6 Haziran 2021 Pazar

Amy Harmon - Sadece Rüzgar Bilir

İngilizce Adı: What the Wind Knows

Seri: Yok

Basım Tarihi: Mayıs, 2021

Yayınevi: Yabancı

Sayfa Sayısı: 424

Çeviri: Arzu Altınanıt

Konusu:

Bırakalım da hikâye kendini anlatsın.

Anne Gallagher, yıllarca İrlanda'ya dair hikâyeler dinlemiş ancak o masalsı ülkeye adımını bile atmamıştı. Büyükbabasının ölmeden hemen önce ona aile tarihi hakkında anlattıkları, artık köklerine kavuşma zamanının yaklaştığına işaretti. Fakat asıl çağrı başka bir yüzyıldan gelmekteydi.

1921'de savaşın eşiğindeki İrlanda, neler yaşanacağını çok iyi bilen biri için bile tekin bir yer sayılmazdı. Kendini birden hem çok tanıdık hem de bir o kadar yabancı insanlar arasında bulan Anne, içine düştüğü zamanda yolunu bulmak zorundaydı.

Çünkü bu düğümü çözebilecek tek kişi, henüz yaşamamış olandı.

Julia Quinn - Lady Whistledown #2 - Part 1 - Sana Kalbimi Açtım


İngilizce Adı: The First Kiss

Seri: Lady Whistledown #2 - Part 1*

Basım Tarihi: Haziran, 2021

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 104

Çeviri: Gizem Gül

Konusu:

The New York Times’ın çoksatan ödüllü yazarı, tarihi kurgu kitaplarının kraliçesi Julia Quinn’den tutkunun, iyiliğin ve heyecanın doruklarında bir aşk romanı...

Bu hafta herkes Leydi Neeley’nin salı akşamı vereceği ziyafeti iple çekiyor. Konuklar sayıca pek fazla değil, seçkin de sayılmazlar ama geçen senenin ziyafeti, özellikle de ziyafetin menüsü dillerden düşmüyor ve bu yüzden göbek çevresi büyükçe olanlar başta olmak üzere tüm Londralılar bu seneki davete katılmaya can atıyor.

Bu satırların yazarına bir davetiye bahşedilmedi; bu sebepten kendisi bir testi şarap, bir somun ekmek ve gazetedeki köşesiyle evde kös kös oturmak durumunda. Neyse ki, sevgili okurlar, ona acımanıza gerek yok. Zira yemekli vodvilin konuklarının aksine o, Leydi Neeley’nin muhabbetine katlanmak zorunda kalmayacak!

Leydi Whistledown’ın Cemiyet Notları, 27 Mayıs 1816

Haftanın en gözde daveti, Leydi Neeley’nin yakut bileziğinin çalınmasıyla son günlerin en meşhur davetine dönüşmüştü. Ancak davetlilerden iki kişi için bu olaylı gece bir polisiyeden çok daha fazla heyecan vadediyor: Zarafetiyle ve muhteşem çeyiziyle sezonun zengin bekârlarından Leydi Mathilda Howard ve servet avcılığıyla ün salmış, yakışıklı beş parasız asker Peter Thompson. Onlar tüm benlikleriyle aşka düşmek üzere. Üstelik haklarında çıkan tüm dedikodulara rağmen...

Sana Kalbimi Açtım, sizi kusursuz bir aşkın kollarında tutkulu bir dansa davet ediyor!

Not:*Seri adı konusunda bir açıklama yapmak istiyorum. Lady Whistledown Serisi'nin ikinci kitabı çok yazarlı. Epsilon Yayınevi sadece Julia Quinn'in yazdığı kısmı yayınlamış, o yüzden part 1. 

Bilinçli bir okuyucu olarak bunu onaylıyor muyum? Hayır. Seriler yayınlanıyorsa ilk kitaptan başlamalı ve yani bir kitaptan bir bölümü çekip onu kitap olarak basmak ne demek oluyor aklım almıyor.

Historical romance basmak istemiyorlar mı aklıma takılan sorulardan biri. Son dönemde kapak seçimleri, bu kitaptaki bir bölüm almak insanın aklına başka bir seçenek sunmuyor.