16 Mayıs 2015 Cumartesi

Tahinli Çörek



Zaman ne kadar çabuk geçiyor. 2013'te fotoğraflamışım en son. Neyse ki arşive atmışım. Ama artık yenilemek, yenilenmek lazım. 

Çok severek yaptığım sonra da oturup yediğim en sonunda kilo aldığım tariflerimdendir. Mayalı tarifler denince ayrı bir seviyorum. Güvenerek yapabilir, afiyetle yiyebilirsiniz. 

Malzemeler:

Hamur için:
- Yaklaşık 2 tas un, Daha fazla olabilir unun cinsine göre değişir.
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine, bu yumurta sarısını bir kaşık yoğurtla karıştırıp sürüyoruz)
- 1 bardak süt
- 1/2 bardak sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket toz maya (yaş maya da olur, ben tadını sevmiyorum pek)
- Veee bir tutam sevgi olmadan olmaz

İçi için:
- 1 bardak tahin
- 1 bardak toz şeker
- İsteğe göre 1/2 bardak ceviz içi orta çekilmiş

Yapılışı:
- Öncelikle her hamuru işinde olduğu gibi içindeki yabancı maddeleri ayıklamak ve havalandırmak için unu elenir.
- Una diğer kuru malzemeleri eklenir ve harmanlanır (şeker, tuz, maya).
- Başka bir kapta sıvı malzemeler (yumurta, sıvı yağ ve sütü) karıştırıp, çırpılır.
- Karışıma yavaş yavaş un eklenerek yoğurulur.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olunca mayalanmaya bırakılır. Yaklaşık 30 - 40 dakika mayalandırılır.
- Mayalanma süresi bitince hamurumuzu elimizle açarak içine tahin, ceviz, toz şeker karışımını sürülür. Ve bükülerek şekil verilir.
- Tepside de bir 30 dakika dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Pişerken mutfağı saran tahin kokusunda da kitabınızı okuyabilirsiniz. Çünkü Hayat Kitapla Güzel...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder