9 Eylül 2018 Pazar

Sarah MacLean – Love By Numbers Serisi 1 – Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu


İngilizce Adı: Nine Rules to Break When Romancing a Rake

Seri: Love By Numbers Serisi 1

Basım Tarihi: Şubat, 2016

Yayınevi: Nemesis

Sayfa Sayısı: 488

Çeviri: Deniz Rukiyye Sakallı

Konusu:

Leydiler düelloya katılmazlar,puro içmezler, erkeklere özel bir kulüpte kumar oynamazlar. Ancak söz konusu kişi, Leydi Calpurnia Hartwell olduğunda durum biraz değişir.

Kendini gösterişsiz, basit, sade ve kilolu bulan Leydi Calpurnia Hartwell, her zaman kurallara uyan, sosyetede itibarı yüksek bir leydidir. Aşka inanır ve küçüklüğünden beri beyaz atlı prensini bekler. Ancak artık yirmi sekiz yaşına girmiştir ve beklemekle geçirdiği yıllardan sonra, etrafındakiler tarafından evde kalmış kız kurusu damgası yemeye başlamıştır.

Bir gün hissettikleri canına tak eder ve “hayatını yaşamaya” karar verir. Leydilerin yapmasına hoş gözle bakılmayan, tehlikeli bir yapılacaklar listesi hazırlar. Bu listedekileri gerçekleştirirken on yıl önce kalbini çalan, çapkınlığıyla ünlü ve günah kadar çekici Ralston Markisi’yle yolları kesişir.

Leydi Calpurnia dikkatli olmazsa en önemli yasağı çiğneyecektir: Karşılıksız bir aşka umutsuzca kapılmak…


Yorumum: 

Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu kitabı çıktığından beri o kadar reklam yapıldı ve gözüme o kadar takıldı ki, seri tamamlanır tamamlanmaz üç kitabı da aldım. Çünkü eksik kalan seriler kadar beni hayal kırıklığına uğratan bir şey daha yok (vardır lafın gelişi dedim yok diye:)

Seride üç kardeş esas alınmış; ikiz erkek kardeşler ve onların yıllar sonra annelerinden olan sonradan varlığından haberdar oldukları bir kızkardeşleri.

Bu üçlü son derece annelerine benzeyen gördüğünüz (biz okuyoruz) en mavi gözlere ve en siyah saçlara sahip kardeşler. Benzerlikleri kardeş olmama ihtimalini ortadan kaldırıyor.

Fakat anne öyle bir anne ki adı anne sadece. Bu açıdan bakınca üç kardeş de üç yaralı yürek.

Kitabımız ne kadar bu üç kardeş sayesinde seri olmuşsa da ilk kitabın tartışılmaz baş karakteri Leydi Calpurnia (Callie). Callie 28 yaşında ki bu o dönem için evde kalmış bir yaş. Callie bütün hayatı boyunca cemiyet kuralları ne gerektiriyorsa yapmış, itibarı tertemiz bir şahsiyet.

Her şey kendinden on yaş küçük kız kardeşinin nişan günü değişiyor. İnsanların kendisi hakkında konuşmaları, ağabeyi Benedick’in “İtibarının alacağı birkaç sıyrığı önemsememelisin,” demesi ve delice bir cesaretle kendine bir liste hazırlamasıyla başlıyor. Bu dokuz maddelik liste aynı zamanda kitabın da adını oluşturuyor. Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu.

Aslında Callie listeyi hazırlarken bir çapkını baştan çıkarmak gibi bir amacı olmasa da on yıldır aklında olan kişi marki bir şekilde her maddede yanında oluyor.

Buraya kadar tüm kitabı anlattığım sanılabilir ki hiç sevmem kitap yorumlarında kitabı anlatmayı. Bu sadece kitabın giriş kısmı. Bundan sonrası komik sahnelerinde yüksek sesle kahkaha attığım, romantik kitapların olmazsa olmazı ayrılık kısımlarında duygulandığım, ve yine mutlu sonuyla sevindiğim akıcı mı akıcı güzel mi güzel tarihi romansların iyi bir örneğiydi.

Ayrıca çevirmen Deniz Rukiyye Sakallı okuyanlara yabancı gelebilecek kısımlar için küçük notlar eklemiş ki ilk defa tarihi romans okuyacaklara güzel bir bilgilendirme olmuş.

Sonuç olarak tavsiye eder miyim? Tabi ki. Okuyun, gülün, eğlenin. Sonuçta “Hayat Kitapla Güzel”…

1 yorum: