8 Nisan 2018 Pazar

Julie Garwood – Buchanan-Renard Serisi 5 – Sen de Yanarsın


İngilizce Adı: Slow Burn

Seri: Buchanan-Renard Serisi 5

Basım Tarihi: Temmuz, 2009

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 376

Çeviri: Ayhan Akbaş

Konusu:

“Cesaret… Biraz cesaret…”

Bombalı saldırıdan uyandığında söylediği ilk sözler bunlardı… İki kere ölümden dönen bir kadın ve hala inadına hayatta kalma çabası…

Cesaret korkusuzluk değildi; korkuya rağmen mücadele edebilmekti. Kate’i özel kılan en güçlü yanı da buydu zaten.

Kanserden kaybettiği annesinin acısı bir yana iki kız kardeşiyle de ilgilenmek zorunda kalan Kate Mackenna, hem maddi hem de manevi anlamda oldukça güç bir kadındır. Dala lise öğrencisiyken sadece harçlık çıkarabilmek için mum yapımına merak saran Kate’in ileride büyük bir yatırımcı olacağı kimsenin aklına gelmezken, bu güzel kadın, büyük bir mirasa konarak da kötü niyetli akrabalarının hedefi olur.

Aştan yana cesareti yoksa da işte ve mücadelede risk almayı seven Kate, insanlara fazla güvenerek birtakım ayrıntıları gözden kaçırır ve işler kötüye gitmeye başlar. İşte tam burada onu karşılıksız sevmeye razı olan Dylan, Kate’in cesaretini aşkıyla güçlendirir ve sonunun nereye varacağı bilinmeyen bir çıkmazın içine girerler…



Yorumum:

Buchanan-Renard Serisi’nin 5. kitabı bitti. Serinin şimdiye kadar ilk kitabı 2001 yılında Kalp Hırsızı Bilge Kültür Sanat’tan çıkmış, yıllar sonra Epsilon Yayınları tarafından 5. Kitaptan itibaren peşpeşe dört kitabı çıkmış ve 13 kitaplık serinin diğer kitaplarının akibeti bilinmemektedir.

Julie Garwood genel olarak tarihi aşk romanlarıyla tanıdığımız sevdiğimiz bir yazar olmasına rağmen burada başarılı bir polisiye aşk romanıyla karşımıza çıkıyor.

Konusuna gelince zengin bir ailenin zengin amcasının birkaç haftalık ömrü kalır ve büyük servetini ne yapacağına beklentileri karşılamayan bir karar vererek ailenin yanlış eş seçtiği için reddettiği küçük erkek kardeşin (karı-koca ölmüşler) üç kızına dağıtır. Bu karar ölünce açıklanacaktır ve kızların ne amcalarından ne de servetten haberi vardır.
Ne de kuzenlerinden.

Servetin en büyük mirasçısı ortanca Kate (80 milyon dolarcık) üst üste bombalı patlamalardan ramak kala kurtulur ve polis korumasına alınır. Bu polis yakın arkadaşının ağabeyi Dylan Buchanan’dır. Ve biz kim neden nasıl ne şekilde bağlantılı derken yazar uçurup götürür bizi sayfalar arasında.

Yazar hiç drama bağlamadan çok tatlı tatlı yazmış heyecanlı polisiyesini.
Sonuç Julie Garwood işte. Ben kalemini çok seviyorum.

Bu kitapta özellikle iki yerde çok güldüm. Biri Dylan’ın evi kontrol edip tüm kapıların açık olduğunu fark ettiği ve bu evin tek eksiği “kurbanlar içeride” tabelası dediği yer. Bir de Kate’in Dylan’a aşık olduğunu fark ettiği sahne.

Not: Bu kitabı sadece sahaflarda bulabilirsiniz. Satışı yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder