29 Eylül 2018 Cumartesi

Debbie Macomber - Cedar Cove Serisi 5 - Liman Caddesi


İngilizce Adı: 50 Harbor Street

Seri: Cedar Cove Serisi 5

Basım Tarihi: Ekim, 2015

Yayınevi: Novella

Sayfa Sayısı: 432

Çeviri: Nilgün Birgül

Konusu: 

Herkesin pişmanlıkları vardır. Senin yapmamış olmayı dilediğin bir şey var mı?

Sevgili okur,
İster inanın ister inanmayın yine yepyeni bir Cedar Cove hikâyesiyle karşınızdayız.
Bu sefer işin içinde McAfee ailesi var. Özel dedektif Roy ile eşi Corrie, onlara geçmişteki pişmanlıklarını hatırlatan isimsiz mesajlar almaya başlarlar ve Corrie'nin bunun ne anlama geldiğiyle ilgili hiçbir fikri yoktur.

McAfee'ler ayrıca kızları Linnette'den aldıkları sevindirici bir notla, onun kasabaya gelip yeni klinikte çalışmaya başlayacağını öğrenirler. Linnette kasabaya yerleşince annesi ona, Cliff'in at çiftliğinde çalışan Cal'le bir buluşma ayarlar,
fakat Linnette bu randevu için annesi kadar hevesli değildir.
Cliff demişken, Grace'le aralarındaki inişli çıkışlı ilişki tekrar başlar. Üstelik kasabadaki tek ilginç haber de bu değildir. Corrie sizi ve beni, tüm bildiklerini anlatmak üzere Liman Caddesi'ndeki evine kahve içmeye davet ediyor, buyurmaz mısınız?
-Olivia-

"Debbie Macomber muhteşem bir hikâye anlatıcısı, bir sonraki kitabı iple çekeceksiniz."
-Publishers Weekly-

"Tekrar Cedar Cove'da, o bildiğimiz sıcak aile ortamında, insana dair her türlü hikâyenin içindeyiz."
-Booklist-

"Çok üretken ve yetenekli bir yazar olan Debbie Macomber bizi Cedar Cove isimli,
sevimli ve küçük kasabaya götürüyor. Üstelik bu kasabanın sakinleri oldukça enteresan, samimi ve eğlenceli. Bu kitaplar bağımlılık yapıyor."
-Amazon-


Yorumum:

#okudumbitti📚

#debbiemacomberkitapfidanı etkinliğinde artık bir Debbie Macomber kitabı yetmiyor bana. O yüzden iki tane okumaya başladım.

Geçen ay Kızılcık Burnu'nda Beldonlara konuk olmuş ve pek becerikli Peggy ile tanışmıştık. Bu sefer McAfee'lere konuğuz. Başlarında bir esrarengiz durum varki neyse bu kitapta durumu anlıyoruz neymiş. Burada spoiler vermek istesem de susuyorum. Bu arada aramızda kalsın Corrie Peggy kadar becerikli değil (dedikodunun dibine vuruyoruz). Ama onun yeteneği kocası ile aynı paralelde hareket etmesi. Aynı düşünüp aynı şeyleri yapıyorlar. Ama bir biri bir adım önde bir diğeri. Şunu yapalım, ben yapmıştım zaten, durumu. Martha Steward'ın yemek yapması gibi. Kek 40 dakikada pişiyor ama biz beklemeyelim daha önce pişirdiğimizi alalım.

Yeni aşklar, sürpriz evlilikler, bebekler, hamilelikler, ayrılıklar bildiğiniz hayattan kareler yani. Cedar Cove'da yaşayası geliyor insanın.

Bu kitapta göz dolduran burun kemiği sızlatan o doz varya çok iyi ayarlanmış. Ay ağlamayayım desem de bile bile aktı yaşlar.

Hala okumadıysanız ne duruyorsunuz hadi bir ucundan başlayın artık.

Debbie Macomber - Cedar Cove Serisi 4 - Kızılcık Burnu


İngilizce Adı: 44 Cranberry Point

Seri: Cedar Cove Serisi 4

Basım Tarihi: Haziran, 2015

Yayınevi: Novella

Sayfa Sayısı: 432

Çeviri: Nilgün Birgül

Konusu: 

Geçmiş, ondan kaçsak bile bugünümüzü yakalamanın bir yolunu mutlaka bulur...

Beni hatırlıyor olmalısınız; Cedar Cove kasabasından Peggy Beldon... Burada yaşamayı seviyorum ama otelimizde işlenen cinayet nedeniyle hiçbir şey eskisi gibi değil. Öldürülenin, Max Russell adında biri olduğu ortaya çıktı. Neden buraya geldiği ve onu kimin öldürdüğü hakkında hâlâ bir fikrimiz yok. Sadece, katilin bir an önce bulunmasını umuyoruz.

Russell cinayeti bir yana, sizinle paylaşmayı istediğim çok fazla dedikodu birikti. Dinlemek isterseniz, bir fincan çay ve yabanmersinli çörek eşliğinde size hepsini seve seve anlatırım. Ama önce derin bir nefes alın!

Macomber'ın hayat verdiği samimi ve bir o kadar yaşamın içinden karakterler sayesinde Cedar Cove'u tekrar ziyaret etmek için can atacaksınız."
-Booklist-

"Cevar Cove sakinlerinin inişli çıkışlı hayatlarını okumaya kaldığınız yerden devam ederken, onları ne kadar özlediğinizin farkına varacaksınız."
-BookPage-

"Cedar Cove kasabasında neler döndüğünü merak etmekte haklısınız. Macomber'dan beklediğinize değecek türde bir roman daha."
-Publishers Weekly-


Yorumum:

#okudumbitti📚

@okuyan_kadinlar_kulubu ile her ayın 25'inde okuduğumuz #debbiemacomberkitapfidanı nda bu ay ne yaptım ettim iki Debbie Macomber kitabı sığdırdım. Okullar tatil olduğundan da Cedar Cove Serisi fotoğraf çekme köşem okul kameriyesi yerine salondaki sehpaya güneş vurmasını bekleyip onu da nedense facebook filtreleriyke süslemişim. Üstüne orijinali de silmişim.

Kızılcık Burnu bu ayki Cedar Cove kasabası romanım. Serinin de 4. kitabı. Biliyorsunuz bu seride her ay bir kasaba sakininin evine konuk oluyoruz ve bu sefer Bob ve Peggy Beldon'a konuk olduk. Tatlı şirin bir oda kahvaltı pansiyon sahibi bu çifti tanıyoruz öncelikle. Bob karısı hakkında uzun uzun düşünüyor ve pek becerikli pek hamarat bahçesini de ekeri yemeği de güzeldir dost canlısıdır aman aman tam dört dörtlük bir kadın. Aslında Debbie teyze bize diyor ki Peggy gibi olun. Evinizin işi tam, yemeğiniz lezzetli, eşinize her konuda tam destek.

Diğer kitaplardan gelen bir cinayet olayı var ki bu kitapta çözülüyor. Tabi cinayetin olduğu yer olan Bob ve Peggy'nin evinde.

Pek çok kişinin hayatlarına da yine misafir oluyoruz ama onlar spoiler olur. O yüzden çok şaşırtıcı olaylar var diyeyim sadece.

Bu arada çiftlerde bir bebek isteme modası vardı ki sormayın. Ay iyice Cedar Cove dedikodusu yapar oldum. Kaçayım yavaştan.

Yine güzel bir Debbie Macomber romanıydı. Klasik tarz ama bu sefer bazı olaylar hayatın ta içindendi.

Debbie Macomber - Cedar Cove Serisi 3 - Pelikan Çıkmazı


İngilizce Adı: 311 Pelican Court

Seri: Cedar Cove Serisi 3

Basım Tarihi: Eylül, 2014

Yayınevi: Novella

Sayfa Sayısı: 464

Çeviri: Nilgün Birgül

Konusu:

Aşkın yolları çıkmaza girdiğinde yüreğin rehberindir...

Sevgili Okur,
Cedar Cove'da yaşayanların en bilindik özelliklerinden biri, birbirlerinin hayatında ne olup bittiğini sürekli merak etmeleridir.
Mesela benim hayatım. Kasabadaki herkes, kocam Zach'le yakın zaman önce boşandığımızı ve yargıç Olivia'nın hiç alışılmadık bir velayet kararı aldığını biliyor. Karara göre, çocuklar Zach'in evi ile benimki arasında gidip gelmeyecek. Evler arasında mekik dokuyan biz olacağız!

Ancak daha çok merak edilen olaylardan biri Cedar Cove'daki otelde ölen adamla ilgili. Bir gece yarısı otelin kapısını çalan bu esrarengiz adam kimin nesiydi,
buraya ne amaçla gelmişti? Kasabamızın dedektifi Roy McAfee gerçeği ortaya çıkarmakta kararlı.
Bunu başarıp başaramayacağını hep birlikte göreceğiz.

O halde birbirinden ilginç hayatlarla dolu kasabamıza bir kez daha hoş geldiniz…
- Rosie Cox-

"Macomber, küçük bir Amerikan kasabasında yaşayan sıradan kadınları o kadar gerçekçi betimliyor ki, bu yeteneğiyle türün ikonu olmayı hak ediyor."
-Publishers Weekly-

"Debbie Macomber, etkileyici kadın karakterler yaratma konusunda tam bir usta."
-The New York Times-

"Deniz Feneri Yolu ve Gül Ağacı Sokağı'yla başlayan hikâye Pelikan Çıkmazı'yla devam ediyor. Samimi karakterler, sıcacık bir kasaba ortamı, biraz da gizem... Cedar Cove'u ziyaret etmek isteyeceksiniz."
-Booklist-


Yorumlarım:

#okudumbitti📚
Her ayın 25'inde @okuyan_kadinlar_kulubu olarak #debbiemacomberkitapfidani yapıyoruz.

Ben bu ay Cedar Cove Serisi'nin 3. Kitabı Pelikan Çıkmazı'nı okudum.

Biliyorsunuz Debbie Macomber bu serinin her kitabında Cedar Cove kasabasındaki bir adresi merkez alarak tüm kasabanın hikayesini anlatıyor ve her kitabın sonunda bir sonraki adresi biliyorsunuz. Yani Gül Ağacı Sokağı'nın sonunda gelecek kitabın Pelikan Çıkmazı olduğunu öğrenmiştik.

Pelikan Çıkmazı'nda bir önceki kitapta boşanmalarına şahit olduğumuz Rossie ve Zach var. Zach zamanında Rossie'nin evinin hanımı olmasını istemiş ama Rossie zamanla gönüllü işleri yaparak durumu abartmış ve çalışan kadınlardan daha fazla dışarıda kalarak evi, çocukları ve eşini ihmal etmiş. Zach'in de gözü dışarı kaymış iyice çekilmez bir adam olmuş.

Yargıcımız boşanma davasında çocuklar neden sizin boşanmanızın cezasını çekecek, onlar sabit kalsın siz arada gidip gelin eve, diyerek radikal bir karar vermiş ve böylece kitap böyle başlamış. Bu başlangıç spoiler vermedim yani.

Rossie ve Zach'in yanında Grace, Olivia ve Maryellen'in hikayeleri de ilerliyor kitap boyunca. Ve kimliksiz ölü adam konusunda gelişmeler var.

Yer yer hüzünlendiren ama bittiğinde yüzlerimize ve kalplerimize kocaman bir gülümseme hediye eden bu seriye başlamak için fazla beklemeyin derim.

Debbie Macomber – Cedar Cove Serisi 2 – Gül Ağacı Sokağı


İngilizce Adı: 204 Rosewood Lane

Seri: Cedar Cove Serisi 2

Basım Tarihi: Nisan, 2014

Yayınevi: Novella

Sayfa Sayısı: 432

Çeviri: Nilgün Birgül

Konusu:

Her şeye rağmen hayatımızı anlamlı kılan insanlar varsa yaşamak için hâlâ bir sebebimiz var demektir...

Sevgili Dostlarım,

Cedar Cove'a hoş geldiniz! Olivia, Grace, Charlotte, Jack, Justine ve Seth öykülerine devam etmek -ve sizi yeni insanlarla tanıştırmak- için can atıyor.
Bütün küçük yerleşim yerlerinde olduğu gibi, Cedar Cove da iyinin, kötünün ve beklenmeyenin bir karışımı.
Bu vesileyle, romanda sizi birkaç sürprizin beklediğini de söyleyebilirim. Şimdi oturup arkanıza yaslanın. Arkadaşlarım, Cedar Cove'da olup bitenleri size anlatmak için sabırsızlanıyor.
Debbie Macomber

Gül Ağacı Sokağı aşk, evlilik, ayrılık gibi insan ilişkilerine dair her alanda usta bir yazarın kaleminde hayat bulan sıcacık ve samimi bir roman.
Macomber günlük yaşamdan seçtiği, kendinizden de bir şeyler bulabileceğiniz karakterlere yenilerini ekleyerek hikâyesini kaldığı yerden anlatmaya devam ediyor.

"Cedar Cove serisinin ikinci kitabı Gül Ağacı Sokağı'nda, Macomber gizemin ve okuru bekleyen sürprizlerin dozunu daha da artırmış gibi görünüyor."
-Booklist

"Cedar Cove'da olup bitenlerin hızına yetişemeyeceksiniz!"
-The New York Times-

"Macomber, insan ilişkilerini kelimelere dökmekte uzman ve rakipsiz bir yazar olduğunu bir kez daha kanıtlıyor."
-Publishers Weekly-


Yorumum:

Debbie Macomber Kitap Fidanı ile ikinci ayımda Cedar Cove Serisinin ikinci kitabı Gül Ağacı Sokağı ile devam ettim.

Serinin birinci kitabı yargıç Olivia’nın evi Deniz Feneri Yolu idi. Bu kitapta Olivia’nın yakın arkadaşı Grace’in evine Gül Ağacı Sokağı’na konuk oluyoruz. Bu durumda Grace’in ilk kitapta evi terk eden kocası Dan’in akıbetini öğreniyoruz. Ve tabi Grace’in kızı Maryellen’i daha yakından tanıyıp yeni bir aileyle tanışıp onun parçalanışına şahit oluyoruz. Ve anlıyoruz ki bu yeni aile 3. Kitabın adresi (gelecek ayın 25’ini şimdiden iple çekiyorum. Bu adam niye bu kadar anlayışsız bu kadın neden gün boyu dışarıda).

Yazar bize kahramanlarını tanıttı ve onların hayatının içine çekti. Şimdiden adı geçen her adresi okumak o hayatlara şahit olmak istiyorum. Kahramanlar o kadar tanıdık, yaşananlar o kadar gerçek ki. Ve belki de gerçek hayatta şahit olmadığımız mutlu sonlar. İşte esas bu kitapları okutan faktör. Ne yaşanırsa yaşansın insanlar doğru yolu buluyor, affediyor, affediliyor ve mutlu sona ulaşıyor.

Hayatlarımızda mutlu sonlara ve mutlu başlangıçlara ulaşmak dileğiyle. Gelecek ay yeni bir Debbie Macomber kitabıyla buluşmak üzere.