1 Haziran 2021 Salı

Yaprak Öz - Berlinli Apartmanı

Seri: Yok

Basım Tarihi: Ekim, 2019

Yayınevi: Oğlak Yayınları

Sayfa Sayısı: 256

Konusu:

(…) Birden alev almıştım. Çığlık çığlığa ayağa fırladım, kazağımın önü göğsüme kadar alevler içindeydi. (…) Göğüs altımdan dizlerimin üst kısmına kadar alevler vücudumun ön kısmını sarmıştı ve hiç durmadan çığlık atıyordum, bir yandan da yumruklanan kapının sesi geliyordu kulağıma. (…) Sırılsıklam küvetin içine çöktüm. Yanarken hissetmediğim kadar büyük bir acıyla kıvranarak öylece kaldım. (…) kazağımı zorlukla üzerimden çıkardım. Eteği simsiyah közlenmişti. İçimdeki tişörtün karın kısmı tamamen yanmış, erimişti. Kot pantolonumun düğmelerini açtım, külodumun kenarlarının da köz olduğunu, karnımın, kasıklarımın ve baldırlarımın korkunç bir şekilde acıdığını fark ettim. Bir yandan ağlıyordum…

Kadıköy Moda’nın en güzel apartmanlarından birindeki dairesine yeni yerleşen Oya’nın, gizemli ve sıra dışı apartman sakinlerinin sırlarının peşine düştüğü, sürükleyici, zaman zaman ürkütücü macerasına ortak oluyoruz.

İlk basımı Yitik Ülke Yayınları'ndan yapılmıştır.

Yaprak Öz - Yıldız Alatan Maceraları

Yıldız Alatan Maceraları

Yaprak Öz - Yıldız Alatan Maceraları 3 - Perisiz Köşk

Seri: Yıldız Alatan Maceraları 3

Basım Tarihi: Şubat, 2021

Yayınevi: Oğlak Yayınları

Sayfa Sayısı: 248

Konusu:

Polisiye romanlara düşkün Alatan, usta bir terzi, dört dörtlük bir ev kadını, tatlı bir komşu, iyi bir dost ve eğlenceli bir anneannedir. En büyük hayali, çözüme kavuşturduğu gizemli olaylarla ilgili yazdıklarının bir gün yayımlanmasıdır.

Fahri detektif Yıldız Alatan bu kez de 80’lerin Zonguldak’ında eşi ve dostları ile yaşadığı huzurlu hayatına birdenbire giriveren ve çözmek için can attığı yeni bir gizemin peşinde.

İntihar mı, cinayet mi?

Türk polisiyesinin usta kalemi Yaprak Öz’ün, yeni macerasında, Yıldız Alatan’la birlikte bu muammayı çözmeye hazır mısınız?

Yaprak Öz - Yıldız Alatan Maceraları 2 - Villa Şakayık


Seri: Yıldız Alatan Maceraları 2

Basım Tarihi: Şubat, 2020

Yayınevi: Oğlak Yayınları

Sayfa Sayısı: 344

Konusu: 

Kocası Ziya’nın tüm endişelerine rağmen detektiflik macerasına kaldığı yerden devam ediyor Yıldız Alatan.

Bu kez gizemli olaylar, seksenli yıllarda, Villa Şakayık adlı bir yazlık sitede yaşanıyor. Polisiye romanlara düşkün Alatan, usta bir terzi, dört dörtlük bir ev kadını, tatlı bir komşu, iyi bir dost ve eğlenceli bir anneannedir. En büyük hayali, çözüme kavuşturduğu gizemli olaylarla ilgili yazdıklarının bir gün yayımlanmasıdır.

Türk polisiyesinin usta kalemlerinden Yaprak Öz’ün, bu yeni macerasında Yıldız Alatan’la birlikte sırların peşinden gitmeye hazır mısınız?

Yaprak Öz - Yıldız Alatan Maceraları 1 - Farahnaz'ın Çiçeği

Seri: Yıldız Alatan Maceraları 1

Basım Tarihi: Haziran, 2019

Yayınevi: Oğlak Yayınları

Sayfa Sayısı: 264

Konusu:

Yetmişli yılların sonunda, Zonguldak’ta korkunç cinayetler işlenir. Cinayet mahalline yakın oturan Yıldız Alatan, kurban ile katili bir araya getiren rastlantının ardındaki gizemi araştırmaya karar verir. Polisiye romanlara düşkün Yıldız Alatan, usta bir terzi, dört dörtlük bir ev kadını, tatlı bir komşu, iyi bir dosttur ve en büyük hayali, günün birinde gizemli bir olayı çözüme kavuşturmaktır.

Kolları sıvayan Yıldız’ın detektiflik macerası giderek karmaşıklaşacak, ancak dostlarının da yardımıyla en içinden çıkılamaz durumlarda bile pes etmeyecektir. Yıldız Alatan ve tamamı ev kadınlarından oluşan arkadaşlarının sırlarla dolu macerasına hazır mısınız?

Türk kadın polisiye yazarları arasında her yeni kitabıyla yerini daha da sağlamlaştıran Yaprak Öz’den, okuru başından sonuna kadar karanlık bir gizemin içinde heyecanla sürükleyecek yeni bir dizi...

Bir Yıldız Alatan Macerası'nın ilk kitabı...

Farahnaz'ın Çiçeği, 2019 yılında Türkiye Polisiye Yazarları Birliği tarafından "Kristal Kelepçe-Yılın Polisiye Kitap" ödülüne değer bulundu.