30 Nisan 2018 Pazartesi

Sophie Jordan - Firelight Serisi 3 - Ejder Gecesi


İngilizce Adı: Hidden

Seri: Firelight Serisi 3

Basım Tarihi: Eylül, 2014

Yayınevi: Pegasus

Sayfa Sayısı: 264

Çeviri: Dilan Toplu

Konusu:

Amansız bir özgürlük mücadelesi
Tehlikeli bir yolculuk
Dinmeyen bir tutku

Herkes Jacinda'nın sürünün prensi Cassian'la bağlanacağını düşünmektedir. Ama genç kız gönlünü bir insana, daha da kötüsü bir avcıya kaptırmıştır. Will'le birlikte sürüden kaçarlar fakat bu kararları Cassian'ın kardeşi Miram'ın yakalanmasıyla son bulan bir felakete yol açar. Suçluluk hissiyle kıvranan Jacinda, işleri yoluna koyabilmek için Miram'ı kurtarmayı aklına koyar. Ama bunu yapabilmesinin tek yolu düşmanın inine girmektir.

Jacinda, Miram'a ulaşmak için bir tutsak gibi davranmak zorundadır. Ancak onu tutsak edenler hakkında daha fazla şey öğrendikçe, planın üstlerine düşen kısmını yerine getirseler bile oradan sağ çıkamayabileceklerini fark eder. Üstelik kaçışları sadece bir başlangıç olacaktır…

Sophie Jordan - Firelight Serisi 2- Ejder Gizemi


İngilizce Adı: Vanish

Seri: Firelight Serisi 2

Basım Tarihi: Şubat, 2014

Yayınevi: Pegasus

Sayfa Sayısı: 280

Çeviri: Dilan Toplu

Konusu:

Jacinda sevdiği erkeğin hayatını kurtarmak için inanılmaz bir şey yapmış, türünün en büyük sırrını ortaya çıkarmıştır. Şimdi Will'i bir daha asla göremeyebileceğini bilerek sürüsünün yanına dönmelidir. Daha da kötüsü Will'in zihni sise maruz kalmış, anıları silinmiştir. Jacinda'nın neden gitmek zorunda kaldığını bilmemektedir.

Kasabaya dönen Jacinda düşmanca tavırlarla karşılanır. Kendisi ve ailesinin iyiliği için sadakatini kanıtlaması gereken genç kızın yanında duranların arasında, onu hep istemiş olan, bir sonraki lider Cassian ile Jacinda'nın yeni güçlere kavuşan kız kardeşi Tamra da vardır. Jacinda, Will'i unutmalı ve hayatına devam etmelidir. Ama yine de içten içe bir araya geleceklerini ummaktadır. Jacinda kalbinin sesini dinleyip aşk uğruna her şeyi riske atabilecek midir?

"Heyecan verici mücadeleler, gerilimli firarlar, inanılmaz bir yakışıklı ve talihsiz âşıklarıyla Ejder Gizemi hayal gücünüzü zorluyor."
-Kirkus Reviews

"Yasak aşk, gençlik acıları, inanılmaz güçler, efsanevi yaratıklar, ateşli ejderlerle olduğu kadar ateşli gençlerle de dolu. Heyecan verici hikâyesiyle sürükleyici." 
-VOYA

"Jordan'ın doğaüstü, talihsiz âşıklar temasına yaptığı bu büyüleyici katkı, gerilim ve romantizmi bir araya getiriyor."
-Booklist

Sophie Jordan - Firelight Serisi 1 - Ejder Ateşi


İngilizce Adı: Firelight 

Seri: Firelight Serisi 1

Basım Tarihi: Mart, 2013

Yayınevi: Pegasus

Sayfa Sayısı: 320

Çeviri: Zeynep Heyzen Ateş

Konusu:

EJDER ATEŞİ GİZLİ BİR GERÇEK EZELÎ DÜŞMANLAR LANETLİ BİR AŞK

Jacinda bir drakidir… Ejderha soyundan gelen ve en büyük savunma gücü insana dönüşmek olan bir ırka mensuptur. Küçük yaştan itibaren özel yeteneğiyle göze çarptığını ve her hareketinin izlendiğini bilse de, özgürlük onun için her şeyden önemlidir. Halkının en kutsal kuralını çiğneyince hayatı tehlikeye girer ama Will isimli yakışıklı bir yabancı sayesinde kurtulur… 

Fakat bu yabancı onun türünden olanları avlamaktadır.

Ailesiyle insanların arasına kaçan Jacinda çevresine uyum sağlamaya çalışır. Tek tutunabileceği dal, içindeki drakiyi canlandıran Will’dir. Karşı konulamaz bir şekilde ona kapılsa da Jacinda, onun avcı olduğunu bilmektedir. Ondan uzak durması gerekmektedir ama içindeki draki yavaş yavaş öldüğü için en tehlikeli düşmanıyla yakınlaşmayı bile göze almıştır.

Efsanevi güçler ve nefes kesici bir romantizm, tüm beklentileri aşan ve sevgisi kadim bir uçuruma köprü ören bir kızın öyküsünde can buluyor.

“Muhteşem ve ustaca yazılmış! O kadar büyüleyici bir dünya ki hiç terk etmek istemeyeceksiniz!”
-Kerrelyn Sparks

“Jordan heyecan dolu, doğaüstü bir yasak aşk ve tutkuyu anlatıyor. Jacinda tıpkı hikâyesi gibi güçlü ve yürekli. 
Okurlar bu nefes kesici romanı bir solukta okuyacak. Muhteşem bir serinin başlangıcı olan Ejder Ateşi’ni kaçırmayın.” 
-Romantic Times

Sophie Jordan – The Derrings Serisi


The Derrings Serisi





Dört kitaplık bir seridir.

Sophie Jordan – The Derrings Serisi 4 – Aşka Teslim


İngilizce Adı: Surrender to Me

Seri: The Derrings Serisi 4

Basım Tarihi: Şubat, 2014

Yayınevi: Pegasus

Sayfa Sayısı: 304

Çeviri: Gizem Onat

Konusu:

Etrafınızı Duvarlarla Örseniz de Aşk Bir Yolunu Bulur …

Leydi Astrid Derring yıllar boyunca birkaç hizmetçiyle, arkadaşlarından ödünç aldığı kıyafetlerle ve katıldığı balolarda karnını doyurarak hayatını sürdürmüştür. Onu terk eden kocasının yaşattığı utancı üzerinden bir türlü atamayan Astrid, peşindeki soylu erkeklerin ahlaksız tekliflerine boyun eğmemiştir. Kocasının sahte kimlikle İskoçya’da yaşadığını ve zengin bir ailenin kızıyla evleneceğini duyunca yapması gereken tek şey olduğunu düşünür: O evliliği durdurmalıdır.

İskoçya yolunda yaşadığı talihsizlikler sonunda karşısına sert ve kibirli bir Amerikalı olan Griffin Shaw çıkar. Astrid kendini, buzdan duvarlarını eritebilecek vahşi bir adamın yardımıyla, bilmediği bir ülkede kanundan kaçarken bulacaktır…

“Keyifli, çekici ve yepyeni bir öykü. Kesinlikle cezbedici.”
-Romantic Times Book Reviews

Sophie Jordan – The Derrings Serisi 3 – Seninle Bir Gece


İngilizce Adı: One Night With You

Seri: The Derrings Serisi 3

Basım Tarihi: Şubat, 2013

Yayınevi: Pegasus

Sayfa Sayısı: 320

Çeviri: Esra Doyuk

Konusu:

Kendi ailesinin ona hizmetçi gibi davranmasından bıkan Leydi Jane Guthrie için sonunda bir çıkış yolu görünür… en azından bir geceliğine. Cüretkâr bir elbiseyle, adı skandallarla anılan bir kadının maskeli balosunda yaşayacağı birkaç saatlik özgürlüğü iple çeker.

Fakat Seth Rutledge karşısına çıktığında her şey değişir.

Savaşın acılarıyla kalbi katılaşan Seth, kız kardeşinin iyiliği için evlenmesi gerektiğini bilse de tutkunun artık kalbinde yer almadığını düşünmektedir… ta ki o maskeli güzel kalbini çalana kadar. Seth tekrar bulmak için yanıp tutuştuğu bu güzelin, çocukluk arkadaşı Jane olduğundan ve beraber geçirdikleri o geceden sonra hayatlarının bir daha asla eskisi gibi olmayacağından habersizdir...

Sophie Jordan – The Derrings Serisi 2 – Kendini Aşka Bırak


İngilizce Adı: Too Wicked to Tame

Seri: The Derrings Serisi 2

Basım Tarihi: Temmuz, 2011

Yayınevi: Pegasus

Sayfa Sayısı: 368

Çeviri: Aydan Özbek Şanlısoy

Konusu:

TUTKULAR MI DAHA GÜÇLÜDÜR YOKSA HAYALLER Mİ?

Portia Derring, büyükannesinin bütün ısrarlarına rağmen evlilik fikrine bir türlü ısınamamıştır; annesi gibi, yolculuklara çıkarak dünyayı keşfetmenin hayalini kurar. Ancak Derring ailesinin son dönemlerde yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle büyükannesi, Portia’nın varlıklı bir erkekle evlenerek ailesini bu parasal güçlükten kurtarmasını ister.

Heathston Moreton, cemiyet hayatının gözde bekârıdır. Tanınmış aileler kızlarını Heath’le evlendirerek bu soylu ve zengin aileye dâhil olmak için birbirleriyle yarış halindedirler. Ancak Heath, ailesinde önceki nesillerde görülen ve deliliğe neden olan kalıtsal bir hastalığı bahane ederek evlilikten kaçar. Yakışıklı Kont’un çapkınlıkları dillerde dolaşırken, aile büyükleri de onu evlendirmek için kolları sıvar. Ancak bu dikkafalı genç adamı evlendirmek hiç de kolay değildir.

Fırtınalı bir günde, küçük bir kaza bu kadın ve erkeği karşı karşıya getirir. Aralarında kıvılcımlanan tutku, aşka dönüşebilecek midir?

"Enfes, cezbedici, yepyeni bir romans… Sizi de sürükleyecek."
-Romantic Times Book Reviews

"Sophie Jordan kesinlikle kaçırılmaması gereken bir yazar."
-Barbara Dawson Smith

"Sophie Jordan gibisi yok!"
-Samantha James

Sophie Jordan – The Derrings Serisi 1 – Düğün Gecesi


İngilizce Adı: Once Upon a Wedding Night

Seri: The Derrings Serisi 1

Basım Tarihi: Nisan, 2010

Yayınevi: Pegasus

Sayfa Sayısı: 383

Çeviri: Melek Öztürk

Konusu:

Bir Pembe Yalan…

Leydi Meredith Brookshire, Oak Run’dan vazgeçemezdi. Aniden beş parasız ve kocasız kalmıştı. Keçileri kaçırmış babasıyla kız kurusu halasını da yanına alıp nereye gidecekti ki?

Bütün bunlar yetmezmiş gibi son Brookshire vârisi Nicholas Caulfield, malikânenin kanunen kendisine ait olduğunu iddia edecekti.

Hem yakışıklı hem de küstah olan bu zorba adamın öldüğü sanılıyordu oysa. Meredith’in ailesini ve kendisini sokakta bulmamak için tek çıkış yolu vardı ve çevireceği dolap ya genç kadının kurtarıcısı olacak ya da sonunu getirecekti. Bu yolun sonunda kendini nefret ettiği adamın yatağında mı bulacaktı yoksa?

"Cayır cayır bir seksüel gerilim... Oldukça tatmin edici…"
-Publishers Weekly

"Yazarın bu ilk kitabından tutku fışkırıyor."
-Bonnie, A Romance Review

"Düğün Gecesi, ihanetin, tutkunun ve aşkın çekici ve duygusal hikâyesi. Kitaplarını dört gözle bekleyeceğim yeni bir yazar buldum."
-Valerie Pelissero, Rakehell Reviews

Sophie Jordan – The Penwich School for Virtuous Girls Serisi


The Penwich School for Virtuous Girls Serisi



3) Wicked Nights With a Lover
(çevirilmedi)

Sophie Jordan – The Penwich School for Virtuous Girls Serisi 2 – Skandal Aşıklar


İngilizce Adı: In Scandal They Wed

Seri: The Penwich School for Virtuous Girls Serisi 2

Basım Tarihi: Mart, 2015

Yayınevi: Pegasus

Sayfa Sayısı: 320

Çeviri: Eylül Cavaç

Konusu:

HANGİ KADIN YENİ TANIŞTIĞI BİR ADAMLA EVLENİR? CESUR BİR KADIN.

Evelyn Cross itibarını, özgürlüğünü ve aşk umutlarını uzun zaman önce feda etmiştir. Artık İngiltere kırsalının ücra bir köşesinde hayatta kalma mücadelesi vermekte, önemsediği her şeyi yok edebilecek bir skandaldan kaçınmaktadır. Ta ki baştan çıkarıcı, yakışıklı bir vikont ona sayısız olanaklar sunarak evlilik teklif edene kadar…

HANGİ ADAM YENİ TANIŞTIĞI BİR KADINLA EVLENİR? ONURLU BİR ADAM.

Spencer Lockhart savaştan yeni dönmüştür. Vikontluk unvanını üstlenmeye ve kuzeninin Evelyn Cross’a yaptığı yanlışı düzeltmeye kararlıdır. Genç kadınla evlenmek, sorumluluk sahibi genç adamın ödeyeceği ufak bir bedeldir. Ancak onunla tanıştığında Evelyn’in hiç de beklediği gibi bir kadın olmadığını anlar. Tutku alevleri ikisini de yakarken, Spencer sorumluluklarını düşünemez hale gelecektir…

HANGİ ÇİFT TANIŞTIKTAN HEMEN SONRA EVLENİR?
TUTKULARIYLA SKANDAL ÇIKARABİLECEK BİR ÇİFT.

“Romans severler bu kitabı ellerinden bırakamayacak.”
-Library Journal

Sophie Jordan – The Penwich School for Virtuous Girls Serisi 1 – Aşkın Günahı


İngilizce Adı: Sins of a Wicked Duke

Seri: The Penwich School for Virtuous Girls Serisi 1

Basım Tarihi: Eylül, 2013

Yayınevi: Pegasus

Sayfa Sayısı: 383

Çeviri: Esra Doyuk

Konusu:

Fallon güzelliğini gizleyebilirdi... Peki ya arzularını?

Biri maskelerin ardında yaşıyor…

Fallon O’Rourke gibi bir güzelin iffetini koruyabileceği son yer, Londra’nın en çapkın dükü Dominic Hale’in Mayfair’deki malikânesidir. Ancak genç kız orada güvendedir çünkü bir uşak kılığına girmiştir. Sırrını korumak için elinden geleni yapmasına rağmen günahkâr çapkının yatak odasına girip çıkan kadınlardan biri olmayı dilediğini fark eden Fallon, bu oyunu sürdürebilecek midir?

Diğeri günah işlemek için yaşıyor…

Yakıcı mavi gözlere ve enfes bir gülümsemeye sahip hovarda Dük’ün keyfine düşkünlüğüne imrenenler, onun kısa süreli mutlulukların peşinde koşmasının nedenini sorgulamamaktadır. Oysa Dük’ün kalbi kırıktır ve kendini korumak için ördüğü duvarları sadece bir kadın yıkabilecek, sadece bir kadın onun aşkını kazanabilecektir…