29 Haziran 2020 Pazartesi

Jeff Wheeler - Kingfountain Serisi 1 - Zehirci

📚Merhaba,

@okuyan_kadinlar_kulubu #birharfbirkitap etkinliğinde koca bir alfabeyi bitirmenin sevincini yaşıyoruz. 28 aylık bir süreç bitti. Gelecek ay yeni tur başlıyor. Yani "A" harfi ile başlayan kitaplar şimdiden hazırlansın. Benim her köşeden bir A harfi ile başlayan kitap fırladığı için aylık okumaları yığdığım (artık oradaki kitaplar için yığmak fiilini kullanabilirim ancak🙈), koltukta kitaplar bir kule şekline dönüştü bile. Ve tabiki çoğunu okuyamayacağım ama bir öneri paylaşımı yapabilirim.

Gelelim bugünkü paylaşımıma, Jeff Wheeler, Kingfountain Serisi birinci kitabı, Zehirci ile geldim bugün. (@olimposyayinlari seri bilgisini kapağa yazdıkları için 💕💕💕) Bu kitap @aylinin_kitaplari çekilişinden gelmişti ve bu etkinlik için ayırmıştım. Teşekkürler.

Konusuna gelince; Owen ailenin en küçüğü ve ailesine son derece bağlı, ayrıca okumayı kendi kendine öğrenmiş, son derece farklı bir çocuktur. Babası Lord Kiskaddon, baştaki krala sadakatini ispat etmesi gerekirken yanlış bir karar aldığı için Owen Kral Severn'in rehinesi olarak kraliyet sarayına götürüldüğünde sadece sekiz yaşındadır.

Orada karşısına Ankarette çıkar. Sarayda öldüğü sanılan bu kadının bazı özel güçleri vardır. Sadece geceleri ortaya çıkarak Owen'a saray hayatında işine yarayacak şeyler öğretir. Koruması altına alır. Ankarette aynı zamanda "Zehirci" dir.

Kitabın ilk 30 sayfasında atmosfere girmek için çabaladığımı söylemem gerek. Sebebi bu tarz kitapları çok okumamış olmam. Ama otuzdan sonra Owen, onun saraydaki hayatı, entrikalar, stratejiler, doğrular, yalanlar derken sonu zirvede bitti ki, devam kitabı Casus'u okumak için sabırsızlanıyorum. Ama eylülden önce olmaz. Neden? Sebep çok. Temmuz sonu taşınıyorum, sonra ev yerleştireceğim, sonra alışveris yapıp satın alacağım, bu arada kulüp C harfi ile başlayan kitaplara doğru yol almış olur ve belki bir ümit serinin üçüncü kitabı bizde yayınlanır😃

Görüşmek üzere🌊

#kingfountain #zehirci #jeffwheeler
#olimposyayınları #thequeenspoisoner #dendenak #dendeninyörüngesi #kitapyorumu #okuyankadinlarkulubu #okudumbitti