10 Eylül 2018 Pazartesi

Sarah MacLean – Scandal & Scoundrel Serisi 1 – Karanlık Sırlar


İngilizce Adı: The Rogue Not Taken

Seri: Scandal & Scoundrel Serisi 1

Basım Tarihi: Ekim, 2017

Yayınevi: Nemesis

Sayfa Sayısı: 456

Çeviri: Merve Altıparmak

Konusu:

Talbot kızları güzellikleri kadar skandallarıyla da meşhurdur. Beş kız kardeş, Seraphina, Sesily, Seles, Seline ve Sophie, sosyetede Kirli S’ler olarak anılır. Herkes onların zengin ve unvan sahibi erkekleri ağlarına düşürüp onlarla evlenerek zenginleştiklerini düşünmektedir. Henüz bir evlilik yapmamış olan en küçük kardeş Sophie, sosyetenin yapmacık görgü ve asalet anlayışına meydan okuyup ailesinin ona dayattığı kalıba girmeyi reddeder. Büyük bir partide şahit olduğu, gizli kalması gereken bir olay üzerine kendini tutamaz ve bir skandala imza atar. Ardından yapabileceği tek şey oradan kaçmak ve hiç kimse onu görmeden Londra’yı terk etmektir.

Bunu yapmak için gördüğü ilk faytona atlar. Ancak faytonun sahibi, Soylu Serseri lakabıyla bilinen Eversley Markisi’nden başkası değildir. Markiden gizli bir şekilde faytona binen Sophie, sonunda kendini hiç tahmin etmediği bir yerde bulur. Kendisinin gerçek bir unvan ve servet avcısı olduğunu düşünen Eversley Markisi’yle yaptığı bu yolculuk, markinin karanlık sırlarını istemeden de olsa öğrenmesine neden olacaktır. Bu durum karşısında markinin ne yapacağını tahmin etmekse Sophie için bile zordur.


Yorumum:

Sarah MacLean Love By Numbers Serisini beğendiğim için tüm kitaplarını topladığım bir yazar. Ama tek olarak yayınlanan Aşk Mevsimi baskı kalitesi çok iyi olmasına rağmen diğerlerindeki tadı vermemişti. Sırf sevebilirim diye Nemesis Kitabın ilk yayınladığı ama okunma sırası Love By Numbers Serisinden (Bir Çapkını…) sonra gelen The Rules of Scoundrels Serisini (İntikam Ateşi…) aldım ama fırsat bulup okuyamadım.

Karanlık Sırlar Scandal and Scoundrel serisinin ilk kitabı. Kahramanlarımız Kirli S’ler ya da Tehlikeli Kızlar olarak adlandırılan beş kız kardeşin en küçüğü Sophie ile babasına küsmüş o yüzden her fırsatta “bu soy benimle son bulacak” diye and içmiş King. Çok eğlenceli iki tip ile karşı karşıyayız benden söylemesi. Sophie ilk görüşten itibaren King’in başına püsküllü bela oldu. Çizmesinin tekini vermedi. Uşağının yerine geçti. At arabasına gizlice bindi (kitapta sürekli bir faytondur sürdü gitti ama ne bileyim benim içime sinmedi) fark edilince King’in sorumluluk duygusu ağır bastı bir türlü fırsat bulup başından atamadı. Üstüne vuruldu. Ölebilir diye günlerce adama vicdan azabı çektirdi. Sürekli her fırsatta çekiştiler de çekiştiler. Bu çekişmenin temposu hiç düşmedi.

Birde dramatik yönleri vardı bu iki tipin. Kızımız sürekli en sevilmeyen, eğlencesiz (adam söyledi kız için, öyle bir kelime yok yani), çok güzel olmayan biri olduğunu; adamda sürekli kızı sevemeyeceğini, evlenemeyeceğini çoluk çocuğa karışmayarak babasından intikam alacağını söyledi durdu. Spoiler alarmı; oysaki öyle mi babası öngörülü adam bilmiş önceki kızın dolandırıcı olduğunu. Büyükler bir şey söylüyorsa dur biraz dinle değil mi?

Neyse. Bir günde bitiririm diye başladım ama yorgunluk mu bilemedim her eline aldığımda uyku bastırdı. Mışıl mışıl uyudum. Tam okuyacağım bir uyku bastırdı sormayın.

Bana sorarsanız Love By Numbers gözümde hala birinci. Yine de tarihi aşk romanlarının az çıktığı bu zamanlarda biz sevenleri düşünüp basım yapan yayınevi candır diyorum⚘⚘⚘

Ayrıca Kirli S’ler herbiri birbirinden ilginç. Serinin 3. kitabı yine bir Tehlikeli Kızı anlatıyor. Diğerlerini yazar yazar mı bilinmez. Ama o kadar ilginç tipler karşımıza çıkardı ki beklentimiz var yazarın yazması konusunda.

6 yorum:

  1. e bu da hoş duruyooo. sen çok seviyon ivit bu türü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başladım bir kere bırakamıyorum. Aslında her türü okumayı seviyorum.

      Sil
  2. instadan izliyom ivit eğlenceli senin insta. agatha gördüm iviiit kolay gelsiin :) zümre kolaylıklar hihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz güzel bir grup olduk orada. Hatta aralıkta Okuyan Kadınlar Kulübümüzün 1. yaşını kutlayacağız. Bekleriz. Ne zaman istersen etkinliklerimize katılabilirsin.

      Sil