizce Adı: Fallen Angel

Seri: Yok

Basım Tarihi: Kasım, 2011

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 224

Çeviri: Betül Cevhircioğlu

Konusu:

Amy Johnson’ın geleceği önceden belirlenmişti. Babasının, Seattle merkezli şirketinde çalışacak ve sonunda kontrolü eline alacaktı. Kimse onun, bunu isteyip istemediğini, mutsuz oluşunu umursamıyor gibiydi. Ta ki bir yabancı, ona akıllıca tavsiyeler, yaslanacak güçlü bir omuz ve onu daha fazlası için heveslendirecek ateşli öpücükler verinceye kadar…

Fakat sonra Josh Powell, Amy’ye herhangi bir vaatte bulunmadan dünyanın diğer ucuna gidecekti. Paranın ve gücün dünyasını elinin tersiyle itmişti. Amy gibi kışkırtıcı bir varisin bile aklını çelmesine izin vermemekte kararlıydı. Peki ya Josh, bir köşede durup, bu güzel kadının değer verdiği her şeyi kaybetmesine seyirci kalabilecek miydi?

Debbie Macomber - Bir Kış Rüyası

İngilizce Adı: Dashing Through the Snow

Seri: Yok

Basım Tarihi: Aralık, 2020

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 176

Çeviri: Nil Bosna
Konusu:

Yüksek lisans öğrencisi Ashley Davison, Noel tatilini Seattle’da tek başına yaşayan annesiyle birlikte geçirmeyi iple çeker. Eski ordu istihbarat subayı olan Dashiell Sutherland’in de Seattle’da
bir iş görüşmesi vardır ve 23 Aralık’ta orada olmak zorundadır. San Francisco’dan Seattle’a olan uçak biletleri tükenince ikisi de ne yapacaklarını bilemeden havaalanında sıkışıp kalır. Son çare
bir araba kiralamaktır ve kiralık tek bir araba kalmıştır. Ashley ve Dashiell kalan tek arabayı birlikte kiralamaya karar verir ama ikisi de onları bekleyen zorlu yolculuktan habersizdir.

Bu iki yabancı önce sessizce yola çıksa da saatler ilerledikçe birbirlerine karşı koyamayıp aralarındaki buzları eritirler. Tatlı sert sohbetleri koyulaştıkça sadece ortak yönlerini keşfetmekle
kalmazlar, aynı zamanda birbirlerine karşı koyamadıklarını da fark ederler. Yolculuk sırasında gerçekleşen beklenmedik olaylar, Seattle’a varışlarını geciktirse de gafil avlandıkları bu duygu, aralarındaki bağı daha da güçlendirecektir. Yağan ilk karın bu iki hassas kalbe muhteşem bir hediyesi vardır...

Debbie Macomber – Angels Everywhere Serisi 7 – Melekler Korusun

İngilizce Adı: Angels at the Table

Seri: Angels Everywhere Serisi 7

Basım Tarihi: Şubat, 2013

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 232

Çeviri: Filiz Karaman

Konusu:

Shirley, Goodness ve Mercy, meleklerin işlerinin asla bitmeyeceğini bilirler; hele yılın en güzel dönemi olan Noel’de. Yardımcı melekleri Will’i de kanatlarının altına alırlar ve New York’ta Times Meydanı’ndaki eğlenceleri izlemek için yola koyulurlar. Will, gece yarısı kalabalığın arasında tek başlarına duran iki yabancıyı fark ettiğinde, bunun yardım eli uzatmak için en uygun zaman olduğuna karar verir.

Lucie Ferrara ve Aren Fairchild, yılbaşı gecesi Times Meydanı’nda kazara olmuş gibi görünen çarpışmalarının ardından tanışırlar. Birbirlerinden hemen hoşlanırlar ve pek çok ortak yönlerinin olduğunu fark ederler. Ama kaderin cilvesi onları bir araya gelmeleri kadar hızlı bir şekilde ayırır. Lucie ve Aren’in birbirleriyle iletişime geçmeleri mümkün görünmemektedir artık.

Tabii eğer bir mucize gerçekleşmezse…

Eğlenceli ve romantik bu romanda Debbie Macomber uzun zamandır özlemini çektiğiniz bir aşka tanıklık etmenizi sağlayacak.