27 Nisan 2018 Cuma

Nora Roberts - Dolunayda Aşk


İngilizce Adı: Carolina Moon

Seri: Yok

Basım Tarihi: Aralık, 2001

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 456

Çeviri: İyet Çetinkaya

Konusu:

Romanın kahramanı Tory Bodeen, doğduğu kasaba olan, Güney Carolina'daki Progress'e on sekiz yıl sonra geri döner. 

Genç kız, acı dolu geçmişiyle yüzleşme ve sekiz yaşında ufacık bir kızken kaybettiği arkadaşı Hope'un ölümündeki sırrı çözme isteğiyle geri dönmüştür. Arkadaşını öldüren kişiyi bulacak ve bir zamanlar kendisine ihanet etmiş olan kasabayla uzlaşacaktır. 

Ancak, sahip olduğu psişik güçler Tory'nin dünyayla iletişim kurmasını zorlaştırmakta, bu özelliği içe dönük kişiliği ile birleştiğinde insanların ondan ürkmesine neden olmaktadır. Yine de, hediyelik eşya dükkanını açınca, tüm kasaba halkının ilgi odağı haline gelir. 

Ölen arkadaşının annesinin nefret dolu tepkilerine rağmen Tory'nin acılarını dindiren de Hope'un ağabeyi Cade olur. İki genç arasında gelişen aşk genç kızın hayatına bir ışık gibi doğmuştur. 

Tory inanamadığı bir mutluluk içnide kasabada dostlar edinmeye ve kendine bir hayat kurmaya başlarken, geçmişin hayaletleri geri gelir. Hope'un katili, Tory'nin de peşine düşmüştür...

Not: Okumadığım bir kitap. Hemen bunu telafi etmeliyim.

Nora Roberts - Yüzleşme


İngilizce Adı: High Noon

Seri: Yok

Basım Tarihi: Temmuz, 2008

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 544

Çeviri: Hülya Yuvyalı

Konusu:

Phoebe MacNamara'nın aile hayatı da iş hayatını aratmayacak sorun ve travmalarla doludur. Evden dışarı adımını bile atamayan anne, babasız yetişen bir kız çocuğu ve ölmüş olmasına rağmen, varlığıyla evi kuşatan dominant büyük kuzen... 

Ve işiyle ailesine olan bağlılığı yüzünden yıllardır uzak kaldığı aşk... 

Phoebe, bunca olay içinde tutku ve heyecan dolu bir ilişkiyi yürütmeyi başarabilecek midir?

Not: Okuduğum ve çok başarılı bulduğum polisiye romanlardan biridir.

Nora Roberts - Villa


İngilizce Adı: The Villa

Seri: Yok

Basım Tarihi: 2002

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 492

Çeviri: Mine Atafırat

Konusu:

Ailesi üç kuşaktan beri Napa Vadisi'nden İtalya'ya kadar, bütün dünyada kalitesiyle Giambelli şaraplarını üretmekte olan Sophia, işini severek yapmakta ve Giambelli Şirketi'nin saygıdeğer imajını korumak için büyük özen göstermektedir. 

Sophia'nın büyükannesi -ailenin reisi- Teraza bütün aileyi bir araya toplayarak Giambelli Şirketi'nin MacMillan Şarap Fabrikaları ile birleşeceğini açıklayınca, Sophia'nın konumunda değişiklik olur. İki şirketin birleşmesini organize etme görevi Tyler MacMillan ile ona verilmiştir. 

Sophia, Ty'a pazarlamanın inceliklerini öğretecek, Ty da ona, üzüm yetiştirmenin ve şarapçılığın püf notlarını gösterecektir. Sophia yakışıklı ve suratsız Tyler MacMillan'la çalışmaya hazır değildir ama... aralarındaki çatışma tutkuya dönüşünce dünya başka bir şekle bürünür. Aşk her şeyin rengini değiştirmiştir. Ancak hiç beklenmedik ölümler ve şirkete yönelik sabotajlar Giambelli ailesini kökünden sarsar, hepsini dehşete düşürür...

Not: Okudum ama ilk baskılardan değil. Kapak farklıydı ve son derece fazla imla hatası ve özensiz dizgi söz konusuydu. Beğendiğim bir kitabı sadece içinde çok fazla hata var diye elden çıkardım. Biraz önce ilk baskı buldum internette. Onu alacağım bakayım o da hatalarla dolu mu? 

Nora Roberts - Uğursuz Kolye



İngilizce Adı: The Reef

Seri: Yok

Basım Tarihi: Ocak, 2010

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 464

Çeviri: İbrahim Kırkağaçlıoğlu

Konusu:

Deniz arkeoloğu olan Tate Beamont, babasının deniz dibinde eski eser ve hazine arama tutkusunu paylaşan genç bir kızdır. Yıllar içinde batık gemilerde pek çok güzel şey buldukları halde, arkasında kana bulanmış bir efsane bırakan Anjelik ın Laneti ile yolları hiç kesişmemiştir. Baba kız böyle bir avın peşine düşeceklerse, bunu Buck ve Matthew olmadan yapamayacaklarını görürüler.Tate başlangıçta, bu ulaşılması güç hayali yabancılarla paylaşmayı öfkeyle reddettiği halde, sonra fikrini değiştirir. Derin suların altındaki ortak çalışma sırasında iki genç arasında gerilimli bir aşk doğar.

Not: Okuduğum beğendiğim bir roman. Hatta denizden eski eser çıkarmayla ilgili  detaylı anlatımlar vardı. Ya yazarın çok iyi araştırma yapıyor olması lazım. Ya da bu konularda bir uzmanla çalışmış olması. Kitabın içinde bununla ilgili bir bilgi yoktu. Ama elimde muhakkak kalmalı demediğim için isteyen birisine hediye ettim sanırım. Emin değilim.