28 Mayıs 2018 Pazartesi

Kitaplar Kalbimden Vurur


"Sürprizli bir resim olsun." dedim 16.29'da ve şimdi geldim içeriği doldurmaya.

Bugün instagramda sevgili Melis (@cevizin_kitapları) #cevizilecevaplıyorum adı altında güzel bir etkinlik başlattı. Güne iki gözü iki çeşme başlayan ben (birazdan altıncı soruda sebebi yazıyor) cevaplayıp açılmak istedim. Zaten Melis'in (Ceviz'in) kitap yorumlarında sorduğu soruları cevaplamayı bir nevi hobi olarak görüp her paylaşıma mutlaka yazacak bir şeyler buluyorum. 

Saat 16.00 civarı sevgili Deep Tone bunu bloga taşıyacağım fotoyu da bloga ekle oradan alayım dedi. Hemen diyerek kızımı servise bindirirken iki arda bir derede görseli yükleyip kaçtım. Başlık olarak da "Kitaplar Kalbimden Vurur" dedim ki, bu görseli gördüğümden beri profil fotoğrafı olarak kullanmayı düşünüyorum ve sadece sınavlardan ötürü giriş yapmadığımdan değiştiremedim. 

Bu arada ben anlatırken kendimi kaybediyorum farkına varan var mı? Sünüyor konular :)

Neyse sonuç aşağıda verdiğim cevaplar. 

1) Okumayı size sevdiren ne oldu? 

Çocukluğumda gündüzleri tv yayını yoktu ve tek kanal siyah beyazdı. Evdekiler kitap okurdu. Başka bir yaşam biçimi tanımadım. 

2) Hiç bir kitabı sayfalarını çevirerek biriyle okudunuz mu? 

Tabi ki. Kızımla geceleri uyumadan okurduk. Önce ben okurdum sonra aynı kitabı o bana okurdu. Sonra okuma yazma öğrendi. 

3) Yolculuğa giderken yanınıza kaç kitap alırsınız? 

Bir milyon tane almak isterim. Ama 10 15 tane alırım hepsini okurum bir de. Birkaç tane de DR market ne bulursam oralardan alırım. Sonra dönüş yolunda sığdırmaya çalışırım😒

4) Asla okumam dediğiniz kategori nedir? 

Zaman geliyor hiç okumam dediğinizi arar oluyorsunuz. Okudukça gelişiyor değişiyor insan. Birde çocuğum ne okuyor ne okusun derken oluyor. Gizliden onun kitaplarını okuyorsunuz.😊

5) Kitaplarınızı renklerine göre mi alfabeye göre mi sıralarsınız? 

Genelde yazar ve seri sıralaması yaparım.

6) Okurken size eşlik edecek bir hayvan ister miydiniz?

Bilenler vardır. Bir kedim var. Vardı. Gelecek. Dün kaçtı. Çok ağladım. Hala arıyorum içim acıyor. O gelmezse birkaç yıl hayvan almam. Gelirse zincire vururum kaçmasın üzmesin beni. 

7) Bookstagram olarak kendi özgün stilinizi oluşturduğunuzu düşünüyor musunuz? 

Bookstagram olarak çıkmadım yola. Oldum mu bilmiyorum. Hala başladım fotosu alıntı fotosu yapmaya ya da bilmem ne ayı okuduklarım sıkıntısına giremiyorum. Sadece okuyorum kendime not alıyorum. Stilim var mi? Evet doğa ve kitap temasını seviyorum. İç mekan fotoğraf çekme özürlüyüm. Yapanları çok beğeniyorum.

Kim bu mimi okuyup cevaplamak isterse lütfen buraya yorum bıraksın. Okumak isterim bende. Ve instagram sayfama da beklerim. Orada çok değişik bir şey yok. Sadece yorumlarım hatta. Daha da azı buraların. 

@dendenak instagram sayfam. Profil resminden tanırsınız.:)

Kimler cevaplamış onlara bakalım şimdi.

Devrik cümleler

Deep Tone

Beyda'nın Kitaplığı

Elmas Pırıltıları

Bir Pembe Sever

Periodic Library

Belle'nin Kütüphanesi

Unuttuğum varsa yazsın bana ekleyeyim