15 Ekim 2023 Pazar

Eda Yıldırım - Gecenin Rengi

"Sanki yaşadıkları başkasının hayatını anlatan bir romandan aklında kalanlardı."

Gecenin Rengi//Eda Yıldırım
@nemesiskitap 

Merhaba, 

Bugün elimden bırakamadan okuduğum bir kitapla geldim. Eda Yıldırım'dan Gecenin Rengi.

Arka kapağı okuduğum andan itibaren okumak için sabırsızlandığım bir kitap oldu. Üstelik okumaya başlayıp; Duru karşısındaki adama "Sen kimsin?" diye sorduğunda, tamam dedim aradığım kitap bu. 

Şimdi konusunu baştan alıyorum. Duru ve Uğur'un güzel bir evlilikleri vardır. Bu mutlu yuva bir bebek haberiyle şenlenir. Ama, çift geçirdiği bir trafik kazasında bebeklerini kaybederler.

Hastanede gözlerini açan Duru ise bir yandan bebeğini kaybetmenin travmasını yaşarken, bir yandan da eşi Uğur'da tuhaflıklar farketmeye başlar. 

Önce hatayı kendisinde arayan Duru, bir psikiyatriste giderek olayları anlatır ve doktor ona Capgras Sendorumu olabileceğini söyler. Bu sendromda hasta çevresindeki insanların yerlerine benzerlerinin geçtiğine inanmaktadır. 

Duru bundan sonra bir mücadele içine girer. Bazen yanıldığını düşünür bazen haklı olduğunu. Bu gerçeği arama mücadelesinde aslında evli olduğu yıllarda ne kadar yalnızlaştığını da keşfeder. Çünkü çevresinde konuşabileceği kimsesi yoktur. Doktoru ve asistanı bu noktada ona destek olmaya çalışırlar. 

Gerçek nedir peki? 
Eşinin yerine başka biri mi geçmiştir? 
Kendisi Capgras Sendromuna mı yakalanmıştır? 
Ya da farklı bir durum mu söz konusudur.

İlk sayfadan sizi saracak, gerilim dozu yüksek, sonuna kadar merakla okuyacağınız bir kitap Gecenin Rengi. Kesinlikle tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder