16 Nisan 2018 Pazartesi

Nora Roberts – Eve Dallas (In Death) Serisi 4 – Mutlu Ölüm


İngilizce Adı: Rapture in Death

Seri: Eve Dallas (In Death) Serisi 4

Basım Tarihi: Ağustos, 2005

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 296

Çeviri: Selim Yeniçeri

Konusu:

Çıplak Ölüm, Görkemli Ölüm ve Ölümsüz Ölüm’ü takip eden Mutlu Ölüm, Nora Roberts’ın 2058’de geçen, Eve Dallas Polisiyeleri dizisinin dördüncü kitabı. Heyecanlı bir cinayet romanı olmasının yanında, okurların merakla izlediği Eve-Roarke aşkını anlatmaya devam ediyor.

Parlak bir mühendis, ünlü bir avukat, tartışmalara konu olan bir politikacı, yüzlerinde mutlu bir gülümsemeyle intihar etmiştir. Hiçbir ortak yanı olmayan bu üç kişinin kendilerini öldürmek için hiçbir belirgin nedeni yoktur. Dördüncü intihara tanık olan Eve Dallas, bu ölümlere kuşkuyla bakmaktadır. Otopside, kurbanların beyinlerinde belirlenen minik yanıklar, kuşkularında haklı olduğunu ortaya koyar. Bu lekelerin nedeni genetik bir anomali midir; yoksa teknolojinin araç edildiği cinayetler mi söz konusudur? Eve’in soruşturması, onu sanal gerçeklik oyunlarının kışkırtıcı dünyasına sürükler. Bu dünyada zevk ve arzu yaratmak için kullanılan teknikler, zihni kendi yıkımını yaratacak bir silah haline getirebilir mi? Ve… Eve, Roarke ile yaşadığı mutluluğu da tehdit eden tehlikeli bir oyuna girer..


Yorumum:

Eve Dallas serisinin dördüncü kitabı okundu bitti.

Yine çok güzeldi. Nora Roberts sevenler mutlaka okumalı. Sahaflardan arayarak tabi ki. Çünkü eski kitapların yeni baskıları yapılmıyor. Ama bu seri bir klasik artık. Yeni başlayacak olanlar nereden alıp okuyacaklar, bulurlarsa sahaflardan.

Sahafların bazen bu serinin ilk baskıları için 85 tl istedikleri düşünülürse evimde bir servet bulunduruyorum.

Bizde 2005 yılında basılan bu kitap 1996 yılında piyasaya çıkmış. Oldukça eski yani. Ve hala bilmeyenler için gelecekte geçiyor kitabımız 2058. 1996 yılında henüz akıllı cep telefonlarının olmadığı düşünülürse Eve Dallas’ın kullandığı “telelink” o tarz bir alet diye düşünebiliriz.

Bu kitapta Teğmen Eve Dallas artık Roarke’la evlidir ve balayına zorla gezegen dışına götürülmüştür (normalde Eve gezegen dışına hiç çıkmamış ve bundan korkmaktadır). Orada bir intihar vakasıyla karşılaşır. Dünyaya dönünce bu vakalar dördü bulur ve aslında birbiriyle alakasız görünen bu vakalar arasında bağlantı olduğunu düşünen Eve Dallas’ın tek yapacağı bunu ispatlamaktır.

Konunun özetinde insan beynine telkinlerle hükmedilebilir mi? işlenmiş. Hükmedilir mi, hükmediliyor mu? Bence evet. Hatta kesinlikle.

Okuduğum dört kitapta da olaylar bir şekilde hep Roarke’ın civarında dolaşıyor. Günün birinde suçlu o çıkacak korkarım.

Sonuç olarak güzeldi. Çok güzeldi. Spoiler verecek olursam en heyecanlı kısmı Eve’in yaralı bir halde Roarke’a doğru koşması, onu ölmeden yakalamaya çalışması, son derece güzel sahnelerdi.

Bir de otomatik aşçıya taktım. Çok fazla rolü vardı kitapta. Eve kadar çok.

Nora Roberts – Eve Dallas (In Death) Serisi 3 – Ölümsüz Ölüm


İngilizce Adı: Immortal in Death

Seri: Eve Dallas (In Death) Serisi 3

Basım Tarihi: Haziran, 2005

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 332

Çeviri: Mine Atafırat

Konusu:

En sevilen aşk ve gerilim romanı yazarlarından olan Nora Roberts’ın tüm kitapları, her zaman en çok satan kitaplar listelerinin baş konuğu oldu. Konu seçimindeki titizliği, onu ortalama aşk romanı yazarlarının çok üstüne bir konuma taşıyor.Yazdığı kitaplarla 35 milyondan fazla okuyucuya ulaşmış olan Nora Roberts, Milwaukee Journal-Sentinel’in dediği gibi:
“Gittikçe daha iyi yazıyor.”
Eve Dallas’ın en yakın arkadaşı Mavis, ünlü model Pandora’yı öldürmekle suçlanmaktadır. Mavis’in cinayet mahallinde bulunması ve Pandora’nın tırnak izlerini taşıyor olması, tutuklanmasını gerektirdiği halde, Eve arkadaşının katil olmadığından emindir.Genç kadın arkadaşını kurtarmak için, ölümsüzlük vaad eden, yaşadığı bir cinsel uyarıcının yol açmış olabileceği cinayetin soruşturmasını üstlenerek katilin peşine düşer.


Yorumum:

Hız kesmeden Eve Dallas okumaya devam ediyorum. Hatta bu yorumu yazarken Mutlu Ölüm yanımda hazır bekliyor bile.

Ah nasıl özlemişim Nora Roberts okumayı. Ölümsüz Ölüm bir çırpıda bitti demek isterdim ama biraz süründü elimde. Sebebi malum. Daldan dala atlarken ben biraz örgü ör, internet sitesi yaz, ev işi, yeniden okula yazıl, kokulu taş yap, bu arada gündüzleri okula git öğretmensin sen, derse gir anlat filan her boş anımda okusam da uzun sürdü okumam. 

Eve Dallas’ın bu kitabında ağladım sessiz sessiz. Dağıldım biraz. Eve’in çocukluğunun 8 yılını hatırlamadığını bilir okuyanlar. İşte bu kitapta Roarke’la yaklaşan düğünü, en yakın arkadaşı Mavis’in şüpheli olduğu dava derken Eve hatırlayıveriyor geçmişini uykusunda. Onu kabusundan uyandıran Sommerset oluyor ve herşeyi anlıyor. O zamana kadar kötü olan ilişkileri ılıman bir havaya bürünüyor.

Roarke her zamanki gibi anlayışlı, koruyucu, ve Eve’e deli gibi aşık. 

Bence sahaflardan bulun okuyun, başlayın bu seriye.

Nora Roberts – Eve Dallas (In Death) Serisi 2 – Görkemli Ölüm


İngilizce Adı: Glory in Death

Seri: Eve Dallas (In Death) Serisi 2

Basım Tarihi: Nisan, 2003

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 333

Çeviri: Selim Yeniçeri

Konusu:

İlk kurban yağmurun altında kaldırımda yatarken bulunmuş, ikincisi kendi apartmanında öldürülmüştü. New York Polis Departmanı’ndan Teğmen Eve Dallas, iki cinayet arasındaki bağlantıları bulmakta hiç zorlanmamıştı. Kurbanların her ikisi de güzel ve son derece başarılı kadınlardı. İlgi çekici yaşamları ve aşklarıyla bütün şehrin dilindeydiler. İki kurbanın büyük güç servete sahip erkeklerle kurduğu mahrem ilişkiler. Eve’in, kendi sevgilisi Roarke’un da içinde olduğu uzun bir şüpheliler listesini dikkate almasını gerektiriyordu. Eve bir kadın olarak, yatağını paylaştığı erkeğe güvenmek zorundaydı; ancak bir polis olarak görevi, önüne çıkan her türlü ipucunu izlemekti. Yüreğinin sesine kulağını tıkayarak her türlü dedikoduyu ve skandalı soruşturması, her gizli arzuyu keşfetmesi gerekiyordu; ne denli karanlık ve tehlikeli olursa olsun…


Yorumum:

Çok uzun yıllar önce henüz instagram bookstagram gibi şeyler yokken okuduğum, arada aynı okuma zevkini paylaştığımız arkadaşlar bulursak hakkında konuşup çok sevdiğimiz Eve Dallas'larımızın ikincisini tekrar okumuş bulunmaktayım.

Bazen sevdiğimiz kitapları yeniden okuyunca yavan gelir bazense yine çok severiz. Yine okuyalım deriz. Benim için Nora Roberts öyle bir yazar. Uzun süre okumayınca özlediğim, okuyunca mutlu olduğum.

Kitaba gelince. Aslında In Death olan seri adımız bizim için Eve Dallas olarak aklımızda yer etmiştir. Serimizin ikinci kitabı Görkemli Ölüm. Ünlü bir savcının cinayetiyle başlayan olaylar peş peşe cinayetlerle devam ediyor. Teğmenimizin elinde hiçbir ipucu yok. Ama olayların üstünden titizlikle tekrar tekrar geçerken sonuca ulaşıyor. Roarke mı? Tabi o da var kitapta. Onun kadar Eve'e destek olan kim var ki? Onu çok iyi tanıyan, çok seven. Okudum, çok beğendim. Aslında seri okurken her kitap arasında bir başka kitap okusam da şu an Ölümsüz Ölüm'e başlamak istiyorum.

Eve Dallas serisini artık ilgili olan herkesin bildiğini düşünerek yorumu kısa geçtim ama şunları da kendime not etmek isterim. Bu kitapta Eve Dallas'ın yalnızlığı, çocukluğundaki kötü anıları, Roarke'ın sevgisine karşılık vermeden önce yaşadığı ikilemi ve en sonunda Roarke'a olan aşkını kabullenip ona gitmesi. Eve Dallas'ın polisiye yönünü bırakın o kavuşma sahnesi için bile okunur bu kitap.

Nora Roberts – Eve Dallas (In Death) Serisi 1 – Çıplak Ölüm


İngilizce Adı: Naked in Death

Seri: Eve Dallas (In Death) Serisi 1

Basım Tarihi: Mayıs, 2002

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 308

Çeviri: Akın İnsel

Konusu:

Dünyayı teknolojinin yönettiği bir zaman ve yerde, insan yüreğini hâlâ karşı konulamayan bir dürtü yönetmektedir: Tutku.

New York Polis Departmanı’ndan Teğmen Eve Dallas, acımasız bir katilin peşindedir. Polis olarak çalıştığı on yıldan uzun süre içinde pek çok şeye tanık olmuştur ve hayatta kalmanın içgüdülerine bağlı olduğunu çok iyi bilmektedir. Yine de İrlandalı bir milyarder ve Eve’in soruşturduğu vakanın şüphelilerinden biri olan Roarke’la ilişkiye girmemesini söyleyen her türlü iç ve dış uyarıyı hiçe sayar. Oysa tutku ve baştan çıkarmanın da kendine özgü kuralları vardır. Eve, bağımlılığa dönüşen bir tutkuyla istediği adamın kollarına atılarak büyük bir riske girmektedir.


Yorumum:

Nora Roberts’tan Çıplak Ölüm kitabını ikinci kez okudum bitti.

2002 yılı basımı efsane kitaplardan.

İlk Villa kitabı sayesinde yazarın kitaplarıyla tanıştım. Sonra ne kadar kitabı varsa okudum. Eşim ve kızım kitapçıda dolaşırken Nora Roberts ismini görünce bir kitabın üstünde sende var mı diye gösterirler. Yalnız bir ara kopmuşum biraz Eve Dallas kitaplarından birkaç eksiğim vardı. Ama onları da tamamladım.  Bazılarına yüksek fiyatlar ödedim ama genel olarak seriyi normal fiyatlara aldım.  Zaman içinde taşınırken çoğu kitabımı bir şekilde elden çıkarsam da (Vila’yı içinde çok yazım yanlışı var diye gönderdim) okuma hızım yavaşladığında bir Nora okumanın zamanı gelmiş derim.
Kitaplığımdan çıkarmaya kıyamadığım serilerden biri de In Death serisi. Bu seri bir klasiktir bana göre. Mutlaka okuyun.

Konusuna gelince Teğmen Eve Dallas bir polis dedektifidir ve bir senatörün torunu cinayete kurban gidince bu olayı araştırmak için görevlendirilir. Roarke’la tanışır. Fazla söze gerek yok bence.

Kitap 1995’de yazılmış ve 2050’li yıllarda geçiyor. O zaman için ileri görüşle yazılan teknolojik aletler bugün icin biraz komik olabiliyor. Özellikle monitörlü bilgisayarlar tuşlar düğmeler filan. Hatırlıyorum 1995 yılındaki bilgisayarımın kasası yatay ve windowsu bile yoktu. Ms-dos işletim sistemi kullanırdım. Teknolojk kısmını geçersek zevkle okunacak bir Nora Roberts polisiyesi.

Çok uzatmıyorum. Hala bu seri hakkında bilgisi olmayan yoktur diyorum ve okudum diyerek kendime not alarak geçiyorum.

Nora Roberts - Chesapeake Bay Saga Serisi 4 - Aşkın Resmi


İngilizce Adı: Chesapeake Blue

Seri: Chesapeake Bay Saga Serisi 4

Basım Tarihi: Ocak, 2002

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 448

Çeviri: Mine Atafırat

Konusu:

Seth Quinn beş yıllık ayrılıktan sonra, Avrupa'dan ünlü bir ressam olarak evine dönmüştür. Kendisini sevgiyle yetiştirmiş olan (hepsi Quinn ailesi tarafından evlat edinilmiş) üç ağabeyinin yaşadığı koya yerleşmek niyetindedir. 

Güzel ve özgür ruhlu çiçekçi Druscilla ile karşılaştığında, hayatın kendisine bir ödül verdiği duygusuna kapılan genç adam, sonunda çocukluğunun acıklı gölgesinden kurtulduğuna inanır ve yüreğini dolduran mutlulukla 'Aşkın Resmi'ni yapmaya karar verir. Ancak geçmişi ona şantaj yapmaya başlayacaktır...

Not: Kitabı yıllar önce okumuştum. Yayınevi tüm seriyi bırakıp sadece son kitabı yayınlamıştı. Öyle de kaldı. 

Serinin diğer kitapları:

1) Sea Swept

2) Rising Tides

3) İnner Harbor

3.5) The Quinns' Christmas

4) Aşkın Resmi

Nora Roberts – Inn BoonsBoro Trilogy


Inn BoonsBoro Trilogy



Nora Roberts - Inn BoonsBoro Trilogy 3 - Bir Umut Daha


İngilizce Adı: The Perfect Hope

Seri: Inn BoonsBoro Trilogy 3

Basım Tarihi: Ocak, 2014

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 392

Çeviri: Deniz Güçlü

Konusu:

New York Times çoksatan yazarı Nora Roberts, sizi yaşadıkları kasabada sıcacık bir otel inşa eden Montgomery kardeşlerle -Beckett, Ryder ve Owen- son bir maceraya davet ediyor.

Ryder fiziksel açıdan güçlü, duygusal açıdansa pek de yumuşak olmayan bir adamdır ve Montgomery kardeşlerin en anlaşılmaz olanıdır. Güler yüzlü ya da pek de sıcakkanlı olmasa da alet kemerini taktığında onun çekici görünüşüne hiçbir kadın karşı koyamaz. Tabii BoonsBoro Oteli’nin yöneticisi Hope Beaumont hariç…

Bir zamanlar D.C.’de lüks bir otelin yöneticisi olan Hope, heyecana ve gösterişe alışkın olsa da küçük kasaba hayatına hızla uyum sağlar. Şu anda tam da istediği yerdedir ama aynısını aşk hayatı için söylemek pek de mümkün değildir. Bir türlü aklından çıkmayan Ryder ise onu hem sinir etmekte hem de heyecanlandırmaktadır. Aralarındaki bu gerilim yeni yıl kutlamalarında tatlı bir öpücükle son bulur.

Hope’u takip eden tatsız geçmişi karşısına çıktığında, onu bu çaresiz durumundan kurtaran kişi yine Ryder olacaktır. Titiz ve çalışkan otel yöneticisinin o kadar da kusursuz olmadığını görmek Ryder’ın duygularını harekete geçirecek, genç adam Hope’un tam da kendisine uygun olduğunu fark edecektir…

Nora Roberts - Inn BoonsBoro Trilogy 2 - Son Sevgili


İngilizce Adı: The Last Boyfriend

Seri: Inn BoonsBoro Trilogy 2

Basım Tarihi: Ağustos, 2013

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 392

Çeviri: Deniz Güçlü

Konusu:

Ortak bir geçmiş, yeni bir başlangıç ve ömür boyu sürecek bir aşk hakkında yepyeni bir roman. New York Times çoksatan yazarı Nora Roberts, yaşadıkları kasabaya sıcak ve sevimli bir otel inşa eden Montgomery kardeşlerle -Beckett, Ryder ve Owen- sizleri tanıştırıyor.

Owen, Montgomery ailesinin organizatörü, ailenin inşaat şirketini demir yumrukla yöneten idarecisidir - ve bir hesap tablosundan bile daha az esnektir. Kardeşleri onun liste yapma huyundan yaka silkseler de BoonsBoro Oteli tam planlandığı vakitte açılacaktır. Owen’ın planlarında öngöremediği tek şey ise Avery McTavish’tir...

Avery’nin popüler pizza mekânı otelin tam karşısında olduğundan, genç kadın otelin yenileme çalışmalarını oldukça yakından takip eder – ve Owen’ı bir kez daha takdir eder. Owen çocukken onun ilk sevgilisi olduğundan, aslında Avery’nin aklından çıkmamıştır. Ancak ona karşı hissettiği çekim pek de masumane değildir.

Avery ve Owen ilişkilerini yeni bir boyuta tedbirli bir biçimde taşırken, otelin açılması da Boonsboro kasabası halkına kutlama yapmak için bir neden verir. Fakat Owen’ın daha yapması gereken çok şey vardır. Avery’nin etrafına ördüğü duvarları yıkmak sandığından daha uzun sürecektir – ve bu olurken Avery ilk sevgilisinin son sevgilisi olacağını anlayacaktır...

Nora Roberts - Inn BoonsBoro Trilogy 1 - Yarın ve Daima


İngilizce Adı: The Next Always

Seri: Inn BoonsBoro Trilogy 1

Basım Tarihi: Mart, 2013

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 405

Çeviri: Deniz Güçlü

Konusu:

Boonsboro’daki tarihi otel hem savaşı hem de barışı gördü, el değiştirdi, hatta söylentilere göre periliydi. Şimdiyse Montgomery kardeşler ve onların enteresan anneleri sayesinde büyük bir yenilemeden geçiyor.

Tarihi oteli yenileyen mimar olan Beckett Montgomery’nin sosyal hayatı, pizza yiyip bira içerken işten bahsetmekten ibarettir. Ancak ilgilendiği bir proje daha vardır: On beş yaşından beri öpmeyi beklediği Clare.

Kocasını kaybettikten sonra doğduğu kasabaya geri dönen Clare Brewster, yalnız bir anne olarak üç çocuğunu büyütürken kasabadaki kitapçıyı da işletmektedir. Romantizm için çok az zamanı olan Clare, caddenin karşısında yeniden hayata dönen eski otele yakından bakmak istemektedir… hem binaya hem de bu işin arkasındaki adama.

Otelin büyük açılışı yaklaşırken Beckett, Clare için özel bir tur düzenler ve… birdenbire çok özel bir anı paylaşırlar. Bu bir buluşma değildir ama bu kısacık özel an yepyeni bir şeylerin başlamasına vesile olacak, olağanüstü bir maceranın kapılarını onlara açacaktır.

“Her zaman eğlendiren bir yazar.”
-USA Today

“Nora Roberts inanılmaz bir yelpazeye sahip, yetenekli bir anlatıcı."
-Publishers Weekly

“Nora Roberts kendi alanının zirvesinde.”
-People Magazine