14 Mayıs 2018 Pazartesi

Julia Quinn - Bevelstoke Serisi 1 - Şahane Bir Kadının Gizli Günlüğü


İngilizce Adı: The Secret Diaries of Miss Miranda Cheever

Seri: Bevelstoke Serisi 1

Basım Tarihi: Eylül, 2008

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 365

Çeviri: Ayhan Akbaş

Konusu:

Bayan Miranda Cheever, henüz on yaşındayken; "muhteşem güzelliğe" dair hiçbir iz taşımıyordu. Taa ki, yakışıklı ve gösterişli Vikont Turner, onun bir gün büyüyerek çok güzel bir kadın olacağını söyleyene dek.. İşte o zaman Miranda, bu adamı sonsuza dek seveceğini biliyordu...

Oysa ilerleyen yıllar Miranda için ne kadar kolay olduysa, Turner için o kadar da acımasız olmuş; önemli bir kaybın altında ezilmiş, yalnız ve acı çeken bir adama dönüşmüştü. 

Fakat Miranda yıllar önce günlüğünün ilk sayfasına geçirdiği bu gerçeği asla unutmadı... Kaderi olan bu aşkın, parmaklarının arasından kayıp gitmesine izin vermeyecekti...



Yorumum:

Kitabımız Bevelstoke Serisinin ilk kitabı ve yaklaşık on yıl önce çıkmıştı. Bu yıl Julia Quinn konusunda çok güzel hareketler yapan yayınevi, serinin devamını çıkarmaya karar verdi ve bizi çok mutlu etti.

Zaten on yıldır neredesiniz diyemeyiz, niye çünkü belki bir gün umuduyla beklediğimiz bir sürü yarım serimiz var😭 O yüzden gizli gizli kulis yaptık sadece.

Konusuna gelince; yazarımız Julia Quinn çok tatlı iki karakterle gönüllerimize taht kurdu yine. Miranda Cheveer ve Vikont Turner (asla Nigel değil🤣). 

Miranda on yaşındayken arkadaşı Olivia'nın doğum gününe gider ve babası onu unutup almaya gelmediği için Olivia'nın abisi Turner tarafından eve bırakılır. 

Ve yolda ettikleri sohbet Miranda'nın hayatının dönüm noktası olur. Turner Miranda'ya günlük tutması gerektiğini söyler ve "Çünkü bir gün büyüyüp kendini bulacak ve zaten akıllı olduğun kadar da güzel olacaksın." der.
Miranda o gün günlük tutmaya başlar ve ilk yazdığı şey "Bugün aşık oldum." olur (ahh çok tatlı).

Ve Miranda yıllar içinde bu aşkını içinde büyütür. Kimselere söylemez. Ama sanmayın Miranda saf aşık. O karakter sahibi, ilerici fikirleri olan, hafif sivri dilli bir kız aynı zamanda.

Peki böyle bir kız sadece erkeklere satış yapan bir kitapçıda bir kitap beğenirse ve onu almayı aklına koyarsa🙈 İnanın o kitapçıyı Turner Miranda'nın elinden zor alır demiyorum🤣🤣🤣 Peki bu ikili nasıl yakınlaşır. Kitapta🥰

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder