16 Mayıs 2018 Çarşamba

Diana Gabaldon – Outlander Serisi


Outlander Serisi








7,5) The Space Between (atlandı)


8,5) A Leaf on the Wind of All Hallows (büyük ihtimalle basılmaz)

9) Go Tell the Bees That I Am Gone 

Not: Seriyi çok büyük hevesle ilk 5 kitabı çıktıktan bir zaman sonra aldım. Ben okurken 6. ve 7. çıktı onları da aldım. Ama peş peşe okuduğum için 5. kitabın ikinci kitap kısmında takıldım kaldım. Şimdi seriye baştan mı başlasam kaldığım yerden mi devam etsem bilemiyorum.

Bu kitap serisini özellikle birinci kitabın bir sahnesi çok hoşuma gittiği için almıştım. Kadın henüz geçmiş zamana gitmemiştir. Kocası dışarıdan eve gelirken kadını dışarıdan gözleyen bir adam görür. İskoç. Geri dönüp baktığında adam yoktur. Bu sahneyi okurken çok beğenmiştim ama dizisini seyrederken çok boş önemsiz gibi geçiştirdiler. İşte o yüzden kitap mı film mi diye sorulduğunda hep kitap derim. Benim iç dünyamı hareketlendiren kitap çünkü. 

Diana Gabaldon – Outlander Serisi 8 – Kalbimin Kanıyla Yazdım Kısım 1 ve 2


İngilizce Adı: Written in My Own Heart’s Blood

Seri: Outlander Serisi 8

Basım Tarihi: Ocak, 2018

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 608

Çeviri: Gonca Çetin

Konusu:

Haziran, 1778. Dünya altüst olmuş halde. Yükselen bağımsızlık seslerinin arasında hayatta kalmaya çalışan Claire ve Jamie için hayat daha da zor. Kaybettikleri için yas tutsalar da birbirlerine tutunup yaşamaya devam etmeliler. Artık tek istedikleri eve, Tepe’nin huzurlu sessizliğine geri dönmek. Ancak evleriyle aralarında binlerce insanın hayatının değiştirecek kanlı bir iç savaş var.

“Tarihi fantezi türü hayranlarının merakla beklediği tutku ve macera!”
-People

“Gabaldon’dan sürükleyici, heyecanlı ve bağımlılık yapan bir kitap daha… Derin bir nefes alın ve yolculuğun tadını çıkarın.”
-Library Journal

“İnsanın cesaretinin boyutlarını, ruhunun ağırlığını ve kalbinin derinliğini bir tuvale çizen, büyük bir macera.”
-CNN

Diana Gabaldon – Outlander Serisi 7 - Geçmişin Yankısı Kısım 1 ve 2


İngilizce Adı: An Echo in the Bone

Seri: Outlander Serisi 7

Basım Tarihi: Haziran, 2015

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 655

Çeviri: Kübra Tekneci


Konusu:

Diana Gabaldon milyonları büyüleyen YABANCI serisine Geçmişin Yankısı ile devam ediyor. 18. yüzyılda yaşayan İskoç savaşçısı Jamie Fraser ile 20. yüzyıl İngiltere’sinden gelen eşi Claire Randall’ın olağanüstü hikâyesine bir kez daha hayran olacaksınız.

Bir zamanların II. James yanlısı Jamie Fraser, Amerikan ayaklanması hakkında üç şeyden emindir: İlki kazanan tarafın Amerikalılar olacağı, ikincisi kazanan taraf adına savaşmanın hayatta kalmayı garanti etmeyeceği ve üçüncüsü ise namlunun diğer tarafında İngiliz ordusu için savaşan, evlilik dışı doğan oğluyla yüzleşmektense ölmeyi tercih edeceği. Claire ise Amerika’nın kazanacağını bilse de bedelinin ne kadar ağır olacağından habersizdir… Bu sırada, on sekizinci yüzyıla kıyasla daha güvenli olan yirminci yüzyılda, Brianna ile eşi Roger MacKenzie, iki yüzyıl öncesinden kalan mektuplar aracılığıyla Jamie ve Claire’in dramatik hikâyesini adım adım takip ederken, hiç beklemedikleri büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalacaklardır.

Not: İki kitap olarak yayınlanmıştır. Aldım ama henüz okumadım.

Diana Gabaldon – Outlander Serisi 6 – Kar ve Kül Kısım 1 ve 2


İngilizce Adı: A Breath of Snow and Ashes

Seri: Outlander Serisi 6

Basım Tarihi: Ağustos, 2014

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 653

Çeviri: Mert Doğruer

Konusu:

Yıl 1772, Amerikan Devrimi’nin arifesi, isyanın fitili çoktan ateşlendi. İnsanlar Boston sokaklarında ve Kuzey Carolina’nın taşrasında, ormanlardaki ıssız kulübelerde öldürülüyor.

Kaos patlak vermek üzere, hükümet Jamie Fraser’dan, Kral adına taşradakileri birleştirmesini ve koloniyi korumasını istiyor. Ama Jamie karısı sayesinde, üç yıl sonra silahların ateşleneceğini ve bunun sonucunda bağımsızlığın ilan edileceğini -Kral’a sadık olanlarınsa ya öldürülüp ya da sürgüne gönderileceğini- biliyor.

1776 yılından bir gazete kupüründeki Jamie ve ailesinin öleceği haberi ise daima Fraser ailesinin aklında.

Jamie zaman yolculuğu yapan ailesinin bir kez olsun yanılmış olmasını umuyor.

Not: İki kitap halinde yayınlanmıştır. Henüz okumadım. Ama aldım.