İngilizce Adı: Monster in His Eyes
Seri: Monster in His Eyes Serisi 1
Basım Tarihi: Şubat, 2015
Yayınevi: Yabancı
Sayfa Sayısı: 448
Çeviri: Arzu Altınanıt
Konusu:
Kırmızı Başlıklı Kız, Koca Kötü Kurt'a âşık olursa…
Ignazio Vitale iyi bir adam değildi. Onu ilk gördüğümde tehlikeyi sezmiştim. Karanlık ve öldürücü… Büyüleyici ve ürkütücü... İstediğim her şey ve ihtiyacım olan son şey...
Saplantı…
Beni ağına düşürmesi, yatağa atması ve hayatına dahil etmesi çok uzun sürmedi. Onun sırları vardı, hayal bile edemeyeceğim sırlar… Gözlerindeki karanlık, ürkütücü ve heyecan vericiydi. O, yakışıklı prens maskesi ardına gizlenmiş bir canavardı ve maskesini çıkardığında her şey değişmişti. Ondan nefret etmek istiyordum. Bazen ediyordum da... Ama bu onu sevmeme engel olmuyordu.
Yorumum:
Kitabı bitireli birkaç gün oldu. Böyle bir kitabın yorumu nasıl yapılır biraz düşündüm doğrusu. Öncelikle başka bloglarda yapılan yorumları okudum. Genelde yorumları kitabı okuduktan, kitap üzerine biraz düşündükten sonra okurum ki ön yargılı davranmayayım. Hiçbir zaman bir nefeste okudum, çoookkk güzeldi, harikaydı tarzında yapılan yorumlara güvenmem. Nedenini sormayın, İşte öyle :)
Bir yorum yapmak için bu kadar giriş cümlesine ne gerek var diyebilir okuyanlar. Sadece düşüncelerimi aktardım. Zaten kitapta öyle bir nefeste okunacak kadar sürükleyici değildi. Sadece yorumlarda Grinin Elli Tonu tarzı kitaplar çok çoğaldı. Yasaklanması gerek, gibi cümleler okuyunca ne varmış bu kitapta diye merak ediyor insan. Ben kitabı ilk çıktığı zaman kapağı ve adı ilgimi çektiği için merak etmiştim.
Neyse aldım, okudum. Yorumum; bir kere Grinin Elli Tonu'na benzediğini düşünmüyorum. O kitap fazla aşırı bulduğum, okuduktan sonra kitaplığımda tutmadığım kitaplardan biri. Orada olanlar sanki doğalmış gibi bir tarzla yazılmıştı. Gözlerindeki Canavar'da yanlış giden bir şeylerin farkındasınız okurken. Yasaklanması gerek kısmına gelince. Yasaklar merakı artırır diye düşünüyorum. Okunsun ama okurken insan mantığını kullanabilmeli. Zaten kitaptaki kadın karakterin annesi yıllarca baskı altında tutmuş onu ve yaşadıklarını bu yüzden sorgulayamıyor bile. Yaşıyor çünkü o yaşa kadar kapalı tutulmuş. Anne baskısı (sevgi ve sürekli uyarıyla).
İyi karakter yok kitapta (bana göre). Sevdim ya da sevmedim diye bir şey düşünemedim. Sadece ikincisi çıkınca onu da okuyacağım. Merak ettiğim ikincisi son zamanlarda moda olan şekilde erkek karakterin dilinden mi olacak yoksa kadın karakter devam mı edecek anlatmaya.
Konusunu anlatmak yorumda bana göre değil, o yüzden anlatmıyorum.
Not: Özen gösterilmiş, kaliteli basılmış kitapları seviyorum. Bu da öyleydi. Kapağı, ayracı, içi ve içinde baskı, imla hatası (en azından benim gördüğüm kadarıyla) yoktu.
Küçük bir alıntı (romantik kişiliğim bu kitapta da kendini gösterdi ve alıntı yapacak bir yer buldu):
"Nereye gitmek istersin?"
"Neresi olursa."
"Bu bir cevap değil."
"Seninle birlikte neresi olursa."
(Tabii bir anne olarak buraya az tanıdığımız kişilerle her yere gidilmez, hatta hiçbir yere gidilmez notu düşüyorum. Kitap bu okumak için:)
Not: Bu ilk okuduğumda yaptığım yorum.
Not: Bu ilk okuduğumda yaptığım yorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder