9 Eylül 2018 Pazar

Sarah MacLean – Love By Numbers Serisi 3 – Bir Dükün Kalbini Titretecek On Bir Skandal


İngilizce Adı: Eleven Scandals to Start to Win a Duke's Heart

Seri: Love By Numbers Serisi 3

Basım Tarihi: Nisan, 2017

Yayınevi: Nemesis

Sayfa Sayısı: 432

Çeviri: Nihal Akcan

Konusu:

Cesur ve fevri hareketleriyle adeta bir bela mıknatısı olan Juliana Fiori, alışılmış İngiliz hanımefendilerinden farklıdır. Sosyetenin kurallarına göre yaşamaya hiç niyeti yoktur: aklına geleni söyler, insanlar onu onaylayacak diye istemediği şeyler yapacağı durumlara girmez, canını sıkanın suratının ortasına yumruğu indirebilir. Skandallara meyilli tavırları onu Londra’nın en popüler dedikodu malzemesi yapmıştır.

Leighton Dükü Simon Pearson’un ise hayatında en son istediği şey adının skandallara karışmasıdır. Adını ve unvanını lekesiz tutmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olan dük, sırlarını açık etmemek için herkesle mesafelidir. Ancak bir akşam katıldığı davetten evine dönmek için bindiği arabasında saklanmış Juliana’yla karşılaştığında, o güne kadar sahip olup koruduğu her şeyi riske etmek pahasına, bu güzel kadına adab-ı muaşeretle ilgili bir ders vermeye karar verir.

Juliana’nın ise düke öğretmeyi planladığı başka şeyler vardır.


Yorumum: 

Love By Numbers Serisinin üçüncü kitabı Bir Dükün Kalbini Titretecek On Bir Skandal. Daha Önce birinci ve ikinci kitapları okumuş, yorumlamış ve çokça da beğenmiştim.

Seri üç kitaptan oluşuyor ama kitaptaki yan karakterlerden biri olan Lady Georgiana (ki mutlaka okuyacağım) yani Simon’ın kız kardeşi The Rules of Scoundrels Serisi 4. kitap En Güzel Rüya’da (sıralama olarak sonra ama bizde önce çıkmış) okumak mümkün.

Ayrıca yine The Rules of Scoundrels Serisi 1. kitap İntikam Ateşi Simon’ın nişanlısı Lady Penelope Marbury’nin (üzüm hikayesi).

Ayrıca internette şöyle bir gezinince Calpurnia’nın ağabeyi Benedick için de yazara twitterdan sorular sorulmuş. Belki kim bilir onun hikayesini de okumak mümkün olur zamanın birinde. Yazar öyle bir dünya kurmuş ki her bir karakterin hikayesini ayrı merak ediyorsunuz okurken.

Demek ki The Rules of Scoundrels Serisi de alınıp (güncelleme: seri alındı okunacak) okunacaklar arasına yazıldı. (En kısa zamanda)

Gelelim kitabımıza. Kitabımızın kahramanları Simon (Kibir Dükü) ve Juliana (ikizlerin İngiliz sosyetesi tarafından pek de kabul görmeyen gayri meşru sayılan kız kardeşleri, skandal lady). Birinci kitapta Simon ve Juliana’nın tanışmalarına şahit olmuş ve ardından Simon ile aralarında olan ama o an okuyamadığımız bir gelişmeden dolayı Juliana’nın üzüldüğünü, sinirlendiğini görmüştük. İşte bu kitapta geri dönüşlerle aralarında ne geçtiğini tam olarak okuyoruz. Burada yazarsam okuyacak olanlara haksızlık olur ama Simon (dük olduğunu belirtelim çünkü kendisi çok sık hatırlatmakta) kesinlikle skandal istemeyen, kendine layık bir eş arayan biri. Juliana’nın da kim olduğunu düşününce ortaya merak edilesi bir ikili çıkıyor.

Bir de araya Juliana’nın inadından doğan bir iddia girince kim kazanan kim kaybeden belli olmayan bir oyun başlıyor. Tabi ikiz ağabeyler konusu var ki zaten kendileri o yollardan geçtikleri için bunların yüzüne bakınca ne olacağını tahmin edip iki tarafı da sık sık uyarıyorlar hatta bazen yumruklar bile konuşuyor.

İlk iki kitaptaki karakterlerin de ihmal edilmediği, onlara da bolca yer verildiğini belirtmeliyim bu arada.

Simon’ın baştaki tavırlarını ve söylediklerini düşününce Juliana onu kabul etmese daha iyiydi diye bile içimden geçirdim çoğu zaman. Ama aşk söz konusu olunca Juliana da mantıklı düşünemedi. Acaba yıllar sonra eski defterleri açar mı?

Kitabın konusunu çok anlatmayacağım. Sonuç olarak hoş, eğlenceli, romantik (bu özelliği oldukça baskın – biz kavuşamayız durumu var) bir kitap. Kesinlikle bu türü sevenlere iyi vakit geçirtecek, hayal kırıklığına uğratmayacak bir seri. Tavsiye ederim.

Not: Bu yazıyı yazarken çok konsantre olamadım, alerjik bir şeyler geçiriyorum. Ama aradan zaman geçer yeni okuduğum kitaba konsantre olur arada kaynar diye yorumu sıkıştırdım.

1 yorum:

  1. pek tatlı evet konusu belli eğlenceliii :) geçmiş olsuuun :)

    YanıtlaSil