26 Nisan 2018 Perşembe

Nora Roberts - Sıcak Buz


İngilizce Adı: Hot Ice

Seri: Yok

Basım Tarihi: Kasım, 2004

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 312

Çeviri: Zeynep Erkut

Konusu:

Son model arabaları, eski filmleri, İtalyan stili çizmeleri seven ve jet hızıyla yaşayan, Manhattan sosyetesinden genç bir kadının yolu çaresiz kalmış bir kaçakla kesişince, birdenbire hayatını ölüm çizgisinde ve kontrolünü kaybetmiş olarak yaşamaya başlar.

Etrafında mermiler uçuşmaya başlamadan hemen önce, Whitney MacAllister'ın Mercedes'ine dalan deri giysili adam tam bir sürprizdir. Whitney ölümün bir adım önünde durabilmek için, bu gizemli yabancıyla bir ortaklığın içinde bulur kendini. Önlerinde tek bir şans vardır. Arkalarında ise yollarına çıkan herkesi öldüren soğuk, acımasız katiller Whitney ile gizemli yabancıyı Madagaskar'ın nemli ve egzotik doğasına taşıyan serüven, kazanan veya kaybedenin belli olmadığı ürkütücü bir sona doğru ilerlerken, aşk çıkagelir.

Not: Kitabı almıştım. Okuyacağım.

Nora Roberts - Nehrin Sonu


İngilizce Adı: River's End

Seri: Yok

Basım Tarihi: Kasım, 2001

Yayınevi: Kelebek

Sayfa Sayısı: 460

Çeviri: Nilüfer Bektaş

Konusu:

Olivia'nın anne ve babası Hollywood'un en varlıklı ve en popüler çiftlerinden biriydi. Ta ki, babasının yüzüyle görünen, o güzel evlerini mahvedip, annesini sonsuza dek Olivia'dan alan hayaletin geldiği geceye kadar.

Yıllar sonra inanılmaz bir güzelliğe sahip olan Olivia o gecenin anısının giderek silindiğini hissetmektedir. Ancak genç kadının bir yanı o dehşet veren olayları hatırlamak ve çocukluğu hakkında gerçekleri bilmek arzusuyla kavrulmaktadır.

Bir polis memurunun oğlu olan Noah ile bu şansı yakalayan Olivia geleceğini de korumak zorundadır. Oysa ki yıllar önce tüm ailesini darmadağın eden hayalet onu ilk günden beki saklandığı ormanda adım adım izlemekte ve gizlice tehdit etmektedir.

Nora Roberts'in tüm dünya ülkelerinde en çok satan ve listelerdeki 1 numara olan eseri.

Not: Okumadım. Eskiden internet sahaflarında fiyatı çok yüksekti, şimdi biraz daha normal.

Nora Roberts - Düşlerin Ötesinde


İngilizce Adı: Angels Fall

Seri: Yok

Basım Tarihi: Temmuz, 2009

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 455

Çeviri: Fener Aytaç

Konusu:

Çalıştığı yerdeki katliamdan kurtulan tek kişi olan Reece Gilmore, o günden bu yana mücadele ettiği kabuslarından ve korkularından uzaklaşmak arzusuyla yollara düşer. Geçici olarak yerleştiği kasabadaki yerel restoranda çalışmaya başlar. Bir gün dağda tek başına yürüyüş yaparken bir çiftin tartıştığını görür. Tartışma şiddetli bir kavgaya ve ardından da kadının ölümüyle sonuçlanan bir cinayete dönüşür. Bu vahşete tanık olan tek bir kişi vardır; Reece.

Gerilim kitapları yazarı Brody, patikanın biraz aşağısında temiz dağ havasının tadını çıkarmaktadır. Reece koşarak yanına gelip onu olay yerine götürdüğünde çiftin çoktan gitmiş olduğunu görürler. Daha sonra gelen polis de Reece'in saldırıyı gördüğünü iddia ettiği alanda hiçbir ize rastlayamaz.

Not: Kitaplığımda birkaç uzun yıldır okunmayı bekleyen bir kitap. En kısa zamanda diyorum. 

Nora Roberts - Bataklıkta Gece Yarısı


İngilizce Adı: Midnight Bayou

Seri: Yok

Basım Tarihi: 2003

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 366

Çeviri: Nihal Gökçe

Konusu:

Declan Fitzgerald, New Orleans`ın eteklerindeki, toz ve örümcek ağlarıyla kaplanmış tekin olmadığı söylenen köhne Manet Malikânesi`ne gördüğü anda tutulur adeta. Bu yıkık dökük evde onu çeken bir tuhaflık vardır. Genç adam yıllarca hayalini kurduktan sonra Manet Malikânesi`ni satın alır ve avukatlık yaptığı Boston`u terk ederek, evi kendi başına restore etmeye soyunur. Ancak binayı eski görkemli haline kavuşturabilmek için bir hayli zaman ve emek harcaması gerekecektir. Belki evin çekiciliği biraz da bundan kaynaklanmaktadır. Declan tek başına restorasyon çalışmalarına başladığında, insanların ev hakkında söylediklerinde bir gerçek payı olduğunu, evin gerçekten de ürperten bir şeyler barındırdığını düşünmeye başlar, çünkü geçmiş yüzyıla ait bazı hayaller görmeye, yabancısı olduğu bazı duygulara kapılmaya başlamıştır. Ayrıca evde çalışırken, içinde açıklanması imkânsız bir keder hissetmektedir. 

Angelina Simone adındaki çekici komşusuyla arasındaki duygusal gelişme, Declan`ın zihnini bu huzursuzluk yaratan olaylardan bir süre uzaklaştırmaktadır. Manet Malikânesi`ndeki restorasyon çalışması yoğunlaştıkça aralarındaki aşk da güçlenmeye ve bir tutkuya dönüşmeye başlar. Bu esmer ve aşk dolu genç kızın da malikâneyle tuhaf bir bağlantısı vardır. Declan ile Angelina birlikte bir gelecek düşleyebilmek için, önce, geçmişten gelen, bataklık kadar derin ve karanlık bir sırrı çözmek zorunda kalacaklardır.


Kısa Bir Yorum:

Bu güzel bir Nora Roberts kitabıydı yine. Bol hayaletli, aşk ve gizem dolu. Ama sonu biraz değişikti. Açıkçası soluk soluğa okuduğum bir kitapta böyle bir sonla karşılaşınca kocaman bir kahkaha atmaktan alamadım kendimi. 

Nora Roberts - Aşk Sığınağı


İngilizce Adı: Homeport

Seri: Yok

Basım Tarihi: Şubat, 2001

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 512

Çeviri: Feride Kurtulmuş

Konusu:

Bir sanat enstitüsü ile bir sanat galerisini yönetmekte olan Jones ailesi sanat alanında çok saygın bir üne sahip olduğu halde, aile içindeki iletişimsizlik her birini donuk ve yalnız kişiler haline getirmiştir. 

Bir konferans ertesi, buz gibi bir havada, kardeşiyle birlikte yaşadığı Maine'deki evine dönen Dr. Miranda Jones, içeri girmek üzereyken saldırıya uğrar. Yüzünü göremediği saldırgan, genç kızın boğazına bıçak dayayarak çantasını kapar, arabasının lastiklerini kestikten sonra kaçar. Bunu adi bir hırsızlık kabul eden Miranda yaşadığı dehşeti unutmaya çalışır. 

Ailenin bir kısmı Maine'de bir kısmı Floransa'da yaşamaktadır. Uğradığı saldırıdan sonra annesi, konunun uzmanı olan Miranda'yı, Rönesans Dönemi'nde yapılmış olduğu tahmin edilen Kara Leydi isimli bronz heykeli bilimsel olarak tanımlamak üzere Floransa'ya çağırır. Genç kız bronzu inceler ve bunun gerçek bir Rönesans parçası olduğunu ilan eder. Ancak birkaç gün içinde yapılan ikinci bir inceleme heykelin sahte olduğunu gösterir. Bir uzman olarak hem kendi saygınlığını hem de sahip oldukları kurumun saygınlığını tehlikeye atmakla suçlanan Miranda, korkunç bir kaosun içine düşer. Hata yapmadığından emindir, ama derdini kimseye anlatamaz. Annesi söylediklerini dinlemek bile istemez; babası ise her zamanki gibi sadece enstitüyü düşünmektedir. Kardeşi Andrew'nun kendi sorunları vardır. Ona inanıp güvenen tek kişi, sanat eserleri hırsızı Ryan Boldari olur. İtalyan-İrlandalı kanı taşıyan Boldari; Miranda'ya inanmakla kalmaz, onu içinde saklandığı kabuktan çıkarmayı, aşk ve tutkuyla tanıştırmayı da başarır. 

İki sevgili gerçeği aydınlatmaya çabalarken, cinayetler işlenmeye başlar. Artık ikisinin hayatı da ciddi bir şekilde tehlike altındadır.

Not: Okudum gibi konu çok tanıdık gelse de tam hatırlayamadım.

Nora Roberts - Irish Hearts Serisi 3 - Sevdiğim İrlandalı


İngilizce Adı: Irish Rebel

Seri: Irish Hearts Serisi 3

Basım Tarihi: 2000

Yayınevi: Harlequin Türkiye
(Altın Dizi)

Sayfa Sayısı: 174

Çeviri:

Konusu:

Yakışıklı İrlanda'lı Brian Donelly, Teksas'ın en büyük haralarından birine, yarış atlarının baş eğitimcisi olarak alınır. İşi zordur. Çünkü büyüklüğüne karşın bu at yetiştirme çiftliği bir aile işletmesidir Çiftlik sahibi, karısı ve dört çocuğu da bu sahada az çok uzmanlık sahibi oldukları için, haranın günlük çalışmaları içinde aktiftiler.

Brian kısa zamanda hepsinin güvenin kazanır. Tek sorun; binicilikte Olimpiyat madalyası olan çiftlik sahibinin dünya güzeli kızıdır. Çünkü Brian'ın uzmanlığı, güzel kadınlar üzerine değil, atlar üzerinedir.


Harlequin Türkiye tarafından Mart, 2011'de Hırçın Betty adıyla ikinci baskısı yapılmıştır. 112 sayfadır.

Nora Roberts - Hayat Bir Mucizedir


İngilizce Adı: Home for Christmas

Seri: Yok

Basım Tarihi: Aralık 2013

Yayınevi: Harlequin Türkiye
(Special Edition)

Sayfa Sayısı: 90

Çeviri: Zehra Tapunç

Konusu:

Nora Roberts'tan "Hayat Bir Mucizedir" adlı romanda geride kalan ancak unutulmamış olan bir aşkın peşi sıra akıp giden karakterler başrolü alıyorlar. Bu durum hiç de hesapta yokken, Jason yıllar önce ayrıldığı kasabaya geri döndüğünde, Faith ile ilgili hatıralarının yeniden canlanışı, onu, hesapsızca umuda yönlendiriyor. Köprünün altından akan onca sulara rağmen...

Not: Harlequin Türkiye tarafından 2013 yılında Special Edition dizisi içinde üçlü kitap olarak Noel Büyüsü adıyla yayınlanmıştır.