6 Mayıs 2018 Pazar

Julie James – FBI/US Attorney Serisi


FBI/US Attorney Serisi




4) Love Irresistibly

5) It Happened One Wedding

Not: Serinin 4. ve 5. kitapları henüz ülkemizde basılmamıştır. Ama 
yayınevinin yarım bırakma huyu yoktur :) Seri şu 
an itibariyle 5 kitaptır. 

Julie James - FBI/US Attorney Serisi 3 - Tatlı Tesadüf


İngilizce Adı: About That Night

Seri: FBI/US Attorney Serisi 3

Basım Tarihi: Ekim, 2017

Yayınevi: Ephesus

Sayfa Sayısı: 464

Çeviri: Mehtap Var

Konusu:

New York Times ve Usa Today’in çok satanlar listesinin müdavimi, onlarca dile çevrilmiş birbirinden eğlenceli kitapların sahibi Julie James, Şeytan Tüyü ve Yakın Mesafe’nin ardından, Tatlı Tesadüf’le okurlarla buluşmaya hazırlanıyor. Komediyle polisiyenin harmanlandığı Tatlı Tesadüf, keyifli hikâyesi ve renkli karakterleriyle çok yakında sizlerle…

"Muhteşem bir romantik komedi. Rylann ve Kyle’ın arasındaki kimya inanılmaz! Başlarına gelenler de cabası!"
—RT Book Reviews

"Kesinlikle Julie James’in şimdiye kadarki en iyi kitabı Tatlı Tesadüf. Hem sürükleyici, hem duygusal hem de alabildiğine eğlenceli!"
—Romance Junkies

"Julie James’in en keyifli kitabı Tatlı Tesadüf. Zekice ve çok komik."
—Smexy Books

Twitter’ı çökerttiğinden dolayı hapse atılan, milyon dolarlık bir servetin vârisi Kyle Rhodes özgürlüğüne kavuşmuş olsa da, hapishanede yaşanan bir olay için kendisinden tanıklık yapması istenmektedir. Bu davaya bakmak için görevlendirilen kişi ise, Kyle’ın bir türlü unutamadığı, güzeller güzeli Rylann Pierce’dan başkası değildir. Dokuz yıl önceki ilk randevularında Kyle tarafından ekilen Rylann da bu tesadüfe en az Kyle kadar şaşırır. Ve ikili çok geçmeden kendilerini komik, tekinsiz ve alabildiğine heyecanlı bir sürecin içinde bulur.

Julie James – FBI/US Attorney Serisi 2 – Yakın Mesafe


İngilizce Adı: A Lot Like Love

Seri: FBI/US Attorney Serisi 2

Basım Tarihi: Ekim, 2016

Yayınevi: Ephesus

Sayfa Sayısı: 448

Çeviri: Murat Karlıdağ

Konusu:

"Aşkın, aksiyonun ve mizahın muhteşem sentezi!"
–Fresh Fiction

"Seksi ve eğlenceli. Romantizm severler epey mutlu olacak."
–Library Journal

"Bu kitaba bayılacaksınız!"
–Usa Today

Milyonlarca doların vârisi ve şehrin en ünlü şarap dükkânının güzel sahibi Jordan Rhodes her daim Chicago’nun prestijli kişilerinin bir araya geldiği partilere katılmaktadır. Fakat FBI’ın, özellikle de karizmatk ajan Nick McClal’ın dâhil olmak istediği tek bir parti vardır. O da Xander Eckhart’ın bağış toplamak için organize ettiği gecedir. Çünkü Xander aynı zamanda mafyayla iç içedir ve para aklamaktadır. Jordan’la FBI arasındaki bu ilişki hiç umulmadık olayların yaşanmasına sebep olur.

Mizahın, maceranın ve romantizmin harmanlandığı Yakın Mesafe soluksuz okunacak bir roman. Kemerlerinizi bağlayın, takip başlıyor!

Julie James – FBI/US Attorney Serisi 1 – Şeytan Tüyü


İngilizce Adı: Something About You

Seri: FBI/US Attorney Serisi 1

Basım Tarihi: Haziran, 2015

Yayınevi: Ephesus

Sayfa Sayısı: 470

Çeviri: Süreyya Çalıkoğlu

Konusu:

Kader iki azılı düşmanı birbirlerinin kollarına atarsa…

Savcı yardımcısı Cameron Lynde, Chicago’da gizli kaçamaklar yapan onlarca senatörün tuttuğu onlarca otel odasının arasından, vahşice bir sevişmenin tuhaf bir cinayetle sonuçlandığı 1308 numaralı odanın yanındakini seçer.

Ve Illinois’deki, bu özel davada görevlendirilebilecek onlarca FBI ajanının arasından, Özel Ajan Jack Pallas görevlendirilir. Özel Ajan Jack Pallas yıllar önce, beceriksizliği yüzünden kariyerini mahvettiği gerekçesiyle, savcı yardımcısı Cameron Lynde’i ulusal televizyonda rezil eden Jack Pallas’ın ta kendisidir. …elbette ortalık birbirine girer.

Cameron Lynde’le birlikte çalışmak mı? Şaka mı yapıyorlar? Jack bunun belki de, yıllar önce Cameron yüzünden Chicago’dan sürüldüğü ve nihayet bu yıl geri geldiği için, kötü bir hoş geldin şakası olduğunu umuyor. Fakat fena halde yanılıyor.

"Julie James bir harika! Kendinizi sesli gülmekten alamayacak ve size ait bir FBI ajanınızın olmasını isteyeceksiniz!"
—New York Times’ın en çok satan yazarlarından Sandra Hill

Not: Yayınevi ilk olarak farklı bir kapakla basımını yapmıştı kitabın. İkinci kapağın daha hoş olduğunu düşünüyorum ama bende eski kapağı var. 😦


Zeytinyağlı Enginar


Enginar geçmiş yıllar içinde çok yakın olamadığım ama birkaç yıl önce pazarda ayıklanmış bir şekilde görünce alıp denediğim ve mevsimi gelince yaptığım yemekler arasına girdi. 

Tarifi doğrusu internette bulmuştum, okuyup geçtim. Yerini hatırlamıyorum. Genelde yemek yaparken tekniğe bakarım. Sonrasını hep aklımdan yaparım. 

Not: Yemeklerim güzeldir.

Malzemeler:
  • Enginar (adet sizin yapmak istediğiniz kadar biz burada 2 diyelim) ayıklanmış olarak satılıyor ben öylesini satın alıyorum, konserve kullanmıyorum.
  • Bezelye, havuç, patatesten oluşan garnitür konservesi olabilir ya da siz ayrı ayrı haşlayabilirsiniz bu sebzeleri (ya da iç bakla ile yapılabilir. Onu yapınca ayrı tarifini yazarım) Genellikle her enginar çanağı için 1,5 çorba kaşığı garnitür.
  • Zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan.
  • Üstüne dereotu konulabilir. Bizde sevilmediğinden ben kullanmadım.
  • Tuz, (toz şeker deniliyor bazı tariflerde ama ben eğer domates kullanmamışsam toz şeker kullanmıyorum. Toz şeker domatesin asitli tadını dengelemek için zeytinyağlı yemeklerde kullanılabilir.)
  • Su
  • Limon
  • En önemlisi sevgi ve ilgi katıyoruz


Yapılışı:
  • Enginarlar pazarda tuzlu ya da limonlu suda satılıyor zaten ayıklanmış bir şekilde. Ayıklamayı bilmiyorum (istesem yaparım o ayrı konu). Ayıklama konusuna girmeyeceğim. Eve gelince temiz yeni bir su yapmakta fayda var.
  • Önce kuru soğan yemeklik doğranır ve zeytinyağında kavrulur. 
  • Üzerine bezelye, havuç, patates eklenir ve karıştırarak 2-3 dakika pişirebilirsiniz.
  • Enginarları bir tencereye diziyoruz.
  • Limon, 1-2 kaşık zeytinyağı ve suyu karıştırıyoruz ve enginar çanağının içine gelmeyecek şekilde tencereye bu karışımı ekliyoruz.
  • Enginarların içine bezelye, havuç, patates karışımını koyuyoruz.
  • Kaynayıncaya kadar orta ateşte daha sonra kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Arada tenceredeki sudan kaşıkla alıp enginarların üzerine yavaşça dökebiliriz.

Aslında enginar deyince zor görünen ama hazırlaması yaklaşık 5-10 dakika süren (pişme süresi ekliyoruz üstüne tabi ki) kolay ve besleyici bir yemek. Kolay gelsin. 

Deborah Simmons – The de Burghs Serisi


The de Burghs Serisi








Not: Harlequin Türkiye'nin çıkardığı en güzel türlerden biriydi Historical serisi. Fakat bir süre sonra yayınlamama kararı aldılar. Ben yıllar sonra hala umutla Deborah Simmons ya da Michelle Willingham kitabı yayınlarlar mı diye bekliyordum ki yayınevi kapandı.

Bu kitapları yayınevi kapandığından sahaflarda bulabilirsiniz.

Deborah Simmons – The de Burghs Serisi 7 – Son DeBurgh


İngilizce Adı: The Last de Burgh

Seri: The de Burghs Serisi 7

Türü: Historical Romance

Basım Tarihi: Temmuz, 2013

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 224

Çeviri: Nilgül Özbörek

Konusu:

Emery Montbard, erkek kıyafetine bürünür ve muhteşem şövalye Nicholas DeBurgh'dan yardım ister. Onu tanıdıkça hayatındaki eksikliğin farkına varır. Ünlü bir aileden gelen Nicholas DeBurgh'un onuru, gizemli yol arkadaşının baştan çıkartan kıvrımları ve parlak mavi gözleri yüzünden ciddi bir sınav geçirmektedir. İkiz kardeşi Gerard'ı bulmak için yardım etmeye söz verdiği Emery'nin, sonunda genç bir kız olduğunu anladığında, Nicholas'ın üstünden büyük bir yük kalkar. Ama bu kez de onun çekiciliği ile baş etmek zorundadır. Çünkü Nicholas'ın da yardımcısı Guy'dan başka hiç kimsenin bilmediği, karanlık bir sırrı vardır.

Deborah Simmons – The de Burghs Serisi 6 – Kara Şövalye DeBurgh


İngilizce Adı: Reynold de Burgh: The Dark Knight

Seri: The de Burghs Serisi 6

Türü: Historical Romance

Basım Tarihi: Nisan, 2013

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 224

Çeviri: Nilgül Özbörek

Konusu:

'Ailenin Çirkin Ördeği', Reynold DeBurgh'un kendine taktığı isimdi. Doğumu sırasında oluşan bacağındaki aksaklık yüzünden içine kapanmış, kendini ailesinden ve toplumdan soyutlamış, âdeta dünyaya küsmüştü. Bu yüzden de tek başına yola çıkmış ve bahane olarak da hac ibadeti yapacağını söylemişti. Ancak, zaten eziyet gibi gelen hac yolculuğu çok kararlı bir genç kız tarafından yarım bıraktırılmıştı. Bayan Sabina Sexton, Reynold DeBurgh'u şövalyelik yemininin gereğini yapmaya, kendisini ve yanındakileri korumak için onlara hizmet etmeye davet ediyordu.

Sabina Sexton, isteksiz koruyucusunun, onun amacından şüphe ettiğini biliyordu. Ama tehlike gerçekti ve boyutları büyüktü. Aylardır kendi imkânlarıyla direnmeye çalışan temkinli Sabina, hayatını ve kalbini bu tehlikeli derecede yakışıklı, kara şövalyenin ellerine teslim etmek zorundaydı.

Deborah Simmons – The de Burghs Serisi 5 – Büyülü Prenses


İngilizce Adı: My Lady de Burgh

Seri: The de Burghs Serisi 5

Türü: Historical Romance

Basım Tarihi: Aralık, 2012

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 222

Çeviri: Nilgül Özbörek

Konusu:

DeBurgh kardeşlerin birbiri ardına yaptıkları o acele evlilikleri başka nasıl açıklayabilirdi?

Robin DeBurgh, ailesinin üzerinde bir büyü olduğuna yürekten inanıyordu.

Robin DeBurgh bekâr kalmaya yemin etmişti. Ama sanki kader onunla alay ediyordu. Garip bir cinayet sayesinde Sybil’le tanışmıştı. O masmavi gözlere ilk baktığında, o bronz hareli kızıl saçları ilk gördüğünde, artık dönüşü olmayan bir yola girdiğini anlamış, tuzağa düşmüş gibi hissetmişti. Sybil, Robin’in alnına yazılmış ruh eşi, biriciğiydi.

Manastırın korunaklı duvarları artık sığınabileceği bir barınak olmaktan çıktığında, Sybil oradan ayrılmanın zamanı geldiğini biliyordu. Ama rahibe atkısını bir düğün duvağıyla değiştireceğini hiç beklemiyordu. Hele, hayatını ve kalbini o cüretkâr şövalye, Robin DeBurgh’un ellerine bırakacağını asla tahmin edemezdi!

Acaba gerçekten, DeBurgh’ların üzerinde asla çözülemeyecek bir büyü mü vardı?

Deborah Simmons – The de Burghs Serisi 4 – Büyülü Lord DeBurgh


İngilizce Adı: My Lord de Burgh

Seri: The de Burghs Serisi 4

Türü: Historical Romance

Basım Tarihi: Ekim, 2012

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 224

Çeviri: Nilgül Özbörek

Konusu:

Stephen DeBurgh, uzun bir boy ve çarpıcı bir vücut yapısı bahşedilmiş, genç bir Tanrıya benziyordu. Ancak Brighid L'Estrange'a göre, o her yönüyle sadece bir insandı. Nefsine düşkün ve kendini çok beğenen o çapkın şövalye, asil soyuna lâyık değil gibi görünüyordu. Ama her şeye rağmen… Neden Brighid yine de onda, kalbinin derinliklerindeki bütün özlemleri açığa çıkaran, müthiş bir güç ve doğruluk hissediyordu?

O inatçı ve dik kafalı Brighid'e Galler'in bataklık arazilerinde refakat etmek, Stephen'ın gerilen sinirlerini patlama noktasına getirmişti. Hayatı boyunca, Bayan L'Estrange kadar kavgacı ama aynı zamanda uyarıcı bir dişiyle hiç karşılaşmamıştı. Brighid L'Estrange'ın okyanus yeşili gözleri, Stephen DeBurgh'u, hayatını sonsuza kadar değiştirecek bir kadere çağırıyordu. Hem vücudunu hem de yüreğini titreten o büyüden kurtulması mümkün müydü?

Deborah Simmons – The de Burghs Serisi 3 – Kalp Hırsızı


İngilizce Adı: Robber Bride

Seri: The de Burghs Serisi 3

Türü: Historical Romance

Basım Tarihi: Ağustos, 2012

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 224

Çeviri: Nilgül Özbörek

Konusu:

Bakire… Savaşçı… Sevgili!

Bu, Simon DeBurgh’un, Bethia Burnel’i gördüğü andan itibaren dilinden düşmeyen, devamlı tekrarladığı bir ayin gibiydi. Ödülü ise silahşörlerinden herhangi birine rakip olabilecek yiğit ve çıldırtıcı bir kadındı. O kadın, Simon’ın dünya görüşünü değiştirmiş, savaşarak kalbini kazanmıştı.

Simon DeBurgh ateş püskürüyordu çünkü Bethia, onun ellerini ve ayaklarını bağlamış, ormanın derinliklerine sürükleyerek esir etmişti. Daha kötüsü, onunla alay etmiş, erkeklik gururunu incitmişti.

Bethia Burnel, Simon’ın hakkından gelebileceğini birkaç kez ispatlamıştı ama yine de ilk kez eşitini bulduğunun farkındaydı. Bütün çabalarına ve direnmesine rağmen sonunda kalbini o haşin şövalyeye kaptıracaktı.

Deborah Simmons – The de Burghs Serisi 2 – Kralın Buyruğu


İngilizce Adı: The De Burgh Bride

Seri: The de Burghs Serisi 2

Türü: Historical Romance

Basım Tarihi: Aralık, 2011

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 223

Çeviri: Nilgül Özbörek

Konusu:

Düşmanla uyumak…

Mallory Fitzhugh'ın en son isteyeceği şeydi bu! Geoffrey De Burgh'un nazik ve yumuşak konuşmasına, tatlı yalanlarına kanmamak ve kendini koruyabilmek için tek desteği, birbirinden keskin hançerleri ve bıçaklarıydı. Mallory, Kral öyle buyurmuş olsa da hiç kimsenin gelini olmamakta kararlıydı. Doğuştan asil ama ruhen vahşiydi...

Mallory Fitzhugh, ilk kocasını gerdek gecesinde öldürmüş olsa da Geoffrey De Burgh'un onunla evlenmekten başka bir seçeneği yoktu çünkü bu, Kral'ın buyruğuydu. Yine de öylesine vahşi ve hırslı bir kadının, ona gerçek bir eş olması mümkün müydü?

Zaman geçtikçe Geoffrey, Mallory'nin o öfkeli ve vahşi duruşunun ardında gizlenen merhametli, sevecen ve duyarlı bir kalbin varlığından şüphelenmeye başlayacaktı.

Deborah Simmons – The de Burghs Serisi 1 – Wessex Kurdu


İngilizce Adı: Taming the Wolf

Seri: The de Burghs Serisi 1

Türü: Historical Romance

Basım Tarihi: Haziran, 2012

Yayınevi: Harlequin Türkiye

Sayfa Sayısı: 224

Çeviri: Nilgül Özbörek

Konusu:

İri yarı, güçlü ve korkusuz bir şövalye olan Dunstan De Burgh’a hiç istemediği bir görev verilmişti.

Hafızasını kaybeden ancak araştırmalar sonucu Lady Marion Warenne olduğu anlaşılan genç kadını, vasisi ve dayısı olan Harold Peasely’e sağ salim teslim etmek zorundaydı.

Ancak, geçmişini unutmuş olsa da Lady Marion, kendisini hatırlamaya zorladıkça dehşete sürükleyen bir önseziyle, evine dönmek istemiyordu. O yüzden de fırsatını buldukça Wessex Baronu olan, Kurt lâkaplı Dunstan’dan kaçmaya çalıştı ama her seferinde yakalandı.

Paylaştıkları zorlu yolculuğun ve karşılaştıkları tehlikelerin ve katliamın birbirine yaklaştırdığı Marion ve Dunstan, farkında bile olmadan ortak bir kadere doğru yol alıyorlardı.

Marion, Wessex Kurdu’na âşık olduğunu fark edince derin bir ümitsizliğe kapıldı. Savaşların katılaştırdığı o korkusuz erkeğin kalbinde ona bir yer olması mümkün müydü?

Doğanın en zeki, korkusuz ve acımasız yaratıklarından biri olan kurdu evcilleştirebilecek miydi?