15 Nisan 2018 Pazar

Nora Roberts – Key Trilogy


Key Trilogy
(Anahtar Üçlemesi)




Not: Yıllar önce okuduğum ve beni Nora Roberts'la tanıştıran seri diyebilirim. Normalde fantastik okumam ama bu seriyi su gibi okumuştum. 

Nora Roberts – Key Trilogy 3 – Cesaretin Anahtarı


İngilizce Adı: Key of Valor

Seri: Key Trilogy 3
(Anahtar Serisi)

Basım Tarihi: Nisan, 2007

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 320

Çeviri: Mine Atafırat

Konusu:

Bir sanatkar, bir bilgi insanı ve bir savaşçı...

Esrarengiz bir kutuda üç anahtar... Bilgeliğin Anahtarı ve Işığın Anahtarı'ndan sonra sıra Cesaretin Anahtarı'nı bulmaya gelir...

Cesaretin Anahtarı'nı bulmak Zoe'nin görevidir. Üç dostun yürekleri, akılları ve cesaretleriyle son kilit de açılacak, aşk ve iyilik kazanacaktır.

Ancak yapılan her şeyin, atılan her adımın bir bedeli vardır. Özgürlüğe kavuşmayı bekleyen üç mavi ışık, cesur savaşçının cesaretini sergilemesini beklemektedir.

Zoe kendinden geçmiş gibiyken, oğlu Simon'n sesini duyar. Bu ses kötülüğün sesiyle son bulmamalıdır...

İrlanda efsanelerinden etkilenen Nora Roberts, 'Anahtar' üçlemesinin son kitabı olan 'Cesaretin Anahtarı' ile okurunu yeniden heyecanlandıracak ve düşündürecek.

Nora Roberts - Key Trilogy 2 - Bilgeliğin Anahtarı


İngilizce Adı: Key of Knowledge

Seri: Key Trilogy 2
(Anahtar Serisi)

Basım Tarihi: Ocak, 2003

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 335

Çeviri: Mine Atafırat

Konusu:

Her zaman İrlanda efsanelerinden etkilenmiş ve kendini o sihirli öykülere yakın hissetmiş olan Nora Roberts, 'Anahtar' üçlemesinin ikinci kitabı olan 'Bilgeliğin Anahtarı'nda da dizinin ilk kitabı 'Işığın Anahtarı'nda olduğu gibi, hayal gücünün sınırlarını zorlayarak bir yirmi birinci yüzyıl masalı anlatmaya devam ediyor. 

Kişilikleri birbirinden fazlasıyla farklı üç genç kız, hayatı aydınlatan sanatın, bilgi ile gerçekliğin ve cesaretle yiğitliğin anahtarlarını ararken, kendileriyle yüzleşip mutluluğu ve aşkı buluyorlar. 

Bu kez, ikinci kitabın baş kahramanı olan kitap kurdu Dana, Bilgeliğin Anahtarı'na ulaşmak için, kitap sayfaları arasında zorlu bir yolculuğa çıkmak zorunda kalıyor... 

Erkek kahramanlarını çok iyi anlayan ve anlatan; güçlü kadın kahramanlarını hayata çok yakın çizen ve aşkı en güzel yazan Nora Roberts, bu üçlemesinde okurunu hem heyecanlandırıyor hem de düşündürüyor.

Nora Roberts - Key Trilogy 1 - Işığın Anahtarı



İngilizce Adı: Key of Light

Seri: Key Trilogy 1
(Anahtar Serisi)

Basım Tarihi: Aralık, 2005

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 342

Çeviri: Mine Atafırat

Konusu:

Her zaman İrlanda efsanelerinden etkilenmiş ve kendini o sihirli öykülere yakın hissetmiş olan Nora Roberts, 'Anahtar' üçlemesinin ilk kitabı olan 'Işığın Anahtarı' ile hayal gücüne açılan kapıyı aralıyor; okurlarını masalsı ve gizemli bir dünyanın sınırlarında dolaştırıyor.

Kişilikleri birbirinden fazlasıyla farklı üç genç kız, hayatı aydınlatan sanatın, bilginin ve cesaretin anahtarlarını ararken, kendileriyle yüzleşip mutluluğu ve aşkı buluyorlar.

Erkek kahramanlarını çok iyi anlayan ve anlatan; güçlü kadın kahramanlarını hayata çok yakın çizen ve aşkı en güzel yazan Nora Roberts, bu üçlemesinde okurunu hem heyecanlandırıyor hem de düşündürüyor.

Nora Roberts – Bride Quartet Serisi


Bride Quartet Serisi 
(Gelin Serisi)





Not: Kitapları okudum, merak eden bir arkadaşa hediye ettim. Tekrar okuyup fotoğraflayacak şansım yok. Okumak ister miydim. Evet. Nora Roberts'ı çok severim bir yazar olarak. Bazı kitaplarında bazen mesleklerle ve konularla ilgili fazla detay fark etsem de yine de istisnasız Türkçe'ye çevrilen her kitabını okurum. Kadın karakterleri son derece güçlü, diyaloglar mantıklı ve olay kurguları son derece iyi. Tavsiye ederim yazarı genel olarak.

Nora Roberts – Bride Quartet Serisi 4 - Ömrüm Senindir


İngilizce Adı: Happy Ever After

Seri: Bride Quartet Serisi 4
(Gelin Serisi)

Basım Tarihi: Kasım, 2012

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 344

Çeviri: Aslı Ağca

Konusu:

New York Times çok satan yazarı Nora Roberts, sizi Connecticut’ın en gözde evlilik planlama şirketi Vows’un kurucuları Parker, Emma, Laurel ve Mac’le son bir macera yaşamaya çağırıyor.

Parker Brown arkadaşlarının çocukken oynadıkları oyunu rüyalarının işine çevirmiştir. Ve artık Vows’un yüzü odur – her gelinin taleplerini karşılar; bütün işlerin zamanında halledilmesini sağlar; Emma’nın romantik çiçeklerinin, Laurel’ın nefis ikramlarının ve Mac’in çarpıcı fotoğraflarının göz alıcı bir şekilde bir araya gelmesinden sorumludur.

Rüyaların gerçeğe nasıl dönüştürüleceğini çok iyi bilir… Tamirci Malcolm Kavanaugh her şeyin nasıl işlediğini çözmeye bayılan biridir ve Parker Brown da bir istisna değildir. Ancak Parker’ın erkek kardeşi onun iyi bir arkadaşıdır ve Mal bu küçük flörtün bir beraberliğe dönüşmesinin ciddi bir adım olduğunun farkındadır.

Uzun bir süredir hiçbir erkek Parker’ın ilgisini çekmemiştir ama kuzguni saçlarıyla motosiklet sürücüsü Mal, görünen o ki bu konuda oldukça hünerlidir. Tutkulu öpücükleri, Parker’ı ona karşı bir şeyler hissetmesine neden olacak kadar gafil avlar. Parker işinde risk alırken her zaman gözü karadır ama bu defa hayatının şansı için kalbini ortaya koymalıdır.

Nora Roberts - Bride Quartet Serisi 3 - Değerini Bil


İngilizce Adı: Savor the Moment

Seri: Bride Quartet Serisi 3
(Gelin Serisi)

Basım Tarihi: Nisan, 2012

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 360

Çeviri: Aslı Tümerkan

Konusu:

New York Times çok satan yazarı Nora Roberts, sizi Connecticut'ın en gözde evlilik planlama şirketi Vows'un kurucuları Parker, Emma, Laurel ve Mac'le tanışmaya davet ediyor.

Laurel McBane ne zaman desteğe ihtiyaç duysa arkadaşlarına güvenmiştir, özellikle de en büyük hayali olan yemek okuluna gitme şansı ailesinin maddi sorunları yüzünden suya düşmek üzereyken. Şimdi Laurel arkadaşlarının cömert yardımını, müşterilerinin düğünlerinde yaptığı birbirinden lezzetli pasta ve şekerlemelerle ödüyor.

Laurel aşka ve romantizme elbette inanmaktadır - tabii teoride. Ancak diğer kadınların arzuladığı tüm o zevkler konusunda oldukça çekingendir.

Parker'ın ağabeyi Delaney Brown gibi güçlü ve zeki erkekleri beğenir - hatta çocukluğundan beri Del'e delicesine âşıktır.

Bazı aşklar diğerlerinden daha uzun sürmekte ve buna inanan Laurel, üst düzey bir avukat olan Del'in hâlâ erişilmez olduğunu düşünmektedir.

Bir gece Laurel'ın hızla değişen ruh hali, Del ile öfke dolu, ateşli ve baş döndürücü bir biçimde öpüşmesine neden olur. Paylaştıkları bu tutku dolu öpücük hayatlarında bir dönüm noktası olacaktır...