19 Nisan 2018 Perşembe

Nora Roberts - The Cousins O'Dwyer Trilogy 1 - Kara Cadı


İngilizce Adı: Dark Witch

Seri: The Cousins O'Dwyer Trilogy 1

Basım Tarihi: Haziran, 2014

Yayınevi: Epsilon

Sayfa Sayısı: 424

Çeviri: Nil Bosna

Konusu:

New York Times çok satan yazarı Nora Roberts’tan büyülü bir ülke, sevgi dolu bir aile ve aşk hakkında yepyeni bir üçleme…

İlgisiz anne babası yüzünden Iona Sheehan, adanma ve kabul edilme özlemi duyarak büyür. Büyükannesinden her ikisini de nerede bulacağını öğrenir: yemyeşil ormanlar, göz kamaştıran göller ve efsanelerle dolu bir ülkede.
İrlanda.

Iona bir at çiftliğinde iş bulduğunda, işletmenin sahibi olan Boyle McGrath ile tanışır. Bir kovboy, bir korsan ve vahşi bir kabile savaşçısı gibi görünen Boyle, Iona’nın en büyük üç fantezisinin birleşimidir.

Iona burada kendisi için bir yuva kurabileceğini -ve bu Boyle’a sırılsıklam âşık olmak anlamına gelse de- hayatını dilediği gibi yaşayabileceğini fark eder.

Ama hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Iona’nın ailesine yüzyıllardır musallat olan ve mağlup edilmesi gereken kadim bir kötülük vardır. Umut ve sevgi için aile ve arkadaşlar hem birbirleriyle hem de birbirleri için savaşacaklardır…


Yorumum:

Nora Roberst en sevdiğim yazarlardan biri. Nasıl olmasın ki pek çok türde yazabilen, her yazdığı türde son derece ayrıntılı bilgiler de veren, sizi o kitabı okurken o diyarlara alıp götürebilen bir yazar. Bir gün İrlanda ormanlarında dolaşırken, bir gün denizin dibinde gemi enkazı arayabilir, sonrasında bir kumarhane ya da otel yönetiyor olabilirsiniz.

Kara Cadı fantastik türde kitaplarından biri. Adından da belli zaten. Kitap yüzyıllar öncesinde olan olaylarla masalsı bir anlatımla başlıyor. Gücünü iyilik için kullanan Kara Cadı ve çocukları, savaştaki kocası ve onlara musallat olan kötü Cabhan ile. Cabhan gücün verdiği sarhoşluğa kapılmış ve daha fazlasını Kara Cadı’nın da gücünü istemektedir. Bu yüzden onları sürekli rüyalarında ve gerçekte rahatsız etmektedir. Kara Cadı gücünü üç çocuğu arasında paylaştırarak, ölür ve aradaki bu savaş yüzyıllar sonrasına yani günümüze taşınır. Cabhan o gücü istemektedir ve bunun için de sürekli güçlenerek beklemektedir.

Sonrası Iona’nın Amerika’dan gelişi ve İrlanda’da kuzenleriyle buluşması. Yani Kara Cadı’nın gücünü bölüştürdüğü üç cadının tekrar bir araya gelmesi. Ve tabi aşkı bulması.

İona; istediğini görünce tereddüt etmeden harekete geçen, Boyle ise, duyguları konusunda iki cümleyi bir araya getiremeyen ama davranışları ile sevdiğini çok güzel gösteren biri. Aslında öyle olmalı zaten değil mi? Ağızdan dökülen yalan iki kelime yerine içten gelen insana sevildiğini, özel olduğunu hissettirmek.

Sonuçta güzel bir kitap yolculuğunu daha tamamlamış oldum. Aslında konu olarak çok ilerlememiş bir roman olsa da bunu bir seri olarak düşündüğümüzde güzel ve sürükleyici olduğunu görebiliriz. Yazarın anlatımı yine akıcıydı. Özellikle aile, arkadaşlık, dostluk çok güzel işlenmişti. Nora Roberts romanlarında bu arkadaşlık o kadar güzel işleniyor ki, insanın o romanlarda yaşayası geliyor. Sanırım dünyada romanlarının çok fazla satmasının nedenlerinden biri de budur. Zaman içinde sürekli yalnızlaşan insanlar içlerindeki yalnızlığı bu romanlardaki dostluklarla kapatmaya çalışıyorlar. Ama kitap bitince, yine aynı dünya. Neyse ki çok kitabı olan bir yazar.

4 yorum:

  1. hıhım ivit piku mirsi :)

    YanıtlaSil
  2. Cadılı film ve kitapları çok seviyorum. Özellikle fantastik türde ki kitaplar dünyaya algıyı kapatıp kısa süreli bir maceraya atılıyormuş gibi hissettiriyor :D Bu seriyi de listeme ekledim 💕

    YanıtlaSil