21 Eylül 2018 Cuma

Debbie Macomber – Blossom Street Serisi 4 – Mucizeler Dükkanına Dönüş


İngilizce Adı: Back on Blossom Street

Seri: Blossom Street Serisi 4

Basım Tarihi: Haziran, 2012

Yayınevi: Martı

Sayfa Sayısı: 528

Çeviri: Ozan Aydın

Konusu:

İsteyince, her sorunun bir çözümü olduğunu anlıyor insan...
Aşkın ve arkadaşlıkların filizlenerek çoğaldığı, zamanla sımsıcak ilişkilere dönüştüğü bir sokak hayal edin. Her iki yanında kapısını çalabileceğiniz, bir bardak
çay eşliğinde sevdiklerinizle sohbet edebileceğiniz, içinizi ısıtan dükkânların dizili olduğunu düşünün. Aydınlığa açılan umut dolu bir dünyaya girmenin, hüzün ve mutluluğun bir arada sunulduğu, doyumsuz yaşam öykülerine tanıklık etmenin vakti gelmiş demektir.

Debbie Macomber, Mucizeler Dükkânına Dönüş adlı romanıyla iyi-kötü her yaşanmışlığın bir tecrübe olarak bizlere geri döndüğünü bir kez daha kanıtlıyor.

"Debbie Macomber, aşkın ve arkadaşlığın mucizevi yönlerini kimsenin aktaramayacağı güzellikte anlatıyor."
-BookPage-

"Macomber'ın son kitabı Mucizeler Dükkanına Dönüş, hayatınıza enfes bir lezzet katıyor."
-Publishers Weekly-

"Macomber'in tanıdık karakterleriyle birlikte, arkadaşlığın ve aşkın kol gezdiği muhteşem bir dünyada gezintiye çıkmaya hazır olun. Kitabı okurken alacağınız keyfin tarifi yok!"
-Booklist-

"Sorunların, insanları gerçek dostluklara ve sevgiye sürükleyişinin büyüleyici hikâyesine tanıklık edeceğiniz sımsıcak bir roman..."
-RT Book Review

Not: Seri Epsilon Yayyınları'ndan yeniden yayınlanmıştır.

Debbie Macomber – Blossom Street Serisi 3,5 – Kar Tanelerinin Bir Bildiği Var


İngilizce Adı: Christmas Letters

Seri: Blossom Street Serisi 3,5 

Basım Tarihi: Aralık, 2014

Yayınevi: Novella

Sayfa Sayısı: 226

Çeviri: Nilgün Birgül

Konusu:

Otuzlu yaşlardaysan Noel Baba yoktur.
Beş yaşındaysan vardır.
Ama umut her yaşta seninledir.

Katherine O’Connor vaktinin çoğunu Blossom Sokağı’ndaki French Cafe’de başkaları için Yeni Yıl mektupları yazarak geçiren, bir taraftan da tam zamanlı iş arayan genç bir kadındır. Zamanla, mektup yazma işi onun için yeni bir kariyere dönüşmeye başlamıştır.

Çocuk Psikoloğu Wynn Jeffries de tıpkı Katherine gibi, aynı kafede vakit geçirmekten keyif almaktadır. Genç kadın onunla tanışmamıştır bile ama kitabında Yeni Yıl geleneklerinin çocukları kandıran saçmalıklardan ibaret olduğunu savunduğu için Wynn’den hoşlanmamaktadır. İkisinin yolları, devamlı gittikleri bu mekânda kesişir.

İlk başlarda, anlaşamadıkları konusunda anlaşırlar. Ancak onları yakınlaştıran asıl sebep birbirine zıt iki insan oluşlarıdır. Henüz fark edememiş olsalar da bunu anladıklarında aşk çoktan kapılarını çalmış olacaktır. Tabii eğer âşık olmaktan korkmayıp o kapıyı açmaya cesaret edebilirlerse…

“Debbie Macomber’ın kaleminden her zamanki gibi dokunaklı ve bilindik ama bir o kadar farklı bir hikâye… Kışın soğuğuna inat sımsıcak bir Yeni Yıl romanı.”

Romantic Times

“Debbie Macomber hayranları bu romanı okurken Katherine ve Wynn arasındaki diyalogların nereye varacağını merak ve heyecanla takip edecekler. Macomber her zamanki gibi kalplere dokunan karakterler yaratmayı başarmış.”
Times Record News

“Yeni Yıl yeni başlangıçlarla birlikte gelir. Debbie Macomber’ın bu umut ve aşk kokan romanını okuyarak yeni bir yılı karşılamak başlangıçların en güzeli olacak.”

Chicago Tribune

Not: Kitabın aynı kapakla Martı Yayınları'ndan baskısı vardır ama Novella baskısı daha özenli.


Yorumum:

Okuyan Kadınlar Kulübü ile her ayın 25’inde bir Debbie Macomber kitabı okuyoruz. Hatta bazen iki. Bu ay Kızılcık Burnu’nu elime aldım ama canım daha önce de okuduğum Kar Tanelerinin Bir Bildiği Var okumak istedi. Bende öyle yaptım. Görsel geçen sene kar yağdığında çektiğim ama kullanmadığım bir fotoğraf. Kar bize gelmedi yani daha bu yıl.

Kitabımıza gelince her zamanki gibi yazarımızın ana teması umut. Zaten bu yüzden seviyorum ya bu kitapları.

Bu arada kitabımızın bazı kısımları French Cafe’de geçiyor. Yani bildiğimiz Blossom Street French Cafe. Küçük Mucizeler Dükkanı’ndan tanıyacağınız Alix’in çalıştığı yer. Haliyle eski dostlarla karşılaşır gibi bir durum oluyor ki bu çok tatlı.

Katherine başkalarının mektuplarını yazarak geçinmektedir. Wynn ise yeni yıla karşı olan bu konuya kitabında yer vermiş bir psikologdur. Katherine fikirlerinden dolayı Wynn’e uzaktan sinir olmaktadır ve sonra tesadüfler sonucu tanışırlar.

Çok tatlı, çok romantik bir kitap. Kısacık. 226 sayfa bir günde sarıp sarmalar sizi.