27 Şubat 2020 Perşembe

Elmalı Yulaflı Atıştırmalık

Merhaba,

Fotoğraf farklı geldi değil mi?

Yanlış yerde değilsiniz, ben hala dendenin yörüngesiyim (instagram adım) ve ilk yılın bitiş gönderisinde belirttiğim gibi, günlük hayatımın ufak tefek farklı yönlerini bundan sonra paylaşmak istiyorum.

Neden mi? Öncelikle hesabımı taşırken özellikle kitaplı bir ad almadım ki bu paylaşımlarımda arada yer alsın. Fakat biraz çekinmekten, biraz yeni olmaktan ve tam olarak aklımda oturmamış olmasından, bugüne kadar paylaşmadım.

Neden şimdi? Bir aydır, uzun zamandır ihmal ettiğim bir konu hakkında hayatımda uygulamalar başlattım çünkü. Sağlıklı yaşam, kilo vermek, akupunktur gibi. Olumlu sonuç aldığım için mutfak kültürümü nasıl farklılaştırdım minik minik arada paylaşacağım.

Tariflerin çoğu yulaflı olsa da, kırmızı ve yeşil mercimekte bolca kullandıklarımdan. Kısacası glutensiz hayat. Gelelim elmalı yulaflı muffin tarzı bir değişik atıştırmalıklara. Önceden söyleyeyim yulaf çok çabuk bayatlıyor ama bir tanesi mide kazınmalarına son veriyor bu muffin tarzı şeylerin🤣 (ney bu biledim)

Malzemeler: 

🍎🍎
1 bardak kuru üzüm
1 bardak yulaf ezmesi ya da benim gibi meyveli müsli
1/2 çay bardağı süt
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
3 yumurta
Tarçın, vanilin
(düşündüm de sanırım kabartma tozu da kullandım😬)

Yapılışı: 

Elmalar soyulur küp küp kesilir ve tüm malzemeler karıştırılır. Yulafın yumuşaması için 10-15 dakika bekletildikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Kek kağıdını kalın modellerden kullanmak gerek, inceler yapışıyor çünkü.

Afiyet olsun. (Tarifi netten bulup uyguladım ama birebir uygulamadım. Sonuç diyet durumlarında hiç yoktan iyidir😬, glutenli yiyorsanız mis gibi elmalı kek yapın🤣)

#glutensiz #glutensizhayat #glutensiztarifler
#glutensizbeslenme
#yulaflıtarifler #elmalıyulaflı