11 Nisan 2020 Cumartesi

Susan Elizabeth Phillips


Susan Elizabeth Phillips, 11 Aralık 1948’de Cincinnati, Ohio ABD’de dünyaya gelmiştir. Ohio Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olduktan sonra ilk çocuğu dünyaya gelene kadar bir ortaokulda drama, konuşma ve İngilizce dersleri vermiştir.

1976’da New Jersey’e taşındığında komşusu Claire Lefkowitz ile tanışmıştır. İkili sık sık sevdikleri kitaplardan söz etmeye başlamışlar ve en sonunda da beraber bir kitap yazmaya karar vermişlerdir. İkili birkaç ay sonra bir tarihi aşk romanı yazmaya başlamışlardır. İlk kitapları The Copeland Bride Justine Cole ismiyle 1983’te basılmıştır.

Bundan sonra yazmayı çok eğlenceli bulan Phillips arkadaşı Claire’in ailesiyle birlikte taşınması üzerine tek başına bir hikaye yazmaya başlamıştır. Kendi ismiyle çıkardığı kitaplar son derece başarılı olmuş ve USA Today ve New York Times’ın en çok satanlar listesine girmeyi başarmıştır.

Yazar, Romance Writers of America’da 5 kez Yılın En İyi Kitabı Ödülünü kazanarak bir ilke imza atmıştır. 2006 yılında ise Amerikanın Romantik Yazarları Ödülünde Yaşam Boyu Başarı ödülüne layık görülmüştür.

Phillips ve kocası Bill lisede tanışmışlardır ve 2 erkek çocuk sahibidirler ve Chicago’da yaşamaktadırlar.

Kitapları:




2 yorum:

  1. Bu yazarı tanımıyordum ama şimdi tanımış oldum. Ayrıca The Copeland Bride kitabını da okumayı düşünüyorum. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kitabı duymamıştım. Keyifli okumalar.

      Sil